Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 215
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Ние вече си лапаме краката,по всякакъв начин не опитваме да си-събуем чорапите и да си поднесем крак към уста ..бием се по главата и корема най вече ръцете да ни тотално без контрол,сам си взема играчките които са около него но не да се върти от гръб по  корем не му е любимо,в момента сме в някакъв период много трудно заспиваме вечер буквално до 1/2не може да заспи мята се говори му се,а ние умираме за сън ...искам да попитам какви ще рече каша за закуска ?закуската в колко часа е ?в момента нямаме никакъв режим един ден ядем в 6,един ден в 7/8,започвам с мляко и след това заспива,към 11 ни е пюрето...

# 526
Ами според мен за закуска си избери просто примерно 2-рото ядене подред за деня или третото, както прецениш. Според мен няма правило.

Ох при нас е голям рев с пюретата. Започва да го яде, следва ужасен рев, три пъти го успокоявах, едва го дояде. Според мен не е проблемът във вкуса, защото не го плюе и мръщи. Но много плаче, после 1 час е кисел и всичко го разревава. Направо се отчайвам. Ще кара на кърма до първи клас Weary

# 527
Ние нямаме проблем с пюретата, хапва ги с удоволствие, обаче забелязах, че като я сложа седнала на стола за хранене явно й се засилва перисталтиката, защото през цялото време пръцка и понякога много се ядосва от това 🤣🤣

Вчера й дадох ябълка за първи път, малко кисела се оцели и мн се смях на физиономиите й 😁

# 528
На каква марка каши сте се спрели? На мен една позната ми даде няколко кутии на Слънчо но пише че са със сухо мляко а не с Ам и много се чудя дали не са за по-късен етап. И аз се чудя коя да дам че и при него акането е проблем нищо че яде уж само разхлабващи.. Днес му дадох круша дано да има ефект. Иначе от 3 дни си изяжда пюрето 130г.без да се лигави. Кога се увеличава и колко грамажа? Computer79 пробвай малко по-рано да му го дадеш да не е точно много огладнял.

# 529
Момичета много съм щастлива! Днес беба се научи да ми дава боц. 🤗🤗🤗

# 530
И ние ударихме на камък с това захранване...сега съм го спряла за 2ри път. Ще му дам няколко дни почивка и пак ще го пробвам. На 5++ е вече и се кърмим. Не иска лъжицата и това си е. Пробвах оризова каша, тиква, пащърнак и сшадък картоф и все така отказва. Вече от месец някъде ту започваме, ту спираме. Явно няма да е лесно. А така вкусничко си суче.. изобщо не очаквах да не иска пюрета.

Днес ходих до ДМ и му купих готови пюрета на хип да видим пък да не би да ги прояде тях.

Взех и една безмлечна каша от елда. В магазина имаше само на humana.

Ей, много добре ми дойде тази разходка.. не бях излизала сама от 8ми март. Все мужът ми пазарува вкъщи. Днес направо съм като нов човек

# 531
Нашата педиатърка ми каза от 6 месец да започнем захранването, тъй като така или иначе само кърмените бебета по-тредно свикват с лъжичката. Малката дори прахчето за зъбките не може да поеме с лъжица 😁
Имаше ли майки, които още не са захранили, че като гледам бебчетата колко похапват тук май аз само не съм давала ядене. Сега като няма консултации как ще се пуснат изследванията на 6 месеца. Аз исках да ги пуснем тъй като съм с анемия и се притеснявам и малката да няма.

# 532
На нас ни каза между 17та и 26та седмица - тоест преди да направи 6месеца. След това ставало по-трудно възприемането на пюрето, а и може да му падне желязото. Той в момента е в 24та седмица май, така че имам още 2 да подкарам нещата.
За изследванията и аз все го мисля това желязо, но по-добре да не се бутаме сега по болници. Ще се захраним, ще вкарам месо по-бързо и така.

Аз да споделя какво забелазах. Тази седмица мъжут ми като си е вкъщи и не излизаме имам много повече време за почивка и теглих една майна на всичко, та всеки ден гледам да лягам на обяд да почивам с бебето - дали ще спя, или ще чета книжка, или ще се ровя безцелно из фейса... няма значение, нооо откакто си отделям време за почивка имам много повече кърма. Чак ми е странно. Нищо друго не съм променила

# 533
Нормално е, от пеумора и недоспиване кърмата намалява. Организмът се бори да възстанови силите и не произвежда толкова кърма. Когато си отпочинала един вид е съсредоточен да произвежда, без да изразходва енергия за друго.
На нас ни каза между 17та и 26та седмица - тоест преди да направи 6месеца. След това ставало по-трудно възприемането на пюрето, а и може да му падне желязото. Той в момента е в 24та седмица май, така че имам още 2 да подкарам нещата.
За изследванията и аз все го мисля това желязо, но по-добре да не се бутаме сега по болници. Ще се захраним, ще вкарам месо по-бързо и така.

