Парфюмни размисли и страсти - 237

• 65 218
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
В La Panthere Edition Soir Cartier аз лично никакво животинче не усещам. Това е толкова ефирна женственост – гардения и мъх, а мускусът му дава плътна сладост. Безупречна хладна елегантност, при мен няма нищо анималистично.

# 556
Нищо общо няма с животното в Жики. Соар Пантерата е страхотен властен и елегантен парфюм.

# 557
И аз не усещам животинче в Edition Soir версията на Пантерата. Не познавам  Жики и сравнение не мога да направя между двата, но в сравнение с първата Пантера тук е засилено усещането за гардения-кадифена, кремава, леко маслена.Харесвам и оригинала , но тук цветето е много по-натуралистично представено-нали знаеш усещането за синьо сирене и плът, когато вдъхнеш цвят на Гардения-подобно е и тук, сравнително добре се е получило пресътворяването на миризмата на цъфтящ цвят, просто не е моно, а в добавката с мускус и мъх, е наистина много елегантен парфюм. По-сладък(няма в пирамидата плодове, но аз усещам и тук) , не толкова свеж и по-плътен от la panthere edp.

# 558
  • София
За мен Panthere edp и Panthere Soir си приличат доста, имах и двата, но размених Soir, не ми носеше нищо в повече. Аз не съм голям фен на гарденията по принцип и сигурно затова не мога да го оценя така. Panthere и Narciso бялото кубче са единствените парфюми с гардения, които ми допадат, като се замисля.
Да, може би е малко по-сладък и по-плътен от първия. Не усещам животно в него.
Между Elie Saab le parfum in white, и Royal, бих избрала In white.

# 559
Днес се сетих, че при една поръчка в нотино ми бяха изпратили мостра на парфюмът Black Opium Neon на YSL и реших да го пробвам. Оказа се, че след като минат няколко минути, започва да мирише доста сладко и приятно, но след час и нещо, два ароматът се изгуби почти от ръката ми.

https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … m-Neon-58525.html

# 560
Deziderata може ли някоя дума за Fate , аз имам Epic и Secret Garden  серията цялата май..

Денси ,изпуснах май от къде е този Elie Saab , може и на лични ?

# 561
https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Dreams-58846.html
Някой да го е тествал? Как е, усещат ли се дървесните нотки и крушата? При нас са затворени парфюмериите и нямам възможност да го душна. Ако някой го познава, нека пише, моля.

# 562
  • София
Днес се сетих, че при една поръчка в нотино ми бяха изпратили мостра на парфюмът Black Opium Neon на YSL и реших да го пробвам. Оказа се, че след като минат няколко минути, започва да мирише доста сладко и приятно, но след час и нещо, два ароматът се изгуби почти от ръката ми.

https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … m-Neon-58525.html
Аууу! Искам го! YumYumYum
Една прителка ми го похвали много на скоро! Ама сега виждам, че има в него и кафе! Аааа, значи го искам! Sweat Smile

# 563
Според вас има ли някаква прилика между YSL Black Opium Floral Shock и Flowerbomb? Чудя се на кой от двата да заложа на сляпо. Предпочитам по-сладки аромати, така че бих искала нещо хем флорално, хем и сладко. Satisfied
И също как са от към трайност?

# 564
  • Бургас
Black Opium Neon за мен е много по -хубав от първообраза и най -добър от линията до момента.Бих го носила с удоволствие ако ми го подарят.Не ,за мен няма никакви прилики между YSL Black Opium Floral Shock и Flowerbomb ако трябва да се избира аз лично съм за Бомбата. Аз ти предлагам да пробваш ако не си и Нектара ,който за мен е по -хубав дори от Бомбата ЕДП.Трайността и на двата върху мен е добра.Парфюм за днес Ла Ви Е Бел ,моето сладко чудовище ,стои ми прелестно поднових го в 50 мл. и веднага щом ми свърши ще си го купя в 100мл! Тъна в парфюмен облак от ириси и карамел и се размазвам от кеф.Ех, този Прекрасен живот, с него наистина животът ми е такъв ,моето прелестно чудовище ме е стиснало нежно в хватката си и не пуска ,хаха.С пет апликации стои и не мърда и  косата ми ухае божествено!:yellow_heart: Пристрастяващ ,класен ,иконичен!

