Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 214
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Аз все още не съм! От 1ви Април ще започна. Тогава ще е на 5++. Днес докато ядохме така ни гледаше и следеше храната и не спря да дъвче.
Много беше смешен. Давам му вилицата с малко парче месо да го видя как ще реагира той я хваща и право в устата се опита да в сложи, но не му позволих естествено. Ще видим от 1ви как ще е. Прахчетата за зъбите ги давам с лъжичка вече не си изкарва езика докато лъжицата е в устата като в началото.

Нашата педиатърка ми каза от 6 месец да започнем захранването, тъй като така или иначе само кърмените бебета по-тредно свикват с лъжичката. Малката дори прахчето за зъбките не може да поеме с лъжица 😁
Имаше ли майки, които още не са захранили, че като гледам бебчетата колко похапват тук май аз само не съм давала ядене. Сега като няма консултации как ще се пуснат изследванията на 6 месеца. Аз исках да ги пуснем тъй като съм с анемия и се притеснявам и малката да няма.

# 541
  • Пловдив
Bambolina благодаря, ще видя пак за Хип чисти плодови..аз съм в австрия и сигурно тези онлайн магазини са за България..
Бибата и аз пъхам като почти спи и е на ръце, нямам успех. Ще продължа!
Веси, то вярно, че с уреда на пара мога да си правя и ябълка и круша...ще пробвам с крушата. Но по-натам. Тепърва съм на 2 зеленчука и обедно още...имам 1 месец, но да съм подготвена!

# 542
Diva19,
И ние все още си караме само на кърма. Също като BMR, и ние ще гледаме до 2 седмици да захраним, защото нашата педиатърка ни посъветва така.

albz.g,
И нашия дундьо си служи повече с лявата ръка Joy И аз се чудех дали е просто период или ще е левичар. Като започнат да хапват самички, ще разберем 😆

Иначе малкия е тотално диване - не го свърта на едно място изобщо - докато се къпем и както си седи в шезлонга, се извива настрани, хваща се за ваната и цопва във водата. Вече не смея да си играем на нашата спалня, защото някак си се приплъзва назад и тези дни успя да тегли такъв ритник на възглавниците, които бях сложила за прегради, че ги събори и в същия момент се приплъзна назад и общо взето във въздуха го улових Flushed

# 543
Здравейте мами и бебета!
При нас нищо ново - covid 19 арестанти!  
И аз не съм захранила все още. -За сега е само на кърма.
Планувам го за 6ти април , тогава ще е на 5++.
Опитвам се разнообразявам дневните занимания с песни, танци , гимнастика и постоянно й посочвам частите на тялото 😂😂😂/ това не знам защо го правя/.
Батко й си играе много с нея откакто сме в изолатор. ......Много са ми сладки.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:31 от BG_US

# 544
Ние хапваме всичко - зеленчукови и плодови пюрета, каши и сокчета. За сега само домашни, взех му сок на хип, но не го пие. Тия дни ще му дам жълтък 1/4 през ден. След месец ще въведа и месото и рибата-така ни посъветва нашата педиатърка. Да ви се похваля одеве за първи път малкия каза мама. До сега беше казвал само деде баба тата лала.. Любимото ми е ааааааа и ъъъ 😀 а и все повече се кара, като иска нещо и не стане на неговото Bowtie научих го и да си събува чорапите и после си ги слага до носа и прави физиономии все едно че миришат лошо Grinning

# 545
И нашият постоянно си събува чорапите, ейййй, чак ме ядосва! Ха-ха!
Иначе и ние упорито продължаваме да сме си само на кърма.
Смуче ЛЕВИЯ палец- и това ме влудява, ама пък е много сладък- истинско бебе- като го сваря с пръста в устата...

# 546
Сега като чета и се замислих, май и бебка си служи доста с лявата ръка 🙄 изобщо не ми беше идвало на ум, че може да е левичарка. Времето ще покаже Simple Smile

# 547
  • Пловдив
Рано е за ляво и дясно..към около 2 години. Моята кака даже доста дълго боравеше с лява ръка, но не остана. А имаме левичар в семейството

