Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 376
  • 785
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не е само вируса виновен. Вчера ФЕД извънредно понижиха лихвата с 50 базисни пункта. Уж да се борят с упадъка на икономиката. Според мене до дни ще се преодолее новината и акциите ще тръгнат.
Няма как иначе да има приходи и печалби. Днес няма сериозни икономически събития, освен запасите петрол в 17.30 ч. Но там пък се чака утрешната среща на ОПЕК.
Явно новините ще определят посоките.

# 106
  • Street of Dreams
Flybe е пред фалит заради коронавируса.

https://www.itv.com/news/2020-03-04/flybe-will-not-survive-until … oronavirus-fears/

# 107
  • HH
Случайно ви открих след като реших, че трябва да спра да си причинявам другата тема, макар и само като наблюдател.

Не съм компетентна да кажа, дали вирусът е дело на еволюцията или на американците, както се твърди тук там, но определено единствените, които ще спечелят от това са фармацефтичните компании.

Мога да си представя, че в един момент ще спрат доставките от Китай, което може дори да подпомогне месните производители, които съотвеното ще си повишат и цените. Предполагам, че и на място като това на което живея, където огромна част от парите се печелят от хилядите контейнери пристигащи всеки ден на пристанището, в един момент на едни работници ще им се наложи да останат вкъщи, не под карантина, а защото нямат работа.

Мисля също, че ако нещата се развиват с такива темпове, ще има и известна степен медийно отдръпване. Да не кажа, че то вече се случва, защото от водеща новина, вирусът тази вечер беше на 3 или 4 място.

ARD днес излезе с излявление, че забранява работни пътувания на свои служители на места като Китай/Ухан, Япония, Италия и т.н. Хората, които в момента са отпуска биват търсени и разпитвани къде почиват. Тук в момента са ученическите ваканции, голяма част от хората са някъде на ски из Алпите. Тези хора, след като се върнат трябва първо да си останат 14 дни вкъщи. Говори се, че при съмнения и за един болен, всички ще остантат вкъщи. На мен лично ми е интересно, дали ще се стигне дотам и дали и други ще последват примера.

# 108
Колкото повече гледам тая криза, си мисля, че май използваха не толкова фатална болест, за да набият нарочно спирачки и да създадат хаос. Че нещо хората много се олабиха, трябва шок, та да се натегнат. Доста години минаха от 11 септември, претръпнахме. Сега- още лицево разпознаване, следене и упражнения да си казваш къде ходиш.

Появи се и хипотеза, че тестовете не могат да разграничат обикновен коронавирус от COVID-19 и оттам има много фалшиви положителни. Да не излезе, че сме се заключили заради настинков вирус...

# 109
Новина от днес, обемът на морското карго до и от Китай, се е върнал на нивата преди вируса.
Пак от днес Китай въвеждат нова онлайн система за внос от САЩ.
 И се поинтересувах дали вируса е форсмажор ( чудех се дали ще има демюрейдж за морските и въздушни карга), да, има издадени вече няколко хиляди сертификата , за да няма претенции за неспазени срокове по сделките

# 110
А сериозно допускам възможността това да е за заблуда на масите и икономиката да продължи нагоре към нови рекордни стойности . Просто когато всички чакат нещо да се случи, обикновено не се случва. Та така и с тая криза.

# 111
  • Пловдив
Явно всичко беше от ден до пладне...или на някои играчи това време им беше предостатъчно Simple Smile

# 112
Скрит текст:
Колкото повече гледам тая криза, си мисля, че май използваха не толкова фатална болест, за да набият нарочно спирачки и да създадат хаос. Че нещо хората много се олабиха, трябва шок, та да се натегнат. Доста години минаха от 11 септември, претръпнахме. Сега- още лицево разпознаване, следене и упражнения да си казваш къде ходиш.

Появи се и хипотеза, че тестовете не могат да разграничат обикновен коронавирус от COVID-19 и оттам има много фалшиви положителни.
Да не излезе, че сме се заключили заради настинков вирус...
Или, никакъв вирус.....Smiley
Хората толкова масово са се зомбирали, че вече достатъчно е някой само да каже "АХ!", и половината свят "умира" от паника......

# 113
Седя и си мисля...хора над 70 са имали цял живот да свикнат с идеята, че са смъртни. Сега не знам какво се плашат чак толкова - някои лекари дори казват, че "пневмонията е приятел на старите". Щото има около 20 по-гадни начина да си отидеш. Даже повече от 20. Те да не си мислят, че като сме 21 век, ще живеят до 150, след което ще открият безсмъртието и ще живеят вечно...

Да, на семейно ниво е трагедия, ама честно казано - светът бая ще олекне, ако заминат 20-30 милиона бумъри, може и повече. Та и милениалите бял ден да видят...особено там, дето бумърите прекалено са се разбогатяли и не пускат кокала.

# 114
  • София
Явно всичко беше от ден до пладне...или на някои играчи това време им беше предостатъчно Simple Smile

Защо мислите така? Според мен тренда продължава да е надолу, просто синусоидата има леки върхове за по ден-два-седмица, преди следващия сгромо-трясък.

# 115
  • Пловдив

Защо мислите така? Според мен тренда продължава да е надолу, просто синусоидата има леки върхове за по ден-два-седмица, преди следващия сгромо-трясък.
надявам се просто...че ако продължи и ни направят на 4-ри часов работен ден ще нагазим в кризата яко, това в личен план.

# 116
  • София

надявам се просто...че ако продължи и ни направят на 4-ри часов работен ден ще нагазим в кризата яко, това в личен план.
Разбирам. Попитах, понеже ми се стори, че го заявихте с такава категоричност, сякаш черпите информацията от извора Wink Simple Smile

# 117
  • Пловдив
Аааа, не... стъпих на по-горното мнение Simple Smile

# 118
  • На остров
Аз не мисля, че кризата е свършила или всичко е измислено. Тепърва Европа ще е потърпевша и Америките.

Сирена как пожелаваш с лека ръка да си отидат хората само защото са над 70...не знам дали в реалният живот си толкова брутална, но в форума си създала една специална визия Simple Smile .

# 119
Може да си купите и криптовалута корона
https://www.coingecko.com/en/coins/korona-coin

Общи условия

Активация на акаунт