Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 4/

• 42 031
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
При нас документите ги подадоха от клиниката. Ние само ги попълнихме и оставихме там. После те имат грижата. Не помня, но сигурно и пари сме оставили за куриерските разходи. После вече вие си звъните на телефон на ЦАР да питате дали е получено и заведено, от клиниката нямат този ангажимент.

Димитричка, може ли да споделите как се оправи морфологията след тези курсове с лекарства? При нас морфологията е 4-5%, но ми е интересно, защото мъжът ми също е пил спимен. Не сме изследвали след това.
По късно ще Ви пусна резултати на лично, не съм си в къщи. Помня, че имаше промяна в общия брой,  подвижността и от 0,5 морфологията беше почти 1%.

# 196
Ние сме от Шумен, взехме си такова становище от д-р Домусчиев вчера. След което се свързах с г-жа Пенкова, юрист към центъра в Тутракан. Тя ми обясни, че ще ми изпрати по имейл необходимите за попълване декларации, после ще ги изпратим до нея и тя ще има грижата да ги изпрати към София.

Здравейте, мили дами! Simple Smile

Първо искам да кажа, че сме изключително доволни от отношението на целия персонал в клиниката. Всички са много сърдечни и отзивчиви. Относно чакането - и двата пъти чакахме около 2-3 часа за консултация, а при изследвания нещата стават бързичко.

Ние сме с мъжки фактор и спермограма с морфология <1%. След първата ни среща с д-р Л. Бойчев ни бяха назначени хормонални изследвания + цветна снимка с анестезия и още една разширена спермограма. В 09:30 сутринта ми взеха кръв в самата клиника, партьорът ми също даде спермограма там. После цветната снимка беше в болницата (кръвни 145 лв. + цветна снимка 180 лв. + разширена спермограма 100 лв.). Резултатите от всички изследвания излязоха в същия ден и тъй като при мен нещата са наред, но имаме сериозен мъжки фактор, ни насочиха директно към ИКСИ.

Предстои ни кандидатстване по фонда и имам няколко въпроса към вас:
1) Д-р Бойчев каза, че ще ни бъде необходимо становище от уролог. Може ли да ми обясните какво точно представлява то?
2) След като съберем всички необходими документи, ги подаваме сами, или това се случва през клиниката?

Усмихнат ден! Simple Smile
Здравейте, не знам от кой град сте, но на нас най-близо ни беше Русе за уролога. Д-р Пламен Попов има контакти в интернет звънете няколко пъти на телефона връща обаждане само ако има няколко пропуснати от един номер. Мъжът ми отиде обясни му,че сме ходили в клиниката в Тутракан занесе копие на спермограмата последва преглед след това му е казал, че иска становище а той ни каза да идем след няколо дена да го вземе. Цената беше 50-60 лв не помня точно. Успех

# 197
Вчера мина и моя първи преглед при Л.Бойчев. Прегледа продължи 1 час. Разгледахме всички документи от др клиника в която бях. Призна ми изследвания като ИМПО, биопсии, имунология, тромбофилии.
Имам правена ЦС, но нямах какво да му покажа, понеже не ми беше предоставена такава в др клиника.
Имахме 2 варианта или на сляпо пак стимулация и трансфер. Или първо снимка, хистеро да огледа, понеже имам вече едно и имах септум за махане, който премахнаха тогава.
Избрах вторият вариант. Сега чакам цикъл и ми каза да звънна на 5-7 ден от началото на М и да запазя час за АМХ, снимка с анестезия и разширена спермограма иска. И каза, че в същият ден ще изнезнат резултатите и направо тогава да оформят и пуснем документи към фонда.

Имам въпрос как преминава правенето на снимка под анестезия. В клиниката ли я правят или в болницата. Колко време лежа докато премине анестезията?

# 198
Здравей! Relaxed

На мен този понеделник ми правиха цветна снимка. Първо в 09:30 ни извикаха в клиниката, за да дам кръв за хормони, а партньорът ми - разширена спермограма. После отивате в болницата, която е 200 метра надолу вляво. Прави се в рентгеновото отделение. Партньорът чака навън. Цялата процедура трае около час, с пълна упойка е. Медицинските сестри бяха много грижовни и предразполагащи. Носи си превръзка, която ти казват да си сложиш на гащите още преди процедурата, за да не те занимават след упойката. Аз се събудих на кушетката, т.е. явно са ме преместили от операционната маса. Виеше ми се доста свят и бях отпаднала, но сестрата ме съпроводи до изхода (пак казвам, че процедурата започна около 09:40, аз се събудих вероятно около 10:30 и после веднага излязох, не съм лежала повече). Тук е моментът да те успокоя, че нямах абсолютно никакви болки нито тогава, нито следващите дни. Ние си бяхме запазили хотел и отидох да си почина там за час-два, след което отидох в клиниката и изчаках (около 2 часа) за консултация с Бойчев. Дискът със снимката се оказа, че са ми го сложили в торбата, докато съм била в упойка. Та това го разбрах чак на регистратура в клиниката, когато ми помолиха да им го дам Laughing цялата процедура е 180 лв., които трябва да заплатиш в клиниката. Бойчев ми предписа антибиотик Ципробай, който сега пия, за да не се получи инфекция. Надявам се да съм била полезна. Успех и стискам палци всичко да е наред! Flowers Tulip

Вчера мина и моя първи преглед при Л.Бойчев. Прегледа продължи 1 час. Разгледахме всички документи от др клиника в която бях. Призна ми изследвания като ИМПО, биопсии, имунология, тромбофилии.
Имам правена ЦС, но нямах какво да му покажа, понеже не ми беше предоставена такава в др клиника.
Имахме 2 варианта или на сляпо пак стимулация и трансфер. Или първо снимка, хистеро да огледа, понеже имам вече едно и имах септум за махане, който премахнаха тогава.
Избрах вторият вариант. Сега чакам цикъл и ми каза да звънна на 5-7 ден от началото на М и да запазя час за АМХ, снимка с анестезия и разширена спермограма иска. И каза, че в същият ден ще изнезнат резултатите и направо тогава да оформят и пуснем документи към фонда.