# 548
Охх при нас голямо въртене .. ставам сега и какво да видя ...

А и от известно време така се завива през глава Rolling Eyes
Ама много ни мъчат Май зъбите вече ,а аз нищо не виждам ... като дам осадент пилули и се успокоява ...
вие как сте със съня през деня ? Вчера спа 2 пъти по 30мин и накрая в 16:00 стана чудо ,спа до 19:00 ( е с 3 приспивания ) и ако не го бях събудила ,щеше да спи още. Последните 2-3 дена ,както спи и започва един силен плач (сърцето ми се къса ) обикновено към 17:17:30 .. дали е от зъби ? Тази вечер заспа в 21:00 и още не е станал за мляко .. чак ми е странно ... той до сега се будеше 2 пъти за мляко през ноща, рядко се случваше 1 път само да се събуди .
А ако продължи да не се събужда вечер за мляко (не вярвам като цяло ,днес просто е изключение някакво ) млечните хранения за деня няма ли да са му малко ? Сутрин АМ , обяд пюре ,следобед АМ и вечер след баня АМ . Като зеленчуковото му го правя с 30мл АМ ,гастро ми каза на 100гр 30мл да слагам , той яде около 140-150гр пюре ,но аз пак 30мл АМ слагам .

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 05:27 от katerina680

# 549
И моят борави с лявата и с ляв крак, тропа постоянно. Явно започват с лявата повечето и аз помислих, че ще е левичар, но като гледам как е масово, явно е нормално и не е показател.

Josefin трябва да си много упорита с биберона и пак ще е на моменти, когато са криви само цица помага, понякога биберон. Аз го оставям докато не се разплаче и бутам биберона и много често точно да се откажа и той заспива с биба, но преди това се мята, мрънка и т.н.
Многооо ще го закъсаме с тия цици, направо не ми се мисли докога ще бъде така....

# 550
Привет, като казвате и се замисляч, че малката удря повече с лявата ръка каквото докопа, но сякаш и с двете ръце пипа.
Аз се отказах от биберона, знам от зъболекаря ни, че в периода на растеж на зъбите и когато вече ги има не е хубаво и не я давам, не че някога съм имала успех. Има кукла шита и давам нея, малката си яде ту ухото на куклата, ту ръката и така си чеше венците.
Два пъти сега и тя се беди с плач, а е сънена или заспала, много е жална, единият път беше гладна, хапна и заспа.

# 551
  • Пловдив
Добро утро! Макар, че аз сега лягам. Снощи Дзвера от 00 и 44 до 3 и 38 изкара чисто будна! Смях и радостни крясъци..не спа особено и през деня. От нерви ядох кекс в 2ч. Сега около 7 и 30 стана, оправих я и отиде да тормози баща си.
Имах известен напредък с биба. Лапна една от 8...дано се получи и днес. Това заблуждение с бибата....значи аз 4 години съм смукала и имам супер наредени зъби. Ген си е при зъбите..Палеца дето лапат до първи клас зная, че бута зъбите и челюстта и захапка може да повреди. Братовчед ми така яко го смучеше, че леля ми в чудо се видя. Гипсира му го тайно и вечерта майка ми като видя, я направи на 2 стотинки. Рентгенолог щото е и така не се прави..
Ох, лягам , до после

# 552
В България има чисти пюрета Круши уилямс и сливи на Хип. Купувала съм и на Bebevita сливи.

И малката вече си хапва крачето, много е смешна, смуче го като биберон.

От няколко нощи ми прави номера да се обръща на съм от гръб на корем и аз се притеснявам да не се задуши, защото не може да се обърне обратно. Не мога да заспя спокойно, постоянно съм нащрек да не се е обърнала.

# 553
Бебетата май си избират ръка по-късно, а до тогава ги редуват. Аз съм забелязала, че  малкият като научи нещо с дясната ръка и спира да я ползва и започва с лявата и обратно. Сега е на вълна хвърляне на играчки с дясната и удряне 😁
Сега като го захранвам и нещо усещам, че иска да пропуска едно кърмене. Преди се събуждаше сутрин рано да хапва, а тези дни е спокоен и не търси цица, а ми се струва малко млякото. Сега хапва 7х 120 мл, а ако изпусне едно ще е 6х120. Много малко яде, а видимо си е ок и е наддал и не знам Sad На 6 месеца ще стане след две седмици, а яде колкото двумесечно.
А и с рефлукса пак сме зле, като си хапне пюрето на обяд и не връща след това. Става щастлив и доволен, но след това с млякото е голямото бълване и мрънкане и така до края на деня. Гледам да му оставя едни 4ч да храносмели пюрето, но не виждам особен ефект. Ще гледам по- бързо да заместя още едно хранене, но нали уж до годинка млякото трябва да е основната храна, а при нас май няма да стане така.

# 554
Давам плод /ябълка или круша/ за следобедното хранене. Пека ги,рендосвам и пасирам. От вчера въведох слива,но взех пюрета на Gerber.

Общи условия

Активация на акаунт