Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Редута, София, България
 • Мнения: 53
Какъвто и да ни е проблема, ще си го решим. Очевидно Не Тука по Очевидните причини. От 14 години съм майка и никога не бях опирала до майчините форуми, освен сега. И виждам защо! Изглежда моят проблем за някои други изглежда причина за обиди, упреци и подигравки.

# 46
 • Мнения: 16 144
Какви обиди видя? 20ч човека ти се изредиха да ти дават съвети да говориш с детето, с приятелите й, да говориш с класната, да разнищиш историята с тормоза от момчетата, да прекараш време с дъщеря си, да намериш кой да й помогне с уроците. Работата е там, че не очакваше толкова енергоемки за теб съвети и започна да се фръцкаш. Какво искаш да ти кажем след като си написала още в заглавието, че дъщеря ти иска да се самоубие?! На мен това ми звучи като нещо много сериозно и не бих се задоволила, а като гледам и други мислят като мен, само с едното питане добре ли си-да, добре съм.

# 47
 • София
 • Мнения: 18 868
Какво очакваш,  когато заявяваш,  че нямаш време и средства,  понеже имаш 4 деца? Не видях обиди в постовете. Но ти искаш магично решение на проблема,  което не изисква време и средства.

# 48
 • Редута, София, България
 • Мнения: 53
За което много благодаря! От тук натък ще се обърна към психолог, но не съм длъжна да ви давам отчет. АКО ИМА МАЙКА С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ ДА МИ ПИШЕ НА ЛИЧНИ!

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 09:35 от Ирушка

# 49
 • Мнения: 2 127
Ами от позицията на вече пораснало дете, което беше тормозено и не искаше да ходи на училище, но изчака до след седми клас, а не се премести веднага, ще кажа само, че утре, като порасне, няма да можеш да й платиш сеансите при психолозите. И с това отношение, ще си заслужиш да ти изтърси всички сметки за прегледи и лекарства и да ти каже "плащай, щото нали се лигавех!".

# 50
 • Редута, София, България
 • Мнения: 53
След и днешния разговор, разбирам, че нито я тормозят в училище, нито пък има проблем с материала. Оказа се, че искала просто да си приключи някакво ниво в играта и че имала нужда от почивка и за това се преструвала на болна. Усещам, също, че и стана много тъпо като я хванах да ме лъже, защото тя големи театри РАЗИГРАВАШе като включително ме дигаше и през нощта. Все пак имам насрочен психолог за всеки случай да не би да излезе някой проблем.

# 51
 • Мнения: 27 693
Какъвто и да ни е проблема, ще си го решим. Очевидно Не Тука по Очевидните причини. От 14 години съм майка и никога не бях опирала до майчините форуми, освен сега. И виждам защо! Изглежда моят проблем за някои други изглежда причина за обиди, упреци и подигравки.
Не уважаема, госпожо. Ако си бяхте направила труда да прочетете написаното от нас и да включите минимален мисловен процес, щяхте да установите, че повечето от нас подходихме с изключително съчуствие и добронамереност и Ви дадохме не малко полезни съвети. Вие решихте да се тръшкате като малко дете и да омаловажавате проблема на детето,. Искрено се надявам, че темата е пързалка, защото не е редно нито една майка да е толкова тъпа и безотговорна овца.

# 52
 • София
 • Мнения: 4 940
Зад цялото връткане на майката прозира изключително неглижиране на детето. Шеги било, лигавщини, разиграване. Моля се темата да е шега, защото в противен случай детето е в опасност, а майката се самоуспокоявацс с широко затворени очи.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 10:04 от Fever Ray

# 53
 • Редута, София, България
 • Мнения: 53
Отново моля само майките с подобен опит да ми пишат, може и тинейджъри. Особено ме интересуват тези, които са пристрастени към игри като Roblox, minecraft, fortnite. Благодаря. Останалите майки ако може да се преорриентирате към моловете или форумите за красота и пазаруване или помогнете на господина по надолу да научи детето да си сменя чорапите.

# 54
 • София
 • Мнения: 18 868
Не си ти тази, която да казва кой в коя тема да пише или какво да пише!

И, ако не беше загубена кауза, щях да ти напиша какво мисля, но просто няма смисъл....

ПС: Когато не поемаш добронамерени съвети, нещата няма да се оправят за теб. Помисли върху това!

# 55
 • Мнения: 4 608
Ирушка, според мен задължително трябва да потърсиш помощ от психолог. Направи консултация, явно нещо тревожи детето ти, може да е моментно състояние, но може и да е нещо по-сериозно.
  Пожелавам ти всичко да се оправи!

# 56
 • Мнения: 16
Не е редно да учим момичетата, че ако някое момче ги тормози значи ги харесва. Тормозът си е тормоз-независимо дали я харесват или не. И за него трябва да се взимат мерки.

Преди частни уроци, занимални и помощ за училище, намери психолог или някакъв вид empowerment coach. След като говориш с психолога и се установи какво се случва с момичето, тогава преценеи дали ѝ трябват уроци.

Друго нещо, никой няма за цел да те упреква. Ти автоматично питаш за мнение щом задаваш въпрос тук.

Успех!

# 57
 • София
 • Мнения: 5 627
Ирушка,
От моя опит с дете, което много иска са играе на  Fortnite по цял ден, трябва да вземеш мерки, иначе ще ти се сервират всякакви измислици със самоубийства, тормоз и т.н. и когато наистина се появи проблем, просто няма да повярваш. Моят син съм го ограничила да играе само събота и неделя, защото в петък нямат домашни. На 9 г., 4 клас. През останалото време е длъжен да учи, чете, играе, но навън.
Вярвам, че дъщеря ти може да разиграе цирк за едната игра, точно затова е добре да очертаеш ясни граници, кога може и кога не може да се играе. Детето да свикне и тогава при истински проблем, няма да се чудиш, дали те будалка, а тормоз в училище и самоубийство са си много сериозни неща.

# 58
 • Мнения: 6 897
За мен най-големият проблем тук е пристрастяването към играта.
Изначално е трябвало да не се допуска. Сега ограничаването ще е много трудно. Но е  абсолютно наложително.
Тази игра ще отнема всяка свободна минута на детето - времето за учене, времето за спане.
Наблюдавала съм възрастни зрели хора колко трудно се отказаха.

# 59
 • Пловдив
 • Мнения: 1 951
Имам дъщеря в 5 клас и син в 8-ми. Напълно са ми познати тези неща с игрите. Мерките при нас, които дават резултат:
1. Играе се само петък следобед, събота и неделя - с ограничение 5 часа. Зависи с какви деца играят, могат да им дават непознати всякакви идеи как да ви манипулират. Ако не я ограничавате, ще трябва да изтърпите периода на абстинеция, а и не трябва да отстъпвате от мярката поне до края на учебната година.
2. Не бих пренебрегнала разговора с класния и психолога на училището, защото може лесно да изпуснете нещата. Ако има проблем и не може да бъде решен - местете детето.
3. Помощ в ученето - всички учители има консултация по предмета си и тя е безплатна. При нас ходят много деца, когато нещо не им е ясно, дори да са отличници. Няма ли във вашето училище?

Общи условия

Активация на акаунт