Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 217
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Няма смисъл направо 😄😄😄😄

# 511
Момичета спрете се!
И аз мисля, че така може да се пренасят много болести, НО най вероятно лекарите са обяснили на майката, може пък и да изследват дадената кърма преди да се даде на бебето.

Аз пък си мисля, защо майката ме пробва с някакви хапчета да и тръгне кърма, трябва да има начин. Сигурно ще е много труден, но си заслужава да се опита.

# 512
  • Пловдив
Дано се оправи детенцето!
Чудно ми стана, че съветът е да консумира кърма, а не АМ...как пък го изчислиха докторите, че така ще му помогнат с растежа...смисъл и двете млека не са лекарство, а от АМ се расте и то доста, изкуствено е бъкано с витамини и незнам си какви неща още, уж балансирано. Даже лично аз , правейки сравнение с първото ми некърмено и второто дете - първото растеше на кг и височина по-бързо и с еднакъв темп...докато на кърма е зор голям дали яде достатъчно, дали е наддало достатъчно...
Вторият ми пример е по-пресен, имаме недоносено бебе в семейството 2.4кг и му дадоха АМ, чак сега казват дайте вече само кърма, почти 4 кг стана за месец и малко!

Та..не е съвет или нещо такова моето, ами се зачудих.

# 513
Да, наистина на АМ се наддава повече, но е непознато за храносмилателната система на бебенцето и по-трудно се храносмила от кърмата и може би това да утежнява проблема, който има бебчето. Според мен авторката на поста е добре да пусне тема с малко предистория и съм сигурна, че много жени ще помогнат с каквото могат. Освен това вече почти всяка частна лаборатория изследва кърма и може да се изследва преди да се даде на бебето.

# 514
Има ли бебчовци, които целенасочено се удрят с ръчичка по устата? И свързвате ли го с дразнене  от зъбките? При нас още няма беличко, но се удря съвсем умишлено- по долната устна, а понякога уцелва и брадичката- явно нещо го дразни. Друго бебе да прави така?

# 515
Има ли бебчовци, които целенасочено се удрят с ръчичка по устата? И свързвате ли го с дразнене  от зъбките? При нас още няма беличко, но се удря съвсем умишлено- по долната устна, а понякога уцелва и брадичката- явно нещо го дразни. Друго бебе да прави така?
Моят направо се бие по главата. Хваща си двете ръце и се налага.

От два дни е нервен, яде всичко наред, плаче без причина и се чудя зъби ли са. Обаче пък нищо не се вижда на венеца, спокоен е, единствено има една Бяла точка там къдто евентуално ще има зъб, но тя е като част от венеца, не е по твърда, нито подута.

# 516
Моят пък мята ръце и крака със все сила, ударя с играчките, удря по каквото намери, всичко е в устата, изпъва се  целия и крещи... Венците са подути ама като гледам зъбче скоро няма да има. Мисля, че е период. Според мен сега откриват какво могат с ръцете. Скоро ще с е хвърлят играчки по пода и мама ще прави клекове.

# 517
И при нас удрянето е много актуално, удря си най- вече коремчето Simple Smile Колко време след като започнахте да давате зеленчуци, въведохте зърнените храни/каши?

# 518
Мами, надявам се да разсмея малко и вас с моите малчугани: днес бая рев от смях ударих:
Бебето Борис, изоставено в неговия затвор - кошарка ('щото може да е дебел, ама е скачач от спалнята), нещо си помрънква. По едно време, обаче, се усеща, че има крака и се хванало с всяка ръка за един крак - дърпа си ританките и пищииии до небето от кеф! Ако му бях направила снимка, то под нея щях да напиша "Дий, коньооо".
А каката-дивак Вяра (Звяра), оставена на спокойствие за 1 минута (щото повече не е удачно от съображения за всеобщата сигурност), набарала една купа, пълна с ябълки, строила ги на шкафа една до друга, а на всяка от тях какво мислите? Да, по 2-3 отръфани парчета! Е, под тая снимка би подхождала култовата реплика "Ще изям колкото мога, другите ще ги наръфам" 😁.

# 519
Ikme един месец. Имам вкарани 7 зеленчука.
То всъщност сега на 1 април ще вкарам кашата като следобедно.
След още месец ще опитам да заменя и закуската.
Само се чудя към кой месец да му увелича дозата на пюрето.....

# 520
И ние на 8-ми правим 1 месец ит началото на захранването и тогава ще имам 7 въведени зеленчука Simple Smile след това ще дам каша за закуска ,но се отказах от оризовата ,тъй като нали запича ,а без друго трудно се изхожда .. мисля да дам от елда .
А тази каша на холе царевица и тапиока подходяща ли е за захранване с каша ? Не ми е ясно ,тъй като са два компонента ...

Иначе и ние много мятаме ръцете , главата .. удря се по коремчето .. наскоро си откри косата и постоянно се хваща и дърпа Flushed

# 521
Аз ще пробвам с оризовата каша, като в дните които яде оризова каша, ще давам на обяд тиква.

Двукомпонентните каши са подходящи, в случая тази на Холе, но преди да в дадеш, трябва да си въвела един от продуктите - царевица или тапиока, и тогава като в дадеш, само единият продукт да в нов.

# 522
Аз вече 3 дни давам оризова каша и вчера ака даже 5 пъти 🤣, тъй че явно не я запича.

# 523
Разбрах ! Благодаря Blush

# 524
Аз за 10-12 дни съм въвела 3 зеленчука.вие като вкарвате нов зеленчук давате ли го самостоятелно ? Аз го добавям към вече дадените, но в по- малко количество и се чудя дали е правилно ??? Иначе всеки ден давам две лъжици повече. Иначе като започне да яде по 120 грама след това не знам дали да давам пак мляко. Вие с мляко ли ги правите пюретата?

Общи условия

Активация на акаунт