Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 234
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро, мами,
Сетих се да ви питам няколко неща:
1. В колко слагате бебоци те за нощен сън и в колко стават?
2. Къде си играете през деня? Можете ли да ми препоръчате някаква подложка/килимче за земята, което да изолира добре?

Хубав ден Simple Smile

# 451
Здравейте, бебката ляга около 21:30 става да хапне към 04:00 и доспива малко.
Играе на гимнастиката, чета ѝ книги, давам ѝ да си играе с меката книга много я харесва, пея и танцувам на детските песни, такива неща.
Аз да ви питам по колко време ги слагате да седят и къде, ние я слагаме в барбарона и на дивана подпряна на възглавници за по 5,6 минути. Тя се набира на играчката от количката да става или като да прави коремни преси.

# 452
Нашият бебчо засршва в 20 ч, после се буди обаче няколко пъти за ядене през нощта.
Може ли още някой да сподели как се движи бебето му с наддаването за месец?

# 453
Ние взехме килимче 150/180 от една страница във фб. 1 см е дебело, но изолира добре, цветни са, непромокаеми и не се пързалят. Заспива около 21:30, 22:00. На ръце го приспивам, през деня също, вечер спи при нас. На 5ти Април прави 6 месеца, 9,000 кг е, но за последните месец и половина е качил само 800гр.

# 454
И ние имаме същото килимче от фб страничката. 150/180 двулицево и много удобно. 25лв струваше някъде.

Ние от скоро го слагаме да спи между 19:30 и 20:30. Преди заспиваше в 22, а от седмица някъде не издържа, но ни е по-добре така. Имаме врече да вечеряме нормално. Да си поговорим и тн.

Става към 8някъде, но се буди през нощта за хранене по няколко пъти.

# 455
Нашия го слагаме в 19 часа и спи до към 6.30-7, буди се и пак заспива, но не го храня. Чудех се дали е нормално да ляга толкова рано, но сега със смяната на времето май ще е ок.
Може ли някакъв линк към това килимче? Пробвах олекотена завивка, но не става - много се събира.

# 456
  • Пловдив
Здравейте!

Новичка, не се филмирай с кг!! Само първите 3 мес ми каза педиатърката да качват по около 1кг , но после повечето забавят. Ние и първите месеци качвахме около 800 гр. А след 3тия и 400-500 е нормално. То ако всеки месец качват кило, на годинката 15кг-16кг ли? Много е! На годинката около 10 кг помня с първото дете, че си е ок. А тя изглеждаше дебело бебе...
Днес хванах бебето и кучето и ги разходих по празните улици на виена . Супер беше. Прибрах се, щото тоя луд кучо, дето имаме почна да лае по кучета и да иска да им скача. И бебето се събуди. Ама бая слънце го огря..доволна съм.. Сега и ако голямото дете се навие да излезе...цена няма да има днешния ден.
Спането - ние супер зле спим. Буквално на цица или на ръце прави! Няма кошара за повече от 2 часа!! Не знам как ще се оправяме след като почне да се върти нон стоп и да сме уж гушнати на леглото , а тя да пада...ай ай

# 457
Моите лягат в 21:30 в леглата. Сами заспиват почти веднага. Спят до 6:30. Взимаме ги при нас да се гушим. Ядът в 7:30. През деня имат дрямки от по 40мин, като само едната е малко по -дълга (час и половина, два).
Играем си с играчки докато си лежат. Правя се на маймуна. Правим гимнастики. Обръщаме се. Малко на активната гимнастика, малко на шезлонга. И той деня е минал. 🙂

# 458
Малката заспива между 8-8:30 и се буди между 6 и 7 сутринта. Като се случва по няколко пъти да примрънка за биберон, но не се буди за хранене от 3 месечна някъде.

През деня стои в столчето си за хранене, което има 3 позиции за гръбчето и там й давам играчки да си играе. Слагам я и на килима и две одеала на земята да се върти и да се опитва да пълзи.

Седнала стои по няколко пъти за 10-15 минути на ден - на дивана, подпряна с възглавници или аз я придържам. Много се забавлява така с една музикална играчка, която е като масичка и успява да натиска сама.

Иначе и не правим и другите обичайни неща - четем книжки, пеем, танцуваме и така.

Имате ли някоя любима бебешка книжка, която да препоръчате?

# 459
Нашата бебка заспива към 22 ч., но преди това има дрямка ололо 30 мин към 20 ч. От 10 дена се буди по 3-4 пъти на нощ. Хапва и заспива. Не знам защо, преди това не се будеше до 9 сутринта.

Килимче взехме от Икеа, 60 лв беше, много е яко.

# 460
  • Белгия
Здравейте и от мен, мамита.

Ние също имаме такова килимче, 1 см, нашето е 180х200, изключително съм доволна. Не очаквах, че толкова хубаво ще спира студа от плочките.

Ние лягаме в 21.

През деня стоим на килима, упражняваме моториката, книжки разглеждаме.

Аз за последната една седмица направо се шашнах, колко пари изхарчих за различни поръчки. То май от скука..

Сготвих също така няколко вегански десерта.. Исках да видя дали наистина е вкусно, ако се готви без мляко, без яйца, че и повечето без захар. Еми, страхотни са, честно. Ако някой го гони вдъхновението да опита, гледах от сайта  The loopy whisk.

Ние живеем в къща и имаме двор, но точно преди тая ситуация идваха работници и сега сме с един огромен кратер по средата, кога ще можем да го оправим и аз не знам. Иначе правим обиколки около кратера, бебо в раницата и айде.
Вие какво правите иначе по цял ден, за да не изперкате?

# 461
Здравейте и от нас.  Ние от няколко дни сме супер кисели,мрънка,спи само в ръцете ми през деня,оставя ли го в леглото се събужда,лигави се,пъха ръце в устата,но пък нищо вече виждам като за зъби.   Дано скоро мине този период.
Вечер ляга около 20h.Ако  се събуди да яде в 00h спи до 7,а иначе яде към 4 и после в 7 ,7:30h ставаме.
Кг не знам колко са,не сме ходили на консултация от два месеца-първо заради грипа,а после и заради тоя каронавирус.

# 462
може ли линк към фейсбук страничката за тези килимчета? ние имаме 1 купено от амазон, но ми трябва 2ро Simple Smile

# 463
Привет мами, моят синковец заспива около 9:00, в 12ч го храня в просъница и напоследък се събужда като се съмне. Преди спеше до 9, а сега в 6ч е първа кипра с петлите и после цяла сутрин му се спи... иначе ние имаме 2 кошарки, едната е малка и е до нашето легло, а другата си е дървено бебешко легло и пак в нашата стая. Искам вече да го прехвърля в голямата кошара, ама той хич не спи в нея, защото не ме вижда. Вечер като го оставя в нея и се събужда с писък... Не знам как да го научa Sad
През деня бая си играем. Слагам го на активната гимнастика, на столчето, песнички му пея, опитвам се да му чета, по коремче, абе каквото ми хрумне.
И ние започнахме захранването. Много е ентусиазиран да хапва, чак сам си хваща лъжицата, но след като хапне и цял следобед му е дискомфортно на коремчето и мрънка. Дано да мине скоро. Изпуснахме си консултацията, но мисля че и той е наддал около 500 грама за месец и половина. Не смятам да се притеснявам, защото си изглежда ОК детето.

# 464
  • Пловдив

Килимче взехме от Икеа, 60 лв беше, много е яко.

Ако е удобно за линк..
Аз се чудя за квадратна кошара..че с това куче

Общи условия

Активация на акаунт