Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 616
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
То е ясно, че можеш да забременееш при липса на цикъл, но не виждам какъв е проблем. Супер ми е без цикъл, пазиме се както сме се опазили 10 години преди това:)

Първата ми бременност беше извънматочна и при всяка следваща бременност може това нещо да се повтори. Докторите бяха много учудени, че след тези проблеми и с една тръба успях да забременея толкова лесно и то имах безпроблемна бременност, но при следваща нищо не се знае. И като си спомня какви страхове брах докато разбера, че всичко е наред, не искам да ми се случва пак. Общо взето сме се разбрали с мъжа ми, че не искаме второ, главно заради тези проблеми.
Но понеже колкото и да се пазиш, винаги има едно "но", та за това ми е по-добре като имам цикъл, поне мога да следя нещата Wink

# 631
Ние от вчера сме с температура. 37.5 до 38.4, изби ни първото зъбче днес. Милото е много нервно и плаче често. Днес също има температура, но и второто всеки момент ще пробие.
Педи каза, че е от тях. Иначе е жизнена, но малко нервна (мога само да си представя колко и е гадно).
Други симптоми няма и каза да не пускаме изследвания.
Честити да са именниците!
Аз, ММ и бебка празнуваме🤗

# 632
Ние скоро ще станем на 11 месеца, а на мен ми дойде за втори път. Даже си беше навреме и май почва да се нормализира.
Да ви питам, вие ходите ли на консултация при педи. Ние откакто си сложихме ваксините не сме ѝ звъняли, а и сега с тази карантина не знам трябва ли въобще. 🤔

# 633
Не, по след но ходихме на 21.02 и се надявам да не се налага да ходим за нищо, освен за дк. (май месец дай боже)

# 634
Момичета, много ми е мъчно. Откриха ми киста на яйчника, пак тая проклета гад.... Понеже кървя от 2 месеца ще се наложи хормонално лечение за известен период, в който не трябва да кърмя. След 10 дни пак ще ме прегледат да уточнят какво ще пия. Ми не искам да пия тия хормони! От първата ми киста в живота на 16г. като бях от тогава ме тъпчеха с тях и не се оправях и нещата се влошиха и ми трябваха години да се възстановя с натурални средства и диета. Не знам какво да правя. Не искам да спирам да кърмя. Много се депресирах тая сутрин... 😢 Надявах се след раждането да нямам повече такива проблеми, тъкмо се бях изчистила. Извинете за дългия пост, ама не знам с кого да споделя че ми е тежко.... Ще мисля някакви неща съвместими с кърменето да пробвам та до 10 дена дано има резултат... тогава съм на преглед пак. 💔

# 635
  • София
Аз още на гинеколог не съм ходила, ма ще ида лятото. Ще го съчетая и с ехограф на млечните жлези. Дай Боже нищо притеснително да нямам.
 На консултации не сме ходили от два месеца. Не ми е зор. И без това в момента са отменени. Дано не се налага за друго да ходим.

# 636
  • WonderLand
На консултация последно бяхме края на февруари и хич не напирам да ходим, че нашата Педи е безобразно смотана. Като мине положението ще минем през Стаменов и ако той разреши ще сложим ваксини, че сме само с първи прием.

# 637
  • София
И аз искам при Стаменов да ги заведа и двамата.

# 638
Момичета, много ми е мъчно. Откриха ми киста на яйчника, пак тая проклета гад.... Понеже кървя от 2 месеца ще се наложи хормонално лечение за известен период, в който не трябва да кърмя. След 10 дни пак ще ме прегледат да уточнят какво ще пия. Ми не искам да пия тия хормони! От първата ми киста в живота на 16г. като бях от тогава ме тъпчеха с тях и не се оправях и нещата се влошиха и ми трябваха години да се възстановя с натурални средства и диета. Не знам какво да правя. Не искам да спирам да кърмя. Много се депресирах тая сутрин... 😢 Надявах се след раждането да нямам повече такива проблеми, тъкмо се бях изчистила. Извинете за дългия пост, ама не знам с кого да споделя че ми е тежко.... Ще мисля някакви неща съвместими с кърменето да пробвам та до 10 дена дано има резултат... тогава съм на преглед пак. 💔

