Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 194
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Малкият спи в леглото си през нощта. Сутрин го взимам при мен на спалнята, за да си доспим, а през деня спи в количката.

Преди си лягаше към 22:30. От седмица-две си ляга по-рано - някъде между 19:30 - 20:30. В повечето случаи към 8.

# 586
Добро утро, благодаря за информацията от уебинара. Като я изкъпем винаги обличаме пижама, пускам нощна лампа и всичко става приглушено, имаме си ритуали, за да знае, че свършва играта и деня и идва време за почивка. Трябва да има разделение, за да правят разликата. Малката вече в 21:00 е заспала, не знам днес как ще е като смениха времето. Тя яде и спи по час има стриктен режим и се чудя как ще е днес, но ще видим.
Сега иска само да седи или да се изправя като и подаваме ръце, ако я сложа на гимнастиката, която ѝ беше любима се сърди понеже е легнала.

# 587
Това за дрямките след 18, е ОК обаче според мен тя говори за малко по - големи от нашите. Все пак те сега стават на 6, а тя говори за 6+. Когато започнат да будуват малко повече часове ще се случи и това.
Другото важно което каза, за тези с кърменето и заспиването на гърда е бебето да не се храни непосредствено преди заспиване, ако трябва се храни първо, после се прави ритуала и след това си ляга. Това е свързано с въпросната асоциация за сън. Сега е свикнало, да свързва съня с гърдата и яденето  и след това заспива. Същото важи и за тази на АМ всъщност, за да се избегне пиенето на мляко като начин за заспиване.
Тя раздели асициациите на две Силни - кърмене, пиене на мляко, люшкане, друсане, прегръщане и т.н и Слаби- любима играчка, любимо одеало, пеене, стоене на майката до леглото/ присъствие/, любим аромат на чаршафите.
От асоциациите разбрах, че всички които сме със силни сме го закъсали и до 9 месец имаме най- голям шанс да променим нещата.
Но тя за въпросните асоциации е говорила повече в предният уебинар.
Ако иска някой да разкаже за тях повече.

# 588
Katerina680къде мога да открия тази ръкавичка?два дни при нас е кошмар следобед след добре прекарано време примерно днес се люля на шезлонга говори си ,слуша песничките ,чеша си зъбките му се приспа сложих го да спи по обичайния за нас начин и се почва див рев извиване на дъга и така два часа,като тези два часа е на ръце друскан,люлян,разхождан,и му пея постоянно и в един момент заспива на рамото ми ..така и вчера ...

Аз я взех от Айко ... Simple Smile ама погледни в интетнет води се ръкавичка- гризалка , сигурно се предлагат на доста места Simple Smile

# 589
Благодаря за информацията.
Не знам обаче как би станало. Къпем малката в 20:00, масажи едно друго, ритуали и към 20:30 почва да яде и към 21:00 е заспала. Не мисля че мога да я нахраня и тога къпане и после спане.
Иначе нощия сън е все на гърда, а дневния с люлеене или в количката. Не знам как ще го променя. Пробвах да легнем и да разказвам приказка ами не става, надува се и мрънка и айде пак на ръце Sad
Иначе 30-40 има дрямка към 18:00, но това не ѝ пречи в 20:00 да търка зверски окото 😁
Това за дрямките след 18, е ОК обаче според мен тя говори за малко по - големи от нашите. Все пак те сега стават на 6, а тя говори за 6+. Когато започнат да будуват малко повече часове ще се случи и това.
Другото важно което каза, за тези с кърменето и заспиването на гърда е бебето да не се храни непосредствено преди заспиване, ако трябва се храни първо, после се прави ритуала и след това си ляга. Това е свързано с въпросната асоциация за сън. Сега е свикнало, да свързва съня с гърдата и яденето  и след това заспива. Същото важи и за тази на АМ всъщност, за да се избегне пиенето на мляко като начин за заспиване.
Тя раздели асициациите на две Силни - кърмене, пиене на мляко, люшкане, друсане, прегръщане и т.н и Слаби- любима играчка, любимо одеало, пеене, стоене на майката до леглото/ присъствие/, любим аромат на чаршафите.
От асоциациите разбрах, че всички които сме със силни сме го закъсали и до 9 месец имаме най- голям шанс да променим нещата.
Но тя за въпросните асоциации е говорила повече в предният уебинар.
Ако иска някой да разкаже за тях повече.

