Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 179
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро, аз започнах да ползвам павловичата мас за петната на малката по ръцете и гърдичките и само тя дава резултат. Биодерма и липобаза изобщо не помогнаха.
Забелязах, че два дни на бебка като ѝ се доспи се удря с юмрук по устата, първо помислихме, че я болят зъбките, но нито е бяло, нито има нещо остро и видях, че го прави като ѝ се спи, доста силно си се удря.
Вчера съвсем ѝ се размести режимът със смяната на времето, нощния сън от 21:00 отиде към 22:00 и спа до 07:30. Да свършва тази карантина, че тя не може вътре да спи повече от 1 час Sad

# 616
Здравейте имам един странен въпрос. От седмица-две на Боби като му се доспи започва да си върти енергично главата наляво надясно докато заспи. Та чудя се дали е и при другите бебета така? Аз не мислех да е проблем, но баща му сега с тази карантина като го видя и само ме пита що да не би нещо да му има. Дали е знак за някакъв проблем?
При нас е същото и аз само това мисля от вчера..

# 617
  • Белгия
Според мен мъжете ни са просто по-внимателни заради карантината.. ММ например наскоро забеляза едно рождено петънце на тила на бебо.. Вика ми, какво е това е червеното тука?!, аз, как така какво, нали още в родилното обясниха Joy та такива ти неща. По-скоро бих се вслушала в майчината си институция Heart

# 618
И при мен си върти главата при заспиване, забелязах че го прави когато се е вълнувал нещо през деня.
Вчера му смених кошовете на количката и снощи цяла нощ се мяташе и въртеше.

Да ти кажа с началото и аз се бях доста притеснила затова мятане. На моменти и сега се питам дали е добре когато го прави.

За памперсите и аз взех 4, за да се пълнят повече, даже мисля, че 3 вече са малки. Но нощем много се върти и дори и 4 ми пропускат.
Взех и един пакет гащички, само за нощем и съм доволна много. От цял пакет само два ми пропуснаха.

# 619
# 620
Да, това е. В България цената ме е доста завишена обаче.

# 621
Здравейте имам един странен въпрос. От седмица-две на Боби като му се доспи започва да си върти енергично главата наляво надясно докато заспи. Та чудя се дали е и при другите бебета така? Аз не мислех да е проблем, но баща му сега с тази карантина като го видя и само ме пита що да не би нещо да му има. Дали е знак за някакъв проблем?

Моят Боби прави същото ... даже не само като му се доспи .. въртене на главата наляво надясно ... супер енергично ,все едно е на пружина и е навит Grinning мята и ръцете и краката ... по едно време и аз се чудех нормално ли е ... ама сигурно е .. Confused

# 622
Аз за 8 и нещо го взех от дм, може на други места да е повече

# 623

Моят Боби прави същото ... даже не само като му се доспи .. въртене на главата наляво надясно ... супер енергично ,все едно е на пружина и е навит Grinning мята и ръцете и краката ... по едно време и аз се чудех нормално ли е ... ама сигурно е .. Confused
И нашия така се върти, според баща му, сега го е открил и се кефи.

# 624
И нашият син си върти главичката. Не всеки път, но го прави.
Ох, аз направо в чудо съм се видяла с този палец. Постоянно му е в устата. Като нещо му стане безинтересно - хоп палеца в устата и аз само го дърпам. Не знам дали биберон ще свърши работа, то трябва да не му го вадя от устата.
Има ли и други бебчета с афинитет към пръстите? Anguished

# 625
И нашият син си върти главичката. Не всеки път, но го прави.
Ох, аз направо в чудо съм се видяла с този палец. Постоянно му е в устата. Като нещо му стане безинтересно - хоп палеца в устата и аз само го дърпам. Не знам дали биберон ще свърши работа, то трябва да не му го вадя от устата.
Има ли и други бебчета с афинитет към пръстите? Anguished

Аз му набутах бибата насила точно заради палеца. И сега я иска почти постоянно, но поне палеца не го смуче. Откакто се научи на бибата 1-2 пъти съм го хващала. Иначе си смуче юмрука, пръстите, но се отучи от палеца. От бибата все някак ще се откаже ама от палец трудна работа.

# 626
И ние имаме проблем с палеца! Няма оправия!
Даже въпреки че постоянно го вадим, има малко зачервено петънце на него от смучене. Ужасна работа!

# 627
Здравейте мами,напоследък само ви чета и не намирам време да пиша. Ние с пюретата никак добре не вървим,въведох доста неща,но не иска да яде... стиска устата,плюе,плачее понякога я залъгвам и си изяжда пюрето,понякога се предавам и давам млякото.... на нас ни излязоха ситни белии пъпчици по челото... като първите седмици от раждането,нз дали е алергия и не виждам към какво... иначе и ние 2 дни сме с газове и рев... акаме с отворен памперс и вдигнати крака,пищии яде си ръцетеее плюнчи се жестоко-зъби още няма.  Сега сме на гости от свекърите,доста стресуращо й дойде,каките постоянно и висят на главата дразня се ужасно мнооооооооооого,добре че мъжа ми си отвори устата та им се скара... не мога да ги понасям(сестра му и дъщерите й) старите поне се съобразяват,гледат си работата по цял ден,ама тези са върха на наглостта. Иначе тук въздуха е чист,времето днес топлоо муцка... град Сърница имаме си и язовир. Имаме и вила под наем ако има желаещи компаний вила Севрич,добре сте дошли : )

# 628
  • Пловдив
Sews... късат се да говорят по тв да не се събираме с други домакинства?! Вие със свекърите и сестрата ли живеете по принцип? Пазете себе си и другите хора, аз съм в Австрия и постоянно си мисля за "спазващите" карантината българи (които могат да навредят на моите родители там), дето нищо не ги хваща, събират си се проблем, щото нали  " ще пием една ракия и сме здрави". Не казвам , че вашето семейство е от тях, но поста ти ме кара да се сетя за всички гастербайтери, които се върнаха уволнени от чужбината и сега ядене, пиене и събирания! Ужас!

# 629
Здравейте, мами,
Нашето захранване засега върви. От зеленчуците ми останаха само бял морков, който не знам къде ще търся и броколи, което в магазините не изглеждаше свежо, та ще изчакам. Другата седмица започваме с кашите, тогава ще е на 6м.
Вашите бебета правят ли опит да пълзят? Нашият вече се изправя на колене и длани и се клатушка напред-назад. Очаквам скоро да успее. Сега се беше събудил и естествено обърнал по корем и пак се дупеше, та трябваше малко да люлеем кошарата, за да се унесе по гръб. Абе номера всяка нощ.

Нещо за плодовете исках да ви попитам- те както зеленчуците ли се въвеждат?

Хубава седмица на всички!

Плодовете се дават като зеленчуците- първо по малко. Поне така ми каза педиатърката. Общо взето с всичко ново май така се подхожда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт