Парфюмни размисли и страсти - 237

• 65 687
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • Франция
Благодаря за чудесната нова тема, densi  Flowers Rose
След продължително затишие моята парфюмна лудост пропадна в остра криза и заплашва с пълно излекуване. Упорито обикалям парфюмерии и тествам нови неща, но любов и страст за притежание уви, не пламва. Чувствам се като престарял любовник. Много нови предложения предизвикаха тръпка на възбуда - Rouge Trafalgar Christian Dior; Rose Prick Tom Ford; Explicite Ex Nihilo; Salute Parfum d'Empire; Gris Charnel BDK Parfums... И други. Окей са, някои са хубавки, други - интересни и иновативни. Абе стават.
Мъжа ми и той ходи унил и се тревожи чак, "дай - вика - да ти намерим ново хоби?". Колкото да го успокоя, му казвам, че обмислям да суична на диамантени бижута.
Внушавам си за две-три неща, че ги желая, обаче чакам да ми паднат на много голяма далавера, което означава, че всъщност не ги искам особено много. Разчитах на Esxence Simple Smile те пък взеха, че го отмениха заради корона вируса.
С известно вълнение чакам да излезе Rubicona на Puredistance. Прави го Cecile Zarokian, ще бъде рубинено червен и très chic. Ще видим.

WaltherP99, липсваше ми много! Не ми го причинявай това, минавай по-често Simple Smile

# 76
WaltherP99 реши да ни зарадва за 8 март Grinning Hands Clap

# 77
  • София
Йоан Владимир, свеж полъх, както винаги! Вярвам, че идеята за диамантите му е дошла доста успокояващо на съпруга ти! Сигурно сега шепне молитви да се върнеш немедлено към парфюмната краста.
Една лична молба - моля те, не се излекувай от нея!

# 78
  • Sofia
Към момента имам желание да придобия Gabrielle essence и Idole Lancome, но само на оферта.  
Вчера втрещих едно момиче като я подгоних с колата, за да я питам кой парфюм носи. Blush Като разбра какво искам шумно си отдъхна. Сигурно съм изглеждала като пълна откачалка. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 79
  • Бургас
Хаха ,Karen сигурно парфюмът и е бил забележителен щом чак си я гонила.Grinning  И кой се оказа парфюмът.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 80
Желанието ми е ....
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Soleil-Blanc-34893.html

Искам съвет, ще взимам подарък за приятелка за РД 30г. Подходящ ли е KARL LAGERFELD FOR HER.
Тя иска нещо за пролет. Траен ли е,усеща ли се от околните.

# 81
  • Сан Франциско
Walther, Gold Rose Oudh го пръснах в приятелка и ми отнесе главата.

Скрит текст:
Живея на East Bay, срещу Фриско-то 😊

# 82
Karen, Idole lancome е на промоция в parfumi-shop.net, но не съм сравнявала цени колко са изгодни.

# 83
  • София
Благодаря за хубавата тема, Денси. Flowers Hibiscus
WaltherP99, отбивай се по-често тук...
След новата любов Mancera Choco Violet искам и тези две червени красоти:

Много исках Lilac Love Amouage, но къде отиде вкусното какао? Сега, в студа, са само цветя и цветя. Ще почакам да се постопли за него.
Имам и едни сини желания, заради красивите бутилчета не мога да се сдържа да не им пусна снимки:

Също и Cuir Beluga Guerlain (много е притегателен, искаш да вдишваш още и още...), Elixir Charnel Gourmand Coquin Guerlain, Mon Precieux Nectar Guerlain, French Kiss Guerlain, Rappelle-Toi L'Artisan Parfumeur (Елиии, вкара ме в още парфюмни желaния с тези Герлени и Лартизан-а Simple Smile Two Hearts), Hermes Jour за лятото; и още няколко: Honour Amouage, Néa Jul et Mad, Serje Lutens Un Bois Vanille (повече ми харесва от ванилиите на Ван Клийф и Дюпон), Molinard Secret Sucre. Не пропускам и нов Мон Герлен.
Мисля да видя какво са сътворили Зара&Джо Малоун, мартеничната на Нина Ричи, отдавна искам да пробвам Eau d'Orange Verte Hermès и Concentre d'Orange Verte Hermès; новия LVEB и на Elie Saab. Ralitsa_ много изкушаващо ги описа (а и розовото напоследък ме влече Smile  ):  "розов, пухкав и добър. В новата колекция на Ели Саб има мн розови рокли и оттам всичко крещи ПРОЛЕТ".
Отдавна мъжки парфюм не ме е впечатлявал, но този ме плени и ако мога да го сравня с нещо, то ще е с мек бежав кашмирен пуловер. Не мога да го опиша като съставки, но е разкошен, балансиран, бленднат, перфектен! Колегата ми го носи често и много се кефя на парфюма и шлейфа му. Той не могъл да го намери тук, купил го от Англия, но виждам, че вече се намира и при нас. Задължително ще го взема за либето, и без това скоро има повод за подарък.