Няма ли вариант да пробваш с билки или с хомеопатия? Аз имам една киста в щитовидната жлеза и докторите искаха да пия хормони до живот, обаче мен това не ме устройва и се обърнах към хомеопат. Благодарение на нея сега хормона е на горна граница, но в норма и успях и да забременея нормално, въпреки "уверенията" на лекарите , че няма да стане.
В момента пък боря едни ечемици с билки, защото пак лекарите не могат да намерят лечение за моя проблем. Това е положението, докторите обичат да плашат, обичат и да забраняват (храни, дейности, в твоя случай кърменето). Успокой се, дори и да се наложи да спреш да кърмиш, твоето бебенце е кърмено доста време. Има жени, които въобще не кърмят и не им мигва окото, нито страдат за това.
Но моят съвет е да се поинтересуваш какво алтернативно би могла да направиш, една приятелка пребори кисти на яйчниците с лечебен глад. Абе пътища много.
Знам какво ти е, и на мен ми е писнало да се мъча с някакви болести, и ми е много странно защо все няма лечение, защо все моите болести ще са "до живот". Нали уж медицината е напреднала, пък не можем да излекуваме сума болести.
Keep calm и мисли първо за себе си, на бебетата ни им трябват щастливи и здрави майки преди всичко. Simple Smile

# 639
  • София
Аз още на гинеколог не съм ходила, ма ще ида лятото. Ще го съчетая и с ехограф на млечните жлези. Дай Боже нищо притеснително да нямам.
 На консултации не сме ходили от два месеца. Не ми е зор. И без това в момента са отменени. Дано не се налага за друго да ходим.
Ох, и аз...... Sad

# 640
Evche, аз съм преборила веднъж поликистозата и успях да забременея. И на мен ми обясняваха, че няма как да стане. И то с природни средства и специален хранителен режим. Иначе бих задържала, ако нямах толкова продължително кървене като сега, но вече много ме притеснява и съм малко ни така, ни така. Имам си един план в главата, дано да се получи и да има подобрение преди следващия преглед и да не се наложи хормонална терапия. Знам, че доста съм я кърмила, но ми е мъчно... А и хормоните ми таковаха таковата.... та да си се пооплача малко аз.

Иначе да не е офтопик. Бебка тия дни е супер различна. Голяма драма за всичко, много рев, сълзи, истерии и налагане. Ама сигурно е нормално, пораства. 😊

# 641
Дори, съжалявам, че така се е получило при теб. Аз имах преди години киста и ми правиха операция да я махнат. Но то зависи от вида на самата киста. Аз лично бих отишла на второ, че и трето мнение ако трябва. Може пък да се измисли вариант, съвместим с кърмене. Успех Flowers Four Leaf Clover

Моя човек има останала една имунизация, мисля, че шествалентната. Освен това гледам в календара има някакво манту на 10тия месец. Но в момента нали са отменени детските консултации, така че ще чакаме...

# 642
Аз разбрах, че са дали зелена светлина на имунизациите ама то всеки ден различно. Чак почнах да следя новините (exhausted)

# 643
Дори, не се отчайвай, ако се налага медикаменти всъщност повечето са съвместими с кърменето, макар и АГ-тата да не знаят. В e-lactancia.org можеш да провериш всяко лекарство по активна съставка, освен това една от IBCLC косултантите по кърмене е магистър-фармацевт и можеш да й звъннеш за допълнителна консултация относно съвместимостта. Напълно те разбирам, аз имам поне три хронични заболявания, които ще ме тровят доживот (едното от които ми се струва, че беше и причината за един мисед преди да забременея с второто бебе), да не говорим, че пък едното ми състояние даже не успяха да установят точно какво е и така си се влача с хроничните болки. Ама не ми се ходи повече по лекари, отчаях се и се отказах. Стискам палци да ти се наредят нещата

# 644
  • София
Мами, пиете ли някакви витамини? Предполагам обичайните Магнезий, А, Б, Ц, Д, Е могат да се приемат и по време на кърмене. Кожата на ръцете ми е ужасно суха и се цепи вече 2 месеца. Мажа се с едно специално кремче и ту ми минава, ту пак се започва. Не знам дали е алергична реакция към някакъв препарат и/или имам нужда да приемам витамини. Знаете ли какво е позволено?

Общи условия

Активация на акаунт