# 565
https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Dreams-58846.html
Някой да го е тествал? Как е, усещат ли се дървесните нотки и крушата? При нас са затворени парфюмериите и нямам възможност да го душна. Ако някой го познава, нека пише, моля.
Аз го имам. Много свеж, пролетен, искрящ и хубав парфюм. Крушата се усеща, дървесните нотки по-скоро като подложка, за да не е прекалено плодов и сладък.

Според вас има ли някаква прилика между YSL Black Opium Floral Shock и Flowerbomb? Чудя се на кой от двата да заложа на сляпо. Предпочитам по-сладки аромати, така че бих искала нещо хем флорално, хем и сладко. Satisfied
И също как са от към трайност?
Абсолютно нищо общо нямат. Бомбата е класика в сладостите и моя вечна любов, а YSL Black Opium Floral Shockфе хубав, но нищо супер "уау" парфюм. И все пак аз го харесвам най-много от фланкърите и го нося понякога. Имам само него от линията. Който и да избереш няма да съжаляваш вероятно, но винаги е по-добре да пробваш първо.

# 566
Deziderata може ли някоя дума за Fate , аз имам Epic и Secret Garden  серията цялата май..

Денси ,изпуснах май от къде е този Elie Saab , може и на лични ?

Amouage Fate е взрив от черен пипер и канела, подплатен със солидно количество тамян. Тамянът не се развива добре на всяка кожа, аз специално внимавам със тази съставка. Тамянът тук не киселее, топъл и тлеещ е, обвива те като духът от лампата. Нищо въздушно обаче няма във Fate, плътен и тежък е, като персийски килим.
Както писа и Денси по-назад, парфюмът си отговаря на наименованието. Звучи съдбовно,  днес може би и зловещо. (За кого бие камбаната?)
Бих го носила при посещение на музей, или храм. Нося го в къщи, като си чета, посрещам Нови Години с него...май вече 3, а имам малка отливка. Абсурд да купя шише, колкото и да е красиво.
Не става за опера или театър,  а за клуб е дори ....погребален не, но неуместен. Не е секси, не е радостен, по-скоро сериозен, интелектуалски може би, но по-скоро силно религиозен.
Това са личните ми възприятия, и не ангажирам никого с тях. Това по подразбиране.

Пръснах по веднъж в лактите и на китките, може и да допълня после.
Музикален поздрав: Metallica, For Whom the Bell Tolls ( вдъхновена от книгата на Хемингуей)
https://www.youtube.com/watch?v=eeqGuaAl6Ic

# 567
Аз усещам Fate Amouage по друг начин. За мен е много силен, но секси, фатален и става за клубове, тежки партита, дори и за работа, ако тя позволява такива тежки парфюми и не пречи на околните хора. Аз го нося и през деня, но само в голям студ и за предпочитане сняг или силен вятър. Не намирам нищо църковно в него, въпреки тамяна. Не е от църковните тамяни, нито пък е основно тамянен. При мен е подправков ориенталец с тамян. Две-три пръсвания траят 48 часа. На дрехи няма изпиране, на косата дори и след миене се усеща. Повече от четири пръсвания е невъзможно да се направят без да те удуши.

# 568
Денси, много благодаря!

# 569
Денси, много благодаря!
Днес посрещам пролетта с него, много настроение носи. Точно мечти. Мечтая бързо да приключи тази криза, този страх и да живеем колкото се може по-нормално.
Гарденията се усеща много добре в Coach Dreams Coach.

Общи условия

Активация на акаунт