Аз да споделя какво забелазах. Тази седмица мъжут ми като си е вкъщи и не излизаме имам много повече време за почивка и теглих една майна на всичко, та всеки ден гледам да лягам на обяд да почивам с бебето - дали ще спя, или ще чета книжка, или ще се ровя безцелно из фейса... няма значение, нооо откакто си отделям време за почивка имам много повече кърма. Чак ми е странно. Нищо друго не съм променила

# 534
Оризова каша взех на Topfer Lactana. Аз да се похваля.Имаме вече едно избило зъбче, в очакване на второто.

# 535
  • Пловдив
На каква марка каши сте се спрели?

Холе, Хип и ДМ.

Момичета , не мога да намеря чиста круша или чиста слива пюре? Хип нямат?! Взех круша със слива от 4плюс месеца на Хип, дали мога направа така да ги въведа? Изобщо едноплодово не видях в асортимента в Bipa. Даже на сайта на хип не видях едноплодово Слива примерно..Коя друга небългарска марка  да видя? Холе? На Дм?

Albz.g Ехааа...не знаех, че на 5 месеца вече можем да ги учим на боц..забравила съм! Ние си говорим Боооц и тя се смее, но днес и аз почнах да й давам на пръстчето и наистина има вече усещане след няколко повтаряния. Иначе и ние хващаме крака, играчки, завърта се навсякъде...на 5 мес и 1 седм е.
Още не мога да махна обедното мляко след като е яла пюре..Нааква се и си чака цицата. Ако ще 2 часа да минат , не спи след пюрето , стои и чака. Като й дам цицата и тогава се отпуска и заспива. Днес яде в 13 и 30 обяд и ...няма лягане до момента..Защото в 15 й дадох цица, унесе се и й я взех и пак се събуди. Направо това спане с цицобиба ме побърква. Не иска като другите бебета да засмуче биберон. Късно ли е да я науча Sad((

# 536
Аз от няколко дни постоянно й тикам бибата и вече заспива с нея, но трябва да съм я гушнала, иначе не става.
Хип имат пюре от слива и от круша, виждала съм в ДМ, явно са били изчерпани сега.
Една приятелка ми спомена за два онлайн магазина - биосвят и морков. Виж там.

# 537

Холе, Хип и ДМ.

Момичета , не мога да намеря чиста круша или чиста слива пюре? Хип нямат?! Взех круша със слива от 4плюс месеца на Хип, дали мога направа така да ги въведа? Изобщо едноплодово не видях в асортимента в Bipa. Даже на сайта на хип не видях едноплодово Слива примерно..Коя друга небългарска марка  да видя? Холе? На Дм?

Albz.g Ехааа...не знаех, че на 5 месеца вече можем да ги учим на боц..забравила съм! Ние си говорим Боооц и тя се смее, но днес и аз почнах да й давам на пръстчето и наистина има вече усещане след няколко повтаряния. Иначе и ние хващаме крака, играчки, завърта се навсякъде...на 5 мес и 1 седм е.
Още не мога да махна обедното мляко след като е яла пюре..Нааква се и си чака цицата. Ако ще 2 часа да минат , не спи след пюрето , стои и чака. Като й дам цицата и тогава се отпуска и заспива. Днес яде в 13 и 30 обяд и ...няма лягане до момента..Защото в 15 й дадох цица, унесе се и й я взех и пак се събуди. Направо това спане с цицобиба ме побърква. Не иска като другите бебета да засмуче биберон. Късно ли е да я науча Sad((

Аз сама си правя пюрета от круша или ябълка и много му харесват. Днес почнахме със сливата. Май като се замисля за сега си хапва всичко без проблем.

# 538
По кое време на деня даваш плодовите пюрета? Заленчуковите с мляко или вода ги даваш

# 539

Холе, Хип и ДМ.

Абе то и аз не съм я учила ама днес си дадох пръста към нея и и казах боооц и тя подаде пръст... цял ден се боцкаме сега хахаха ама все подава левия пръст и като цяло повече си служи с лявата ръчичка. Дали ще е левичарка или сега си е случайност ? 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт