Парфюмни размисли и страсти - 237

• 66 378
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Новия Ермес ме озадачи жестоко. Thinking
Да си кажа първо, че на цялата серия Merveilles не съм фен, просто твърдо не са за мен, но този по разни описания реших, че ще е мой...
Напръскаха ме щедро днес в Дъглас и първоначално се зарадвах - започна със супер интересен горчив грейпфрут с неопределима тамянено-билкова подложка, след което обаче за моя жалост грейпфрута изчезна напълно, а тамяна и билките се превърнаха в леко сладки йод и бинтове, които от своя страна постепенно преминаха в слаб аромат на горчив черен чай.
При мен това развитие протече за около 3 часа и в момента парфюма е почти недоловим.

Основния ми шок е откъде се взе тоз грейпфрут като го няма в пирамидата изобщо, а основното разочарование, не е липсата на трайност и сиаж, а е защо изчезна толкова бързо пустия му несъществуващ грейпфрут.
Извод: страхотно начало, но и този Merveilles няма да е моя.
Много жалко,но пък аз бих му дала втори шанс.При мен започна доста неприятно в началото даже ми е трудно да определя,какво точно не ми хареса,след час два започна да ми наподобява на  Лидентри и продължи да се променя за трайността му при мен е повече от задоволителна.От вчера сутринта е , напръсках се с него в Бюти зон и китката ми все още ухае,значително по слабо,но го усещам и вече зная,че го искам.Сега остава да ми попадне на по сносна цена Wink.Това ми е втори опит с него и определено ми харесва!
За протокола другата ми китка е с ROCHAS Byzance той също продължава да се усеща доста по слабо от Merveilles .

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:33 от desuri

# 286
От няколко дни го мисля ...

# 287
Гучи колкото по-далеч са от това чудовище https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/L-Arte-di-Gucci-3840.html толкова по-голям е шансът да ми допадне нещо тяхно.

# 288
  • София
Гучи колкото по-далеч са от това чудовище https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/L-Arte-di-Gucci-3840.html толкова по-голям е шансът да ми допадне нещо тяхно.
Има няма 30 години. Подмладяват се.

# 289
Едно от най-големите съкровища в колекцията ми е L'Arte Gucci. Нося го само на големи празници един два пъти годишно.

# 290
От няколко дни го мисля ...

Ако го мислиш на сляпо, по-добре не. Този си иска проба на кожа.
При мен например се развива като потресаваща скука- не излъчва, стои глухо, спарен карамел и сухо пачули.

Новият Intensement обаче се оказа магия отначало до край! Разкошен драйдаун има. Ще го купя.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Int … s-ment-59326.html

# 291
Deziderata, при Intensement как е ванилията и сладостта? Аз много харесах първия bell, от чужда кожа и при мен на китка тест, но като се сдобих с него се оказа, че не мога да го нося от сладост, направо ми прилошаваше Sad

# 292
Deziderata, при Intensement как е ванилията и сладостта? Аз много харесах първия bell, от чужда кожа и при мен на китка тест, но като се сдобих с него се оказа, че не мога да го нося от сладост, направо ми прилошаваше Sad

Много е сладък, но не по дразнещ начин ( Cloud AG ме подразни силно, например. Burberry Her също.)
Флорално сладък е, на границата с гурме категорията. И сладостта е романтично-момичешка, не захарно-инфантилна.
По сладост мога да го сравня с Miss Dior EdP 2017. Мислех си, че след като го имам, новият LVEB няма да ми трябва, но в края на деня малините ме спечелиха.

Edit:
Аромат за деня: Live Irresistible Delicieuse. Вкусен, мек бадемов пандишпан със сироп от череши. Много си приличат с Ели Сааб що се отнася до бадема. Не са идентични обаче.
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Live-Irr-sistible-D … cieuse-43336.html

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 13:40 от Deziderata

# 293
  • София
За мен, новия Lancome La Vie Est Belle Intensément  e най-доброто и дълбоко издание от цялата линия, с доста по-сложен и комплексен, зрял характер. Надгражда и извежда познатото днк към друга посока, очертаваща развитието на момичето в жена, без да я лишава от познатите привлекателност и сексапил.

# 294
Момичета, страхотни сте. Няма да пропусна да видя и пробвам и новия аромат. Благодаря ви за споделените и полезни мнения. Heart

# 295
Днес май си намерих "моята" роза в парфюм. На моята кожа Narciso For Her EDT е много лека и напълно приемлива за мен версия на розата от Lumiere Noire. Деликатен и свеж, бих казала, че мирише на пролет.

# 296
Честит Тодоровден! С пожелания за здраве и радост във всеки дом.
Гледах рекламата на новия Герлен ЕДП Блум оф Роуз...в бюлетина на Дъглас го дават за март, дали някой се докопа до него за тест? Четох мнения, любопитен ми е, защото съм на крачка да поръчам ЕДТ версията. Пишат, че ЕДП е по- сладникав, вечерен и ме толкова лек...Най- много да се сдобия и с двата накрая...

# 297
  • Отвъд алеята зад шкафа
Преди няколко страници издирвах Нинфео Мио. Намерих го от френския сайт на марката. С нова бутилка е, ето снимка:

# 298
Честит Тодоровден! С пожелания за здраве и радост във всеки дом.
Гледах рекламата на новия Герлен ЕДП Блум оф Роуз...в бюлетина на Дъглас го дават за март, дали някой се докопа до него за тест? Четох мнения, любопитен ми е, защото съм на крачка да поръчам ЕДТ версията. Пишат, че ЕДП е по- сладникав, вечерен и ме толкова лек...Най- много да се сдобия и с двата накрая...
Да, аз преди няколко часа. Разкошен е. Има много, много роза и е плътен, сладък и пищен. Това е на първо четене. Взех си и проба. Искам го към колекцията си от Мон Герлен.

# 299
Уф, Денси...не исках такъв отговор...хихи...в някой от парфюмериите ли го тества? За проба не се и надявам, те си ги прибират. Помня как питах за Либре и Ла Бел, почти ми се изсмяха...Аз искам пролетен, по- лек, така че този (ЕДП), ако ме плени ще бъде за следващия студен сезон.
Благодаря ти за споделеното, Денси!

Общи условия

Активация на акаунт