Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 416
  • 376
  •   1
Отговори
# 225
Аз се казвам Нора и преди 26 години майка ми едва ли е знаела,че това е потенциално име за домашен любимец, но аз съм срещала животно с това име 😄
Важното е името да харесва на родителите, не се водете от чужди мнения 😊

# 226
  • София
Точно в това е идеята,името да се харесва на родителите ,а кой какво ще каже хич не ми дреме.Аз харесвам типично български имена,които си идват със смисъла,тия съвременни поамериканчени,западни  измислици изобщо не ми допадат,не ми звучат благозвучно с презимето и фамилията.
 Наближава ми датата за секцио и започва да ме обхваща паника.Angry

# 227
И аз съм по - скоро за името Рая. 😊

# 228
Обмисляхме имена с "Р", аз харесвам Радост и Радина, ММ предложи Рая, но вече е много популярно, а и аз се сетих за немската овчарка на едни познати.
А за архаичните имена, Рада ми харесва, както Ивана, Иванна, Неда, Слава. Но моят не ги харесва, та не са в списъка.

# 229
С Р се свщам за Роза, Райна, Ралица, Росица.

# 230
Здравейте,момичета!
Обръщам се към вече раждалите мами. Влязох в 38 г.с, и от няколко часа имам менструални болки и леки болки в кръста, подготвителни контракции (безболезнено стягане на матката) имам ежедневно вече.
Въпроса ми е, за колко от вас тези болки са били предвестник за скорошно раждане?
Благодаря предварително за отговорите! 😊

# 231
Здравейте,момичета!
Обръщам се към вече раждалите мами. Влязох в 38 г.с, и от няколко часа имам менструални болки и леки болки в кръста, подготвителни контракции (безболезнено стягане на матката) имам ежедневно вече.
Въпроса ми е, за колко от вас тези болки са били предвестник за скорошно раждане?
Благодаря предварително за отговорите! 😊Да

Преди 2 вечери бях с много силни менструални болки, които се редуваха с болки в кръста  и понеже ми е първо раждане мислех, че започна. Багажа ми е почти приготвен, започнах да досъбирам някакви неща и бях готова да отивам в болницата и да раждам. След 1 час заспах и не родих, а даже се сърдих на мъ жа ми, че не ми вярва, че започвам да раждам Grinning.

# 232
Kristina.k при мен е същото 😄
Започнах да му обяснявам,че ще е скоро,да преглеждам багаж,да го уговарям да бъде търпелив колкото и ужасна да съм 😄 .
Предполагам, че е фалшива тревога,но и корема ми май се смъкна малко,днес изобщо съм нямала киселини например, а предните седмица-две бяха постоянни.
Ще чакаме,не остана,но все ми се иска да прескочим март 😊

# 233
Какви дрехи подготвихте за изписването за вас и бебето? Най-вече се двоумя за него и колко дебело да е облечен.

# 234
Моето първо раждане започна така, но преди това нямах никакви болки и стягания. Първо ядох диня, хвана ме стомаха, ходих няколко пъти до тоалета, а в 23:30ч започняха менструални болки и болки в кръста и бъбреците. Когато усетих, че не спират, започнах да ги засичам с един брояч в интернет, сега съм си изтеглила приложение. Родих 12:40ч на следващият ден.
А ти как изкара нощта?

За дрехите за изписване, за мен каквото ми става, а за беба взехме комплект, интерлог, а пелената е с вата. Предполагам, че няма да има изписване с хора и ще сме бързи. А и живеем на 5 мин. от болницата.
Комплекта:
https://www.pif.bg/komplekt-za-izpisvane-7-chasti-interlog-komes
Започнах да му обяснявам,че ще е скоро,да преглеждам багаж,да го уговарям да бъде търпелив колкото и ужасна да съм 😄 .
Предполагам, че е фалшива тревога,но и корема ми май се смъкна малко,днес изобщо съм нямала киселини например, а предните седмица-две бяха постоянни.

# 235
Моето първо раждане започна така, но преди това нямах никакви болки и стягания. Първо ядох диня, хвана ме стомаха, ходих няколко пъти до тоалета, а в 23:30ч започняха менструални болки и болки в кръста и бъбреците. Когато усетих, че не спират, започнах да ги засичам с един брояч в интернет, сега съм си изтеглила приложение. Родих 12:40ч на следващият ден.
А ти как изкара нощта?

За дрехите за изписване, за мен каквото ми става, а за беба взехме комплект, интерлог, а пелената е с вата. Предполагам, че няма да има изписване с хора и ще сме бързи. А и живеем на 5 мин. от болницата.
Комплекта:

Нашият комплект е същия. Малко не ми харесва материята на роклята, но каквато такава. Освен одеалцето в комплекта и друга пелена ли ще имаш?

