Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 4/

• 41 964
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро, момичета! Как се чувствахте след пункцията? Трети ден силно ме боли корема и е подут. Ако пък ми е пълен мехура, големи мъки.

Добро утро. И аз бях така +разстройство. Тогава звънях на док и ми каза, че щом нямам кървене-всичко е наред и ми изписа едни свещички и обезболяващи.

# 526
Добро утро, момичета! Как се чувствахте след пункцията? Трети ден силно ме боли корема и е подут. Ако пък ми е пълен мехура, големи мъки.
Моята беше в четвъртък ,нямах на следващия ден никакъв дискомфорт .
Мисля че зависи колко фоликула са извадили ,при мен бяха малко ,само 5 .

# 527
Да, може и да има значение, при мен бяха 17.

# 528
Обсъди го с доктора още днес  ,може да е хиперстимулация ,така съм чела тук в групата .

# 529
Благодаря ви за отговорите 🍀
Чух се с клиниката, било нормално, много жени се оплаквали от същото. И на мен ми казаха да си купя свещички.
В неделя ми извадиха 19 Ф.

# 530
#Здравей ! Аз също бях с много силни нетърпими болки 3 дни след пункцията. Повръщане , прегърбена от кръста ,просто не можех да си вдигна тялото от болка, дори за минутка някъде ми пречерня и припаднах от болка тогава викнахме бърза помощ. При мен е било от високият прогестерон ,който се е предизвикал от стимулацията така ми каза Докито Simple Smile но всичко отмина за 2 3 дни с обезболяващи и свещички Simple Smile
Искам да Ви запитам някоя от Вас знае ли защо на някой "вадят" доста фоликули над 10 бр , а на мен например 6 бр от ,който 3 кухи. Потърсих инфо в интернет ,но все пак и вие ако можете да споделите ! Хубав ден на всички ! 🍒

Чух се с клиниката, било нормално, много жени се оплаквали от същото. И на мен ми казаха да си купя свещички.
[/quote]

# 531
При мен бяха 32 фоликула и съответно хиперстимулация. Лежах няколко дни в болницата. Броя на фоликулите зависи от много фактори - яйчников резерв, къс - дълъг протокол, терапията която ви прилАгат и в моя случай за многото фоликули беше сериозна поликистоза.

# 532
#Здравей ! Аз също бях с много силни нетърпими болки 3 дни след пункцията. Повръщане , прегърбена от кръста ,просто не можех да си вдигна тялото от болка, дори за минутка някъде ми пречерня и припаднах от болка тогава викнахме бърза помощ. При мен е било от високият прогестерон ,който се е предизвикал от стимулацията така ми каза Докито Simple Smile но всичко отмина за 2 3 дни с обезболяващи и свещички Simple Smile
Искам да Ви запитам някоя от Вас знае ли защо на някой "вадят" доста фоликули над 10 бр , а на мен например 6 бр от ,който 3 кухи. Потърсих инфо в интернет ,но все пак и вие ако можете да споделите ! Хубав ден на всички ! 🍒

[/quote]
Това ми е първи опит инвитро ,съответно първа стимулация .
Когато започнахме на 2 -ри ден ,доктора каза че не може да минем с най слаба стимулация ,защото AМХ ми е ниско .
През цялото време /8 дена стимулация /дигаше дозата и смени препаратите на 4 -тия ден .Последния ден ми каза с тези дози ,очаквах много повече и в крайна сметка имаш само 2 узрели фоликула и 2-3 по малки .Извади 5 фоликула ,до деня на трансфера оцеляха 2 ембриона.

# 533
По-точно е да се каже, че фоликулите се пунктират или яйцеклетките се вадят, а не че фоликулите се вадят. Да, зависи от много фактори - възраст, яйчников резерв, вид стимулация и др. Например, чувала съм, че при поликистозни яйчници излизат повече яйцеклетки. Аз на 38 г., с АМХ 2.9, по къс протокол направих около 10-11 фоликула (на прегледите). Но след пункция казаха, че са пунктирали 15 фоликула (мисля, че пунктират над 9 мм, защото те могат да станат кисти после). От тях са извадили 14 яйцеклетки, от които после само 12 годни. На следващ етап 9 са оплождали с ИКСИ, а 3 инвитро. От ИКСИ-то са се оплодили 4, а от инвитрото 1. До 3-ти ден не помня колко са оцелели, но на 5-ти ден имах 3 ембриона - единия от инвитрото и 2 от ИКСИ-то. Върнаха ми единия от инвитрото и един от ИКСИ, другия от ИКСИ е замразен. И само един ембрион се хвана, но и това е достатъчно. Simple Smile
Иначе борейки неизяснен стерилитет, освен инсеминации, направихме инвитро с наши средства. Беше лека стимилация с Фемара и тогава направих 2 фоликула (а аз се надявах на 3, примерно). Единият от тях беше празен, само една яйцеклетка имах, която се оплоди успешно, беше върнат ембрион на 3 дни, но накрая отрицателен тест. И аз бях учудена как може да има празен фоликул, но явно се случва и може да е свързано с възрастта.