# 590
  • Белгия
Благодаря за информацията!

Ние след всички ритуали се кърмим към 8:50 и в 21 е уклюмал и го слагам в леглото му и си се приспива самичък. През деня, спим гушнати заедно, няколко пъти беше спал в количката в двора.

Днес ще се опитам да изместя целия този вечерен приспивателен процес с един час. Ще видим как ще е.

Аз искам да попитам нещо. Тази сутрин Виктор е целия изринат. Лице, ръце и крака с ето такива пъпчици:

Дали е алергия от картофа? Реално това е едиснтвеното ново нещо. Никога сме нямали такива проблеми Cry

# 591
Didi, ако картофът е единственото, което е ново може би е от него. Перилният в препарат същия ли си е?
Моят също направи някакъв обрив на от вътрешната страна на лактите на двете ръчички и на бузките. Ситни сухи пъпчици. Това дерматит ли е според вас? Появи се като започнахме оризовата каша, но смених и препарата за пране. Сега ще ходя за нов и само ще го кърмя няколко дни да видим дали ще мине.
Нашият ритуал започва в 18:00. Къпем се, гушкат се с баща му, вечеряме заедно, после четем книжка в спалнята и в 20:45 се кърмим. Гърдата е най-доброто приспивателно и не знам какво да използвал да го отуча. Даже през нощта като се събуди му давам малко чайче и като сукне заспива.
Сега обаче издивя бебчо с тая карантина. Започна да вика, ама направи крещи със все сила и се изпъва, после рита с крака. Май нищо не го боли, защото после се смее, ама пищи пищене по цял ден... съседите сигурно ще помислят, че го изтезавам.

# 592
  • Белгия
Не нищо друго няма. Ох това пък ако наистина се окаже алергия от картофа, не знам направо.. Сега се сещам, че вчера ядох нутела за пръв път от както бебо се е родил.. Но пък си ям обикновени шоколади и всякаква захар и различни ядки досега, без проблеми.  Cry Confused

# 593
И моят сутринта му видях подобни пъпки, но не са червени и са само по краката и ръцете. Едва се виждат, но са много. Аз въведох броколи, това е новото при нас.

# 594
И аз утре въвеждам броколи как ви е коремчето?аз мн обичам броколи дано и малкия е така ...днес сме в стихията си от както сме будни нито дрямка нито нищо ..енергия бол усещам че пак ще има рев ...

# 595
Аз също въведох броколи миналата седмица и нямаше проблем. Газове няма , но действат разхлабващо. Акото става в зелената гама 😁 . Въведох и бял морков преди 2 дни , но като цяло има вкус на пъщарнак... давам и сини сливи вече за следобедна закуска с кашата. Те също действат дооооста разхлабващо . Мазало става.

# 596
И при нас има такива пъпки и не знам от какво са. Малкият по принцип си е с дерматит и много лесно се обрива - само да се почеше и си остава червено. Нося го с раница тези дни като разхождам кучето и вчера май му беше топло вътре. Бях му облякла боди и жилетка, но то в раницата си е жега...

Та сега нз от раницата ли са или от тиквата, но аз преди го бях захранила с домашна тиква и ни
що му нямаше. Въведох тиква от готово пюре преди 4 дни и се чудя дали е възможно да има алергия към готовото пюре???? Може би по-скоро са от раницата пъпките..

# 597
Нашето бебе също се изби цялото от картоф, станаха червени петна , посредата с бяло връхче. Спряхме картофа и всичко се нормализира.

# 598
И при нас, на едната девойка й се появиха пъпчици от вътрешната страна на бузите на дупето. Незнам от какво може да са. Последно въведох тиква. Все си мисля, че ако беше от храна, щяха да са повече места. А те са само тук.
Предварително се извинявам за снимката.

# 599
И на беба и излязоха от картоф по бузите ,брадата и по коремчето. От сладък картоф също... педиатърката каза след медец два пак да пробвам да дам. Не можело да не яде картоф ?!?!? Ами ако се обрива много ясно , че няма да яде...

Общи условия

Активация на акаунт