# 84
Уолтър, уелкъм бек!
Съжалявам да чуя, че Creed също е купен.
Да очакваме превръщане на ароматите им в масмаркет значи.
Mugler ги купи един от големите, L’Oreal, Estee, Coty, нещо такова ми се върти.
От този бранд най-силно ще ме заболи ако разводнят Womanity.

Масмаркет няма как да станат.Просто собствеността е в чужди ръце. ... Всъщност и това както споменах не е много ясно още , защото в някои статии се казва , че BlackRock LTPC са взели 30-40% , но в други се говори за 70-80% , като Ъруин Крийд запазва останалите. Промени при тях така и така трябва да има,задължително е направо , защото тъпчат на едно място от много време . Качиха цените МНОГО последните години , намалиха бутилките , качеството не е същото , Viking на който възлагаха огромни надежди да е новия Aventus  въобще не се продава добре.Да не говорим,че имат една дойна крава Aventus , която им носи над 80% от печалбите. За капак на всичко копия на Aventus  има навсякъде , някои от които добри.
Mugler просто един от големите ги пре-продаде на един от другите големи . Там също не е ясно какво ще стане.

Какво ви е мнението за това? Подходящ ли е за идващата пролет и лято https://elinor.bg/product/salvatore-ferragamo-ferragamo-acqua-essenziale-blu

За мъж ли търсиш нещо? Колко е годишен,какви неща харесва и какъв ти е бюджета?

Мушнала съм в кошницата един Acqua di Parma Colonia Oud, за подарък на лм, но се колебая, огромна бутилка е, дали няма да досади във времето? Дайте съвет, който го е ползвал. Още се чудя.

Огромна? Ако не се лъжа кафявата серия бяха само 100-ци , и нямаха 150-ки...  На мен лично Colonia Leather  ми харесва повече , и по-лесно ще може да го размениш после ако вземеш 100-ца, и са ти останали 50мл.

Упорито обикалям парфюмерии и тествам нови неща, но любов и страст за притежание уви, не пламва. Чувствам се като престарял любовник. Много нови предложения предизвикаха тръпка на възбуда - Rouge Trafalgar Christian Dior; Rose Prick Tom Ford; Explicite Ex Nihilo; Salute Parfum d'Empire; Gris Charnel BDK Parfums... И други. Окей са, някои са хубавки, други - интересни и иновативни. Абе стават.
.....
Внушавам си за две-три неща, че ги желая, обаче чакам да ми паднат на много голяма далавера, което означава, че всъщност не ги искам особено много. Разчитах на Esxence Simple Smile те пък взеха, че го отмениха заради корона вируса.
WaltherP99, липсваше ми много! Не ми го причинявай това, минавай по-често Simple Smile

1.  Да не чувам повече такива неща Rolling Eyes
Другия път очаквам да кажеш,че се чувстваш така

2. Има много сравнително марки нови интересни. Byron Parfums , Parfums Dusita , Strangers Parfumerie , 4160 Tuesdays  , Panah London , Piotr Czarnecki , Giovanna Antonelli , Pekji , Areej Le Doré + Bortnikoff (супер качество , много лимитирани количества ) , Renier Perfumes , Kajal и т.н.
Има страхотни американски ниш и инди марки , които обаче за съжаление не са лесни за намиране в Европа.
Била ли си в бутика на Maitre Parfumeur et Gantier на 5 Rue des Capucines ? Можеш да погледнеш там и другата им марка , която малко хора знаят Dear Diary .