# 534
#Привет Simple Smile  , мерси много за отговора. Аз бях по къс протокол , с добър АМХ .

При мен бяха 32 фоликула и съответно хиперстимулация. Лежах няколко дни в болницата. Броя на фоликулите зависи от много фактори - яйчников резерв, къс - дълъг протокол, терапията която ви прилАгат и в моя случай за многото фоликули беше сериозна поликистоза.
[/quote]

# 535
И аз винаги съм се чудила защо ми бяха малко фоликулите на 31г съм с мъжки фактор сме. При мен първи опит къс протокол - извадени 4 фоликула с 4 яйцеклетки,но едната казаха, че не изглежда добре и се оплодиха 3 всички icsi. Оцеляха всички до 5 ден върнаха ми 2, но нямаше имплантация. Сега правя още изследвания и живот и здраве на следващия цикал да пробваме със замразеното.

# 536
#Здравей , и аз това си мислих , защо... ,но момичетата помогнаха. И ние сме с мъжки фактор , Амх ок нямам поликистоза, и от цялата мъка 6 фоликула с 3 яйцеклетки ,от който две оцеляха едната била ок , другата "не е чак толкова хубава 🤣" . Така ми казаха по телефона. Със замръзен трансфер ще сме след един цикъл заради прогестерон- висока ст-ст. Вие поне имате нещо замръзено , а мен ще ме чака Нова заповед ако сега нещо се случи 😪😪😪😪. КЪСМЕ!

И аз винаги съм се чудила защо ми бяха малко фоликулите на 31г съм с мъжки фактор сме. При мен първи опит къс протокол - извадени 4 фоликула с 4 яйцеклетки,но едната казаха, че не изглежда добре и се оплодиха 3 всички icsi. Оцеляха всички до 5 ден върнаха ми 2, но нямаше имплантация. Сега правя още изследвания и живот и здраве на следващия цикал да пробваме със замразеното.
[/quote]

# 537
Аз съм на 25, с добър яйчников резерв, но запушени тръби и ММ с тежък мъжки фактор. Извадиха ми както казах 17Я, от които 15 се оплодиха и 13 стигнаха до замразяване. Извадиха 3 3дневни, но сложиха само 2 и двата се хванаха. Бях по дълъг протокол.

# 538
Здравей Simple Smile при мен за сега няма установен проблем. не знам мен малко ма бързо 4 инжекции, хоп хоп Simple Smile Не знам може би ,защото отидохме "Готовички ", цветна снимка ,която показва тръби без запушвания , хормонални изследвания важащи 3 месеца, АМХ и най - вече готова заповед ,просто я изместихме в Тутракан и всичко стана много на бързо Simple Smile

Аз съм на 25, с добър яйчников резерв, но запушени тръби и ММ с тежък мъжки фактор. Извадиха ми както казах 17Я, от които 15 се оплодиха и 13 стигнаха до замразяване. Извадиха 3 3дневни, но сложиха само 2 и двата се хванаха. Бях по дълъг протокол.
[/quote]

# 539
То и многото фоликули не е гаранция за годни яйцеклетки. От 32 фоликула изкараха  25 яйцеклетки, 21 се оплодиха, 11 стигнаха до 3 ден. 4 нормално оплождане и 7 икси. 2 трансфера първия път на 3 ден 2 яйцеклетки ( 1 икси и 1 норм) - без имплантация. Втори трансфер ЗЕТ на 5 ден -  2 икси и 1 норм ( едното икси не стигна 5 ден) - само единия ембрион се имплантира. А проблема при нас беше запушена дясна тръба и липсваща лява.

Общи условия

Активация на акаунт