Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 411
  • 785
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ясно...понеже каза, че сте пуснали кепенците Simple Smile
Ще чакаме и ще видим.
А пуснати са. Просто документално трябва да се оформи

# 556
Има кетърнгови фирми, които изхранват за по 25 лв на ден, със семейно меню.
Ми както и да го смятам - ми излиза по-изгодно, че и по-малко рисково, ако ми доставят храната, а не пазарувам и готвя.
Последно поръчах от една такава фирма хапки за едно парти. Такова разочарование, кофти качество, а цени като за 4*. Съсипаха ми празника. Не, благодаря.
Пакет паста, месо и домати, струва няма и 10 лв, за нула време обяд за четирима.

# 557
  • София
Аз съм 3 кг надолу от началото на миналата седмица. Обяснявам си го с изцяло готвената вкъщи храна...Май ще отказвам всякакво ядене по обед навън вече.

# 558
Тез брифинги голям смях , всички в стил ,, абе правете каквото искате, ама си плащайте сметките ,,

# 559
  • На остров
При нас продължават големите фирми с уж врмените съкращения.
Отложиха плащането на данъци, и ддс.
Ще влезе в сила от април но ще се ползва ретроактивни от януари.
Направиха и промени при временните уволнения и държавата подпомага работодателя по една схема, за да не се налага трайни уволнения.
Всички тези съкращения струват обаче много пари на държавата, които идват от данъци разбира се.
Отделно както писах се отпусна една сума  5000 милярда, която банките ще могат да разпределят като безлихвен заем.
Но явно нещата ще са супер зле на всяко ниво и мерките ще закрепят временно нещата.

Ние пазаруваме седмично от супермаркет на 40 км. Няма как да губя всеки ден време да се ходи на пазар.
Единствено съм купила един пакет повече доматена консерва, един пакет брашно от 2кг и един леща от 500 гр и един пакет повече спагети. Всичко друго си ни е нормалният минимум, които подържа всяко домакинство.

Софт, кои са тези държави за които говориш ?

# 560
Ние в къщи винаги сме били презапасени, но последните година, две ни откриха в близост Кауфланд и Лидъл и пазарим седмично.
Сега напазарувахме за две седмици.

# 561
  • там, където ми харесва
Ние постоянния персонал в хотела оставаме. Ще започнем по късно от юни, но не знам дотогава всичко пак може да се промени!

# 562
  • Пловдив
Лина...А как ще ви водят до юни?

Щото и ние(няколко човека) уж ще останем, ама не е ясно още...

Кви почивки, бе хора..кво море? Simple Smile Не, че не искам...много даже, ама то отпуск няма да имаме, ако всичко друго е ок.

# 563
  • там, където ми харесва
Днес на брифинга са говорили за туризма, за съжаление не съм го гледала , ще се вземат мерки.

# 564
И аз това мисля..Сега ни принудиха да ползваме годишния отпуск,то до края на месеца има още 2 седмици..Я ни останат по 10ина дни да ползваме,я не..

# 565
Тез брифинги голям смях , всички в стил ,, абе правете каквото искате, ама си плащайте сметките ,,
Е, то си беше ясно от самото начало, че така ще стане.... Бг правителството е добро в  "подскоците", ама в действията никакво го няма.

# 566
  • Пловдив
Lina...не каза как ще ви водят на работа до юни?

# 567
Когато съм си в Бг винаги пазарувам тип "ден за ден"- ей ми го пазара под носа, месарницата, кварталното магазинче. Когато съм си в "чуждото вкъщи", обаче, нещата стоят далеч по съвсем различен начин. Пазалуването е на седмична база. Но- винаги, и в двата случая си имам "неприкосновен запас", включващ основно дълготрайни /някои и замразени/ продукти, както и определени препарати.Ранните години на "демокрацията" и Виденовата зима се помнят, няма начин.

# 568
  • там, където ми харесва
Lina...не каза как ще ви водят на работа до юни?
Имаме собствен транспорт.

# 569

Кви почивки, бе хора..кво море? Simple Smile Не, че не искам...много даже, ама то отпуск няма да имаме, ако всичко друго е ок.

В ситуацията на моето семейство хоум офисът винаги е бил опция, а в момента- особено ценена. Надявам се да не ни пропаднат летните планове и резервации за почивка. Силно вярвам, че до тогава всичко ще се нормализира.

Общи условия

Активация на акаунт