Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 423
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
Не съм съгласна, че необразованите и богатите пълнят колички в кауфландите и лидълите и т.н. Помислете ако се наложи да сте под карантина 2 седмици дали имате достатъчно храна и неща от първа необходимост, за да издържите затворени вкъщи. По принцип, винаги трябва да имаме някакви запаси в случай на природно бедствие, криза или безработица. Някакъв буфер за такива ситуации. Шведското правителство окуражава гражданите си да се подготвят в случай на криза или война. Навсякъде другаде по света е самосиндикално.
Абе кви две седмици с тези стекове,олио,брашно,захар..
Добре,че измислха някъв вирус,че да се юрне българина и той като белите хора да се презапасява..В скоро време,може и бункери да почнат да си копаят

# 541
Последните 3 дни изпразват Кауфландите и Лидълите. Иначе сме най бедни на балканите.
Не сме най-бедни на балканите. А изпразването на магазините е от най-необразованите.
Извинявам се. Най бедни сме в ЕС.

# 542
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз пък ги разбирам тези,които складират храна.Хората да са в дилема дали да умрат от Коронавирус или от глад ли?Лично аз не желая да разчитам на "евентуално ако хранителните вериги затворят врати,ще ви доставяме храна " и поради тази причина складирах продукти от първа нужда за 3 седмици напред.Деца имам да изхранвам.
Не разбирам например тези,които се бият за тоалетна хартия или изкупуват всичките анти бак продукти и оставят други без нищо.

# 543
И аз не познавам хора, които пазаруват за всяко хранене. най-често се пазарува веднъж в седмицата и тези продукти ще стигнат до следващата седмица. Идеята не е да пазаруваш като за последно в случай на пандемия, а малко по малко на всяко пазаруване да добавяш към дългосрочните запаси, за да си подготвен за подобно събитие, така че да не събаряш семейния бюджет. Да поясня, че не става въпрос за бързоразвалящи се продукти, а за пакетирани храни, консерви, хигиенни материали и т.н. Все неща, които даже ако живееш от заплата до заплата, можеш да си позволиш във времето и да купиш на промоция, а не на редовна цена. Или както вече се случва - на черния пазар.

Аз и почти целия ми кръг от познати пазаруваме на дневна база в нормалното си ежедневие, не на седмична. Със сигурност не сме изключение. Всеки има различни навици, освен това е и въпрос на пространство, с което човек разполага за съхранение, не просто до прищявка.

В случая на извънредна ситуация и аз бих  се заредила за по-дълъг период - 10 дни например с цел да не излизам често до магазина и да имам досег с хора, а не защото имам много пари за харчене за тоалетна хартия...

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 22:47 от bonibon_

# 544
Има кетърнгови фирми, които изхранват за по 25 лв на ден, със семейно меню.
Ми както и да го смятам - ми излиза по-изгодно, че и по-малко рисково, ако ми доставят храната, а не пазарувам и готвя.

# 545
  • София
Може ли линк към кетъринг фирмите?
Благодаря предварително.

# 546
Може ли линк към кетъринг фирмите?
Благодаря предварително.

Да , ако може и самото меню с грамажи. Мерси.

# 547
Последните 3 дни изпразват Кауфландите и Лидълите. Иначе сме най бедни на балканите.
Не сме най-бедни на балканите. А изпразването на магазините е от най-необразованите.
Извинявам се. Най бедни сме в ЕС.

В по-голямата част на ЕС количките се препълват без проблем и от най-бедните, а в много държави това е гарантирано на всеки гражданин от правителствата. И не само това. Нелепо е да наречеш някого богат, защото су купил храна за две седмици. Ако ще и за два месеца да е, все тая.

# 548
  • Canada
Ние също пазарувахме няколко пъти седмично в България по простата причина, че магазинът беше на две крачки, а и имахме магазинче в блока. Тук се ходи с кола на около Пет км. Не ми е оправдано ежедневно пазаруване. 25лв за едно ядене изобщо не е икономически оправдано ако си добре с математиката. Да не говорим, че не знаеш каква е личната хигиена на този, който ти приготвя храната.

# 549
  • Пловдив
Сега колеги казаха, че клиенти отказват и  по-късните резервации в хотела...
Чакат ни трудни времена.

# 550
  • Варна
Чакат ни трудни времена.
О, ние пуснахме кепенците. Който не беше анулирал му изпратихме съобщение, че ние анулираме.

# 551
  • Пловдив
Чакат ни трудни времена.
О, ние пуснахме кепенците. Който не беше анулирал му изпратихме съобщение, че ние анулираме.
наистина...?
А администрацията? Там как се оправят?
Аз днес не отидох, но другите са там...правят заплати и приключват.
Утре ще ида да видя има ли нещо за довършване.
Имало няколко гости, дошли отдавна по работа.

# 552
  • Варна
наистина...?
А администрацията? Там как се оправят?
Аз днес не отидох, но другите са там...правят заплати и приключват.
Утре ще ида да видя има ли нещо за довършване.
Имало няколко гости, дошли отдавна по работа.
Не знаем още. Официално не сме затворили, ще се случи до дни. Не работим с клиенти от днес.

# 553
  • Пловдив
Ясно...понеже каза, че сте пуснали кепенците Simple Smile
Ще чакаме и ще видим.

# 554
  • София
Чакат ни трудни времена.

Спокойно, да бъдем оптимисти за летния сезон.
Аз също бих отказала резервация сега. Но с нетърпение чакам да се успокоят нещата и с кеф ще направя резервация. Много хора са така. Даже бих се възнаградила с по-дълга почивка, за компесация на този стрес. Дай Боже!

Общи условия

Активация на акаунт