# 236
Днес вече звъннах на АГ да я попитам какво ще става,защото от месец и половина не съм била на преглед,а влизам в 36 седмица. Тя ми вика тряя да си влязла в 36 ,викам е утре влизам в 36 седмица. Каза добре и ме пита къде ще е раждането ,не мислех да е в нашия град,но в това положение ще в тук.  Каза да отида на 02.04 с картона. Изрично я попитах ,само картона или и преглед ще има ,тя каза идваш с картона и нищо друго. И сега пак не знам преглед ще има ли или не. Изобщо не се е поинтересувала оплаквания имам ли,за тонове нищо не каза... Сега пак трябва да чакам до четвъртък. Имам въпрос към вас,как действате с педиатъра ? Избра съм,но още не съм и звъннала,защото ми казаха като наближи термина тогава,все пак тези дни мисля да и звънна. В това извънредно положение направо не знам,ако откаже какво ще правя.

# 237
Аз пък много харесвам роклята, тя ми е фаворит Heart Не ми допадна, че след пране и сушене, пелената някак провисна, не го очаквах. За друга пелена, нямам момичешка, може за болницата да взема някакво одеалце, т.к. не знам с какво ще ги завиват там. Синът ми е роден на 01.07 и бяха дали чаршафче, но му посиняха ръчичките и майка ми донесе тънко одеалце.
Скрит текст:
А ти как изкара нощта?

Комплекта:

Нашият комплект е същия. Малко не ми харесва материята на роклята, но каквато такава. Освен одеалцето в комплекта и друга пелена ли ще имаш?
Аз съм на преглед на 01.04. Ехограф, тонове и изследвания, които трябва да приложа към останалите документи. Нашата ОПЛ ще вземе бебето за пациент, въпреки, че знаех, че няма да откаже, й звъннах, като влязох в 9ти месец, за да го обсъдим все пак. Аз не бих чакала до термин, защото не дай Боже откаже, трябва да реагираш бързо и да търсиш друг вариант.
Скрит текст:
Днес вече звъннах на АГ да я попитам какво ще става,защото от месец и половина не съм била на преглед,а влизам в 36 седмица. Тя ми вика тряя да си влязла в 36 ,викам е утре влизам в 36 седмица. Каза добре и ме пита къде ще е раждането ,не мислех да е в нашия град,но в това положение ще в тук.  Каза да отида на 02.04 с картона. Изрично я попитах ,само картона или и преглед ще има ,тя каза идваш с картона и нищо друго. И сега пак не знам преглед ще има ли или не. Изобщо не се е поинтересувала оплаквания имам ли,за тонове нищо не каза... Сега пак трябва да чакам до четвъртък. Имам въпрос към вас,как действате с педиатъра ? Избра съм,но още не съм и звъннала,защото ми казаха като наближи термина тогава,все пак тези дни мисля да и звънна. В това извънредно положение направо не знам,ако откаже какво ще правя.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 01:06 от AnMary

# 238
Мами здравейте... На 25ти се роди моят син Калоян 48см 2.600гр в 35 седмица.. Най-голямата радост в живота ми.. Малко позизбърза, но явно е нямал търпение да се срещнем❤️❤️❤️
Имам и един въпрос към тези които са раждали.. ден след раждането ми се появи задух в областта на слънчевия сплит и някаква тъпа болка като изсипана се чувствам... Това се появява като съм изправена и вървя, понякога и като лежа и изпадам в паника при този задух... Питането ми е това дали може да се дължи от напъните от нормалното раждане и дали друга е усещала подобно явление върху себе си... Защото съм още в болницата и никой не предприема нищо дори и едно изследване да ми се направи или лекар в подобна област да ме види... Все си мисля че е сърце или бял дроб щом получавам задуха.. Имали ли сте подобен проблем?

# 239
Мами здравейте... На 25ти се роди моят син Калоян 48см 2.600гр в 35 седмица.. Най-голямата радост в живота ми.. Малко позизбърза, но явно е нямал търпение да се срещнем❤️❤️❤️
Имам и един въпрос към тези които са раждали.. ден след раждането ми се появи задух в областта на слънчевия сплит и някаква тъпа болка като изсипана се чувствам... Това се появява като съм изправена и вървя, понякога и като лежа и изпадам в паника при този задух... Питането ми е това дали може да се дължи от напъните от нормалното раждане и дали друга е усещала подобно явление върху себе си... Защото съм още в болницата и никой не предприема нищо дори и едно изследване да ми се направи или лекар в подобна област да ме види... Все си мисля че е сърце или бял дроб щом получавам задуха.. Имали ли сте подобен проблем?
Честито! Да ви е много здрав малкия Калоян и бързо възстановяване на вас! 🤗😊

Общи условия

Активация на акаунт