NESCAFE DOLCE GUSTO - Тема 6

• 58 005
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Ние се заредихме с капсули от промоцията в Била.
Исках да питам, събирате ли за рециклиране по някакъв начин капсулите? Двамата с моя мъж си пийваме поне по 2 кафета на ден и генерираме доста отпадък.
Капсулите НЕ могат да бъдат рециклирани, и това е причината аз да използвам многократна. Поради същата причина се замислям и за покупка на стандартна машина с ръкохватка, но това вече не е за тази тема.

А в многократните капсули, слагали ли сте дозички или директно смляно кафе ?

# 106
Скрит текст:
Здравейте!
Исках да питам, събирате ли за рециклиране по някакъв начин капсулите? Двамата с моя мъж си пийваме поне по 2 кафета на ден и генерираме доста отпадък.
Капсулите НЕ могат да бъдат рециклирани, и това е причината аз да използвам многократна. Поради същата причина се замислям и за покупка на стандартна машина с ръкохватка, но това вече не е за тази тема.

Мляно кафе слагам в многократната капсула.
Скрит текст:
Дозичките са за машина с ръкохватка.

# 107
  • Plovdiv, Bulgaria
От 16-29.04 в метро по 8лв кутията.

# 108
Скрит текст:
Здравейте!

Мляно кафе слагам в многократната капсула.
Скрит текст:
Дозичките са за машина с ръкохватка.

Благодаря, от скоро имам такава машина и още взаимно се опознаваме

# 109
  • Mediterraneo

От сайта на Нескафе Испания за рециклирането на капсули!

Скрит текст:
Капсулно рециклиране
NESCAFE® DOLCE GUSTO®
От години в нашите навици на консумация е включен нов продукт, който от своя страна генерира нов остатък: кафе капсули. Тази нова ситуация породи безпокойство у нашите потребители: какво правим с веднъж използваните капсули? Не ги рециклирате?
Въпреки това и точно за да отговори на тези въпроси, NESTLÉ разработи амбициозен комплексен план за рециклиране на капсули.
NESTLÉ създаде специфична система за събиране, която се възползва от общинските структури с цел да им даде втори полезен живот.
Това приключение започна през 2011 г. с градския съвет в Барселона и оттогава проектът продължава да се разраства на цялата територия, увеличавайки точките за събиране и покритие. В момента NESCAFÉ® Dolce Gusto® събира пластмасовите капсули на пазара, включително тези на конкуренцията, с мрежа от над 1000 пункта за събиране (между фиксирани и мобилни точки).
След анализ на различни опции от NESCAFÉ® Dolce Gusto® решихме да интегрираме нашите капсули в цялостен процес на рециклиране, при който използваме отново всяка от фракциите:
1. От една страна се отделя органичната фракция (остатъкът от кафе), която се използва за получаване на висококачествен компост.
2.От друга страна, пластмасовата фракция, след като е смачкана и обработена, е интегрирана в производствен процес за градски мебели (пейки, кошчета за боклук, крянове и др.). Тази мебел, направена от рециклирани капсули, вече присъства в няколко фабрики на Nestlé Spain, в нейната централа и в такива емблематични условия като манастира Poblet. Наскоро бе направено дарение на градския съвет в Барселона.
КАК МОЖЕТЕ ДА СЪТРУДНИТЕ С НАС?
От 1 октомври 2013 г. вашите NESCAFÉ Dolce Gusto капсули с чай, шоколад, еднократно мляко и капсули, съдържащи кафе и мляко в една капсула, могат да бъдат поставени в жълтия контейнер, контейнера. За останалите сортове Nestlé отговаря за колекцията.
Смейте да бъдете част от нашия амбициозен план за рециклиране. Проверете най-близките пунктове за събиране и помогнете да се грижите за околната среда, като депозирате използваните капсули.

С тази инициатива NESCAFÉ® Dolce Gusto®, с философията си за отговорно управление на бизнеса си, отговаря на опасенията на своите потребители. Защитата на околната среда и устойчивостта са част от корпоративните принципи на компанията, която от 1995 г. има собствена система за управление на околната среда.

# 110
Скрит текст:

От сайта на Нескафе Испания за рециклирането на капсули!