Имам въпрос как преминава правенето на снимка под анестезия. В клиниката ли я правят или в болницата. Колко време лежа докато премине анестезията?

# 199
Благодаря за инчерпателният отговор SLaoshi. Беше ми много полезен, значи ще успеем всичко за един ден. А кръвните бяха ли готови слетобеда? Коментирахте ли ги?

# 200
Със сигурност ще успеете. Да, кръвните също бяха готови. На мен ми изследваха 4-5 хормона (145 лв.), тъй като до момента не бях си пускала подобни изследвания. Всичко си е в норма. Коментирахме и спермограмата, тъй като сме с мъжки фактор. Но само аз влязох при Л. Бойчев.
Благодаря за инчерпателният отговор SLaoshi. Беше ми много полезен, значи ще успеем всичко за един ден. А кръвните бяха ли готови слетобеда? Коментирахте ли ги?

# 201
Ясно, благодаря отново и ти желая успех.
Вчера бях супер развълнувана от начина по който мина прегледа. Очарована съм от доктора .Дано и аз пожъна успех. Идвам от клиниката в Шумен и мога да кажа,че разликата е голяма поне на първият преглед, дано и за напред да е така.

# 202
Успех и на вас, @yoanna789! Simple Smile
Съгласна съм, личи си, че докоторът е професионалист и най-вече Човек. Ние също сме от Шумен, тук правихме само една спермограма, след което познати ни насочиха директно към Тутракан.

# 203
Много ни е пътя на нас 2 часа и 30мин в едната посока. Аз съм от Търговище, но няма как. Важен е резултата. ❤ Успех отново 😊

# 204
Ние сме от Варна, но не сменям пътуването и чакането, за друга клиника, още от началото бях убедена, че това е моя доктор.
Иначе и моята ЦС мина по абсолютно същия начин, но беше през 2018 😊. И хистероскопия съм правила при него и абразио, след като спря развитие бременността.

Успех момичета, дано Ви се получат нещата от първия път 🤞🙏.

# 205
И при нас не е малко път, но при всички положения си струва, да.
Нашите документи вече са подадени, остава да стискаме палци и да се въоръжим с търпение. Simple Smile

# 206
Здравейте, имам пуснати NK cells, AFA и AHA, ако се наложи да се правят вливания, в мед. център ли се правят? При подготовката за ЗЕТ, колко често се ходи на преглед, преди трансфер?

# 207
Здравейте, имам пуснати NK cells, AFA и AHA, ако се наложи да се правят вливания, в мед. център ли се правят? При подготовката за ЗЕТ, колко често се ходи на преглед, преди трансфер?
Здравей и аз пусках същите март месец, на 9 април беше прегледа и с д-ра коментирахме, при мен се налага вливка на 12 ден, когато ще ходя и за хормони, само прогестерон, ако на доктора му харесат резулатите ще направим вливка и трансфер след 7 дни.
Точно преди малко ми дойде и говорих с клиниката, доктора няма график още, а на мен 12 ден ми се пада 5.05. и се го съм в ступор, да почвам ли естрофем да не почвам ли 🤔 В 14:00/15:00 трябва да се обадя отново, за да ме свържат с него, не че нямам негов контакт, но като знам колко е зает, изобщо не му звъня.

Та имаш две ходения до клиниката преди трансфер, първо за коментар и да ти назначи естрофем по схема, на 12 ден от МЦ за хормон и лигавица + вливка (ако се налага при теб), на третото ходене трансфер (7/8 дни след вливка).

# 208
Здравейте момичета. Скоро ми предстои пункция при д-р Б.Бойчев, може ли някой от вас да сподели по подробно как протича подготовката преди процедурата, самата пункция и всичко след нея. Благодаря ви!

# 209
Здравейте момичета. Скоро ми предстои пункция при д-р Б.Бойчев, може ли някой от вас да сподели по подробно как протича подготовката преди процедурата, самата пункция и всичко след нея. Благодаря ви!
Здравей, Мохи. Аз съм при Л. Бойчев, но в деня на пункцията той отсъства и Б. Бойчев ми я направи.
Няма кой знае каква подготовка, освен, че трябва да си гладна и жадна. Влизаш първо в болничната стая, където се събличаш от кръста надолу. Обличаш едно като халат и чакаш да те повикат в операционната. Там ти слагат абокат и докато се чудиш кога ще те упоят, изведнъж затваряш очи. Събудих се в болничната стая и дори не помня как. Веднага дойде ембриолог да каже какво са извадили и кое е годно и кое не. След десетина минути, може би, се облякох. Взеха ми кръв за ПКК, минах през кабинета на доктора да ми изпише лекарства и бях готова да си ходя. Това е общо взето.

Общи условия

Активация на акаунт