Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 фев. 2020, 13:39 ч.

Сироп от черен бъз

  • 271
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9
Здравейте, необходимо ми е мнението на човек с опит в приготвянето и използването на сироп от черен бъз. От няколко години правя и в къщи пием. Сиропът в бурканите от тази есен, обаче има горчив вкус. За първи път ми се случва това и не знам на какво се дължи. в мрежата има много противоречиви мнения. Винаги внимателно избираме местата, от които берем. Тази есен брахме от друго място. Но то ни беше препоръчано от хора, които няколко години вече берат от там и правят сироп. Техния сироп от есента не е горчив.
Благодаря предварително!

# 1
  • Terra incognita
  • Мнения: 5 764
Знам ли. Да не би да сте попаднали на фалшива захар, или сиропът да не е ферментирал както трябва? Или да е имало зелени зрънца?

# 2
  • Мнения: 9
И аз се чудя! Сиропът е ферментирал добре, гъстотата е както обикновено, зърната ги чистихме цял ден (може и да сме пропуснали някое), захарта е от магазина ...

Общи условия

Активация на акаунт