Скрит текст:
Капсулно рециклиране
NESCAFE® DOLCE GUSTO®
От години в нашите навици на консумация е включен нов продукт, който от своя страна генерира нов остатък: кафе капсули. Тази нова ситуация породи безпокойство у нашите потребители: какво правим с веднъж използваните капсули? Не ги рециклирате?
Въпреки това и точно за да отговори на тези въпроси, NESTLÉ разработи амбициозен комплексен план за рециклиране на капсули.
NESTLÉ създаде специфична система за събиране, която се възползва от общинските структури с цел да им даде втори полезен живот.
Това приключение започна през 2011 г. с градския съвет в Барселона и оттогава проектът продължава да се разраства на цялата територия, увеличавайки точките за събиране и покритие. В момента NESCAFÉ® Dolce Gusto® събира пластмасовите капсули на пазара, включително тези на конкуренцията, с мрежа от над 1000 пункта за събиране (между фиксирани и мобилни точки).
След анализ на различни опции от NESCAFÉ® Dolce Gusto® решихме да интегрираме нашите капсули в цялостен процес на рециклиране, при който използваме отново всяка от фракциите:
1. От една страна се отделя органичната фракция (остатъкът от кафе), която се използва за получаване на висококачествен компост.
2.От друга страна, пластмасовата фракция, след като е смачкана и обработена, е интегрирана в производствен процес за градски мебели (пейки, кошчета за боклук, крянове и др.). Тази мебел, направена от рециклирани капсули, вече присъства в няколко фабрики на Nestlé Spain, в нейната централа и в такива емблематични условия като манастира Poblet. Наскоро бе направено дарение на градския съвет в Барселона.
КАК МОЖЕТЕ ДА СЪТРУДНИТЕ С НАС?
От 1 октомври 2013 г. вашите NESCAFÉ Dolce Gusto капсули с чай, шоколад, еднократно мляко и капсули, съдържащи кафе и мляко в една капсула, могат да бъдат поставени в жълтия контейнер, контейнера. За останалите сортове Nestlé отговаря за колекцията.
Смейте да бъдете част от нашия амбициозен план за рециклиране. Проверете най-близките пунктове за събиране и помогнете да се грижите за околната среда, като депозирате използваните капсули.

С тази инициатива NESCAFÉ® Dolce Gusto®, с философията си за отговорно управление на бизнеса си, отговаря на опасенията на своите потребители. Защитата на околната среда и устойчивостта са част от корпоративните принципи на компанията, която от 1995 г. има собствена система за управление на околната среда.

Как си знаех, че за това "НЕ" ще се хванете.
Да капсулите не са напълно не рециклируеми, но това е много труден и скъп процес. Поради тази причина, за да намали използването им в някои градове (като Хамбург например) те са "забранени в институциите на федерален бюджет " (цитат)

Още един цитат:
"Джон Съливан, изобретателят на системата Keurig заяви, че съжалява, че е създал такъв продукт. "Каквото и да говорят за рециклирането, този продукт никога няма да може да се рециклира", казва той за The Atlantic."

И ако си мислите, че сме по-добри в рециклиране то от тях, то ви поздравявам за оптимизма.

# 111
  • Mediterraneo
Е, за какво да се хвана, казвате, че не се рециклират. Никакъв оптимизъм нямам за нищо. Ползвам еднократни капсули и толкова. Правя минимални усилия в посока рециклиране, не им светя как и колко го правят нататък.

# 112
  • София
От капсулките стават хубави камбанки и мини саксийки. Малко е тегаво началното почистване. На децата оставям кутиите за строителни блокчета или ги режа до квадрати от стените на кутията и ги оставям да рисуват по тях. Не винаги рециклирането е жълтия контейнер Wink

# 113
Здравейте!
Моля препоръчайте ми евтина кафемашина с капсули, от която сте доволни.
Благодаря:)

# 114
  • София
MINI ME е най-евтината в сайта им. Не съм запозната с модела. Мисля че някой от темата я имаше.
Аз съм с Infinissima, но я купих на промоция от Технополис.

# 115
Ние сме с Мини ми от скоро, доволна съм.
Поръчах я от емаг за 109лв, още я има.

# 116
Сега виждам кафемашина Krups Nescafe Dolce gusto KP1701 INFINISSIMA за 119 лв, същата ли е като вашата и доволна ли сте?Simple Smile Благодаря😊

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Аз също имам Мини Ми от година и малко. Не ми е създавала проблеми. Малка, компактна, прави хубаво кафе.

# 118
  • София
Сега виждам кафемашина Krups Nescafe Dolce gusto KP1701 INFINISSIMA за 119 лв, същата ли е като вашата и доволна ли сте?Simple Smile Благодаря😊
В techmart ли? Като моята е.
Имам червена - https://www.dolce-gusto.bg/mashini/infinissima/infinissima-manua … -black-by-krups-1
Доволна съм. Моята е на 1г. Чистих я веднъж. Прави хубаво кафе.

# 119
Най-евтината не е ли Piccolo, която е ръчна.

Общи условия

Активация на акаунт