3. Esxence правилно го отмениха , аз щях да ходя  ,но не знам за новите дати.

4. Hands Thumbsup

Към момента имам желание да придобия Gabrielle essence и Idole Lancome, но само на оферта.  
Вчера втрещих едно момиче като я подгоних с колата, за да я питам кой парфюм носи. Blush Като разбра какво искам шумно си отдъхна. Сигурно съм изглеждала като пълна откачалка. Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз нямам проблем да питам и мъже , и жени какво носят без значение дали е на улицата , или в заведение. Дори съм гонил  един мммм неопределен джендър заради 

Взязох в големия магазин на Adidas на Champs-Elysеes да го гоня. Много приятно кафе . Мен често ме питат , като ми се е случвало мъжа да го интересува и на прати приятелка,сестра или жена да пита вместо него. На мен са ми отказвали също да ми кажат с какъв парфюм са.

Walther, Gold Rose Oudh го пръснах в приятелка и ми отнесе главата.

Скрит текст:
Живея на East Bay, срещу Фриско-то 😊

Нали знаеш , че Barneys фалираха , и разпродават всичко + тестерите . Опашките са големи , хубавите неща може да са свършили , и е малко като Black Friday  , но имаше Tiziana Terenzi за по 50$ . Ако имаш наблизо някой магазин,особено ако е по-забутан може да минеш да видиш какво е останало.
Мислех да мина да гледам някой мач в Oracle , че ми дадоха билети , а то Уориърс са уникална трагедия този сезон .

Благодаря за хубавата тема, Денси. Flowers Hibiscus
WaltherP99, отбивай се по-често тук...
След новата любов Mancera Choco Violet искам и тези две червени красоти:

Много исках Lilac Love Amouage, но къде отиде вкусното какао? Сега, в студа, са само цветя и цветя. Ще почакам да се постопли за него.
....
Отдавна мъжки парфюм не ме е впечатлявал, но този ме плени и ако мога да го сравня с нещо, то ще е с мек бежав кашмирен пуловер. Не мога да го опиша като съставки, но е разкошен, балансиран, бленднат, перфектен! Колегата ми го носи често и много се кефя на парфюма и шлейфа му. Той не могъл да го намери тук, купил го от Англия, но виждам, че вече се намира и при нас. Задължително ще го взема за либето, и без това скоро има повод за подарък.

Dolce Passione  е много хубав парфюм Hands Clap , все още го нямам. Втората бутилка не знам какъв парфюм е ...
Choco Violet и Lilac Love обаче имам хаха
Tobacco Reserve е много приятен също , особено за парите .

Парфюм за деня

Не съм решил още за вечерта ...

# 85
  • Sofia
Кристалче, на нея стоеше забележително - искрящ прозрачен флорал,  младежки и чист. Изненадах се,  че е нещо, което бях отписала като посредствено след еднократен тест https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Calvin-Klein-Women-50662.html
Ще го пробвам пак.

# 86
  • София
WaltherP99, вторият е Gala A L'Opera Korloff. Ковачева го е описала чудесно тук. Благодарение на нея и нейните писания съм открила някои от парфюмните любови. Flowers Bouquet
Постовете ти са винаги интересни и полезни.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 17:31 от Vesika

# 87
Чак ви завиждам ,че имате желания ...Явно съм в някаква апатия ,чак се притеснявам вече...Гледам си гардероба във фрагрантика..20тина желани и нищо не ме тласка към покупка ! Единствено един Mémoire d’une Odeur Gucci ,ама нека му дойде сезона Simple Smile
Даже напоследък упорито разнасям единствено Роял на Ели и Пюр блум на Дюпонт ...Сигурно съм се повредила след грипа !

# 88
Сетих се за нещо,което силно желаех преди години,много години,сега дори не си спомням аромата му,но все още ми е в уиш листата,спомян си ,че миришеше уникално Laughing 

# 89
  • Пловдив
Иначе за това какво искам да си взема май за сега много ми се иска да пробвам новият на Elie Saab Sparkling Heart обичам неговите парфюми и това си е Heart Decoration
Aми хайде, заредиха го вече. При нас го има в Прити Шоп. Нежен е. Представи си Elie Saab Le Parfum без мед и с гардения в главната роля. Ако го получа като подарък, ще го пръскам  с желание ... един месец. После в шкафа с парфюмите.
В близко бъдеще планирам да си взема Vanille Fruitee на Молинард. Граските къщи са ми интересни и ще си изхарча парите с голямо удоволствие за някои техни парфюми.
Пробвах го и наистина си го описала добре, няма да го мисля Роял повече ми допада🍀

Общи условия

Активация на акаунт