Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 703
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Ние сме на АМ. Едната ми дъщеря нямаше колики, другата имаше около 2-3 седмици към средата на първия месец. Зъби нямат и за сега не виждам да имат скоро. Като цяло са спокойни. Само дето през деня много не искат да спят. Дремват по около 30-40 мин. Но за сметка на това от втория месец си спят по цяла нощ (от 21:30 до 6:30).
Днес стават на 5м и след 2седм смятам да ги захранвам.

# 166
Нашият Стилианчо,днес става на четири месеца.Също като при вас през деня дремва за малко,но и не му пазим тишина и си мислех,че все го събуждаме,докато не се замислих,че и следобяд когато братята му спят и е тихо , той пак си се събужда.Нашия много се лигави , плюнчи,даже и балонки си надува,задавя се и си мисля,че го тормозят зъбките.
Мисля да захранвам и аз на около пет месеца и половина.
Ще готвиш ли ти на близначките или ще купувате готови пюрета?
От около две седмици има голям напредък нашия,върти се много умело от корем по гръб,и когато е по корем застава на коленца като да лази.Играе си вече и когато е по корем придърпва си играчки и си ги хваща.
Премества дрънкалките от едната в другата ръка докато лежи по гръб.
Днес го сложих на пода по коремче да лежи и беше голям кеф,братята му легнаха и те при него , закачаха го и малчо много се смя и забавлява,но много го пазих да не си забие главата в пода,че не е свикнал-та само за малко.
Вие слагате ли ги на земята на играят малчовците?

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 14:02 от Mamma.Maria.

# 167
И моите много се лигавят и балончета правят. Но не виждам да белее венец. Всичко е постоянно в устата.
Да. Слагам ги на земята върху чаршафче, одеалце и килим най отдолу. Няма как да си забият главичките та да ги заболи. Много се кефят като са по корем, но още не могат да се обръщат от корем на гръб. От гръб на корем с малка помощ от мен, успяват. А като са голи и сами се обръщат. Стигат си играчките докато са по корем. Закачат се една друга. Ръмжат, смеят си се. Много са интересни. Като са по гръб, също си придърпват играчките които са около тях.
Да. Смятам аз да им правя пюретата. Замразила съм си тиква и пъщърнак. Ще започна с тиква, картоф, морков, пъщърнак, тиквички. После ще мина на месните и жълтъка. И след това плодовите... или между другото да ги давам? Незнам? Ще видим в последствие.

# 168
Моята не се обръща още. Иначе всичко замята с ръцете което и е в полезрението. По корем също мрънка. Лигави се, плюнчи, балончета прави. Спи всеки ден различно, понякога откарва по 2-3 часа, друг път прави по 2-3 експресни дрямки. Изкъпя ли я обаче откарва с часове превъзбудена, направо се настройвам всеки път за това къпане.

# 169
Здравейте мамчета,
Търсих тема за майчинство, но не намерих актуална, затова искам да попитам вас. Получихте ли превод за февруари? Аз още не съм, получавам обикновено в началото на месеца. Имам известни притеснения, че заради Извънредното положение в страната ще бъдат спряни социалните плащания. Мои познати са получили превод, а аз получих детски.
Как е при вас? 🙄

# 170
И аз още не съм получила майчински и започвам да се чудя какво става.

# 171
Аз на 13.02 получих едни смешни 170лв и чак днес ми преведоха малко повече..На мен това майчинство ми е пълна индия.Как ги изчисляват,кога ги изплащат нищо не мога да разбера.По моите сметки трябва да взимам едни пари,а по тяхните излиза друго.Моля ако някой е по наясно да сподели.

# 172
Ами сега плащат на парче така да се каже. Например болничен, който е от 42 дни, но влиза в 2 месеца да речем единия 11 дни, а в другия 21 дни се плаща на 2 пъти. Ако пък влиза в 3 месеца се плаща на 3 пъти. Както и се изчислява въз основа на работните дни за месеца защото ти го смятат, че на ден са например 33лв и смятат 20 работни дни по 33 лева значи 660лв за месеца. И в момента иди ги следи какво си взела. Когато вече майчинския почне да се плаща не от болничните, а от молбата за отпуска, която попълваме сумата почват да я изплащат наведнъж и нещата влизат в релси. С баткото я получавах около 7 число. Сега ще видим.

# 173
Ох боже колко е заплетено... Grinning
Има ли някаква вероятност до края на месеца да има пак превод.Моя болничен беше до 07.02 вече всичко от него ми е платено.И сега вече почва майчинството,което трябва да е 90% от осигурителния доход или аз се бъркам нещо?

# 174
То и досега беше 90%. Последно съм имала превод на 18.02 така, че се надявам да има превод тези дни.

# 175
Най-добре си направете онлайн справка в НОИ , ако имате ПИК , защото може не те да са виновни за забавяне в превода,а работодателя.
Аз получих вече парите си за февруари още на четвърти март.Като документа от работодателя ми е входиран в НОИ на 25.02.,а последния болничен ми изтече на 21.02.,та по-добре справка.
Или по телефона да се обадите.

# 176
Ох боже колко е заплетено... Grinning
Има ли някаква вероятност до края на месеца да има пак превод.Моя болничен беше до 07.02 вече всичко от него ми е платено.И сега вече почва майчинството,което трябва да е 90% от осигурителния доход или аз се бъркам нещо?
Няма да получиш друг превод този месец.Получила си 170 лв за 5 работни дни от февруари.После си получила сумата за остатъка от февруари (около 510лв предполагам ) за 15 работни дни.Майчинството за март ще си го получиш през април.

# 177
Парите, които се получават са 90% от осигурителния доход 24 месеца назад, като се плащат пари само за работни дни. Нищо сложно няма, всичко го пише в сайта на НОИ.
Никога не съм имала проблем, вкл. с калкулатори може да се сметне колко точно пари ще се получават месец по месец.

# 178
Мами, малкия прокашля от тази нощ, суха кашлица и кихане. На 4 месеца е. Започнах да му давам сироп Стодал и да правя инхалации с физиологичен разтвор. Педиатърката каза да давам и по половин ампула витамин Ц. Как я давате, разтваря ли се във вода или директно се дава? Сварих и чай от лайка да му давам, обаче ми казаха че действа разхлабващо и се чудя дали да му дам да пие

# 179
За вит.Ц не го разтваряй,в една лъжица изсипи ампулката и му я дай дирекно .
Дано да мине бързо и без усложнения.
Прегръдки на малкия сладурко.

Общи условия

Активация на акаунт