Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 202
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Аз да попитам като установите алергия от зеленчук спирате ли захранването или просто продължавате с друг зеленчук? В случая е захранен само с тиква и получи обрив след като му дадох готово пюре, но както казах мисля, че е от раницата, че доста жегичка става вътре. Така сега се чудя дали да продължавам с тиквата, или да сменя на друг зеленчук, или просто да спра захранване за пореден път (а той тъкмо прояде).

# 601
Това на дупето е подсечено за мен лично.
Започни да мажеш с кремче.
При Дарио имаше такива, един ден бяхме навън цял ден и той два пъти ака, аз го трих с кърпички и малко по дълго поседя с акото, вечерта дупвто му беше същото.
Аз по принцип го мия след всяко акане, може и от мокрите кърпи да е.

Броколито и при нас не се отрази по специален начин, освен разхлабващо, но това е добре, защото той от картоф и морков много се запича.

Тия пъпки че подсети, че може и от претопляне да са, но пък да не са червени....

# 602
Днеc точно четох еднa cтaтия,че кaртофът не бил много подходящ зa първa хрaнa, зaщото cкорбялaтa трудно cе уcвоявaлa. Много cе учудих, зa първи път чувaм. И aз зaпочнaх c кaртоф.

# 603
И при нас, на едната девойка й се появиха пъпчици от вътрешната страна на бузите на дупето. Незнам от какво може да са. Последно въведох тиква. Все си мисля, че ако беше от храна, щяха да са повече места. А те са само тук.
Предварително се извинявам за снимката.

И нашата госпожица имаше такива, съвпадна с нова марка памперси, купих Павловича мас от дм и за три дена ги нямаше. И много миене, честа смяна на памперса и много от кремчето.

# 604
Аз да ви кажа, вече не я мажа изобщо, само 1 път на ден, вечер, след баня, като я приготвям зза сън. Ако видя зачервено пръскам с мицеларна вода на Юреаж. И с мокрите кърпи много се ограничих, защото четох, че дразнят кожата като търкаш с тях. Ползвам ги главно, ако е наакана. Разредих и миенето на дупето през деня, защото примерно като сме навън няма как да я мия и не искам да се изнежи. Не знам дали е най-правилния подход, но никога не се е подсичала и вече не се и зачервява.

# 605
До сега не ми е стояла с наакано дупе. Има проблем с изхожданета и ака общо взето с вдигнати крачета без памперс. Кърпи използвам при напишкано. И тези са нови. Най-вероятно е от тях. Дано да е от тях, а не от нещо друго. Запачнах да мажа по-често с гела на а дерма за атопична кожа. Дано да не съм го влошила, но судото ми се стори че не помага. Ще пробвам тази павловича мас.
Шанти, Америкас, благодаря ви! 😘

# 606
  • Белгия
Благодаря ви, момичета! Аз картофа май ще зарежа засега.. Имам авокадо вкъщи, ще изчакам да узрее и с него ще захранвам.

Дали е от него или не... Не знам. Пратих снимки на акушерката ми, тя каза, че най-вероятно съм го претоплила или е от гелчето за зъбки. Общо взето нищо няма да давам няколко дни, да се изчисти.

Иначе, досега, абсолютно сне нямали никакви проблеми с подсичане или пъпки.. Нищо (освен бебешкото акне).. Всяка вечер мием дупе, през ден мием цялото тяло. След смяна, ако е наакан минавам след мократа кърпичка и с влажна хавлия. Или салфетка с кокосово масло и това е. И мен много ме е страх да не го изнежа прекалено.

# 607
Аз да попитам като установите алергия от зеленчук спирате ли захранването или просто продължавате с друг зеленчук? В случая е захранен само с тиква и получи обрив след като му дадох готово пюре, но както казах мисля, че е от раницата, че доста жегичка става вътре. Така сега се чудя дали да продължавам с тиквата, или да сменя на друг зеленчук, или просто да спра захранване за пореден път (а той тъкмо прояде).

Пробвай с друг зеленчук. Беба като се обрина от картофа минах на тиква . С нея нямаше проблем. После морков - също беше Ок.

# 608
  • Пловдив
И при нас, на едната девойка й се появиха пъпчици от вътрешната страна на бузите на дупето. Незнам от какво може да са. Последно въведох тиква. Все си мисля, че ако беше от храна, щяха да са повече места. А те са само тук.
Предварително се извинявам за снимката.

И ние сме така. Полуподсечено е. Трябват бързи действия. Въпросът е ,че аз съм мега внимателна- мия на мивката при смяна на памперс. Къпя през 2 дни във ваната и не винаги със шампоан. Правя вана с лайка един път седмично. Не стоим наакани. Ползваме памперси на Памперс и хип...имам крем веледа ,уриаж  (сега с него), мустела и на зоя масло от ший за дупето. Редевам памперс и хип и масло с крем на всяко преобличане. Имам предположение, че е от памперс актив бейби(досега ползвах премиум и пур) или от маслото ший , което оставя мазно, а май не трябва?! Уриаж крема е малко по-смотан от на веледа за дупе. Веледа е с лайка и по -твърд, а на уриаж е доста течен, защото има термална вода в него.
Не знаех за пръскане на дупе с термална вода? Чакам ли да изсъхне преди да затворя памперс? Това павловича мас дали ще го има при нас в австрия в ДМ? Как се казва на латински или какви са му съставките?
Благодаря за споделянето на уебинара! Има резон в обясненията, чак да е открила нещо ново не..но човек има нужда да ги чуе тези неща правилно подадени като информация. Ние сме в нормите й. Няма да се оплаквам вече хаха.
Днес имахме ок ден. Вчера също. Почти на ръба на скуката съм. Добре, че са моите да ме ядосват да не ми е скучно!

# 609
И ние ползваме павловивична мас на първото намазване и сме ок зачервявания всичко минава ..обрив от зеленчук не сме имали досега но коликите ни се завърнаха,много пръцкаме,и се присвиваме това в комбинация с зъбите е ужас трети ден е купон в нас ,днес сме само с една дрямка от 30минути и от 8ч до сега рев да спим,и не става и не става ...накрая от умора клюмна...Лекинка ,благодаря за всичко което споделяте...

# 610
Ето тази е:
https://sopharmacy.bg/uriage-1ere-eau-termalna-voda-za-novoroden … a-deca-150ml.html

Беше в единя комплект, който купих и като се загледах в етикета, разбрах че става и за дупето. Ако искам да я ползвам за почистване, напръсквам с нея и избърсвам с кърпичка. Ако за зачервено, след като съм попистила, напръсквам и слагам памперса. Ползвам Памперс Пюр. Купила съм и пантс заради бабите, но от тях се обрива понякога.

# 611
Според мен чакайте да изсъхне.
Тия найлонови памперси хич да не ми обясняват колко са дишащи.
Аз при всяка смяна /когато има време/ го оставям няколко минути с голо дупе, пипам а ръка, ако ми се стори влажна кожата го оставям още.
При мен се оправи със Судокрем.
Сега се сещам, да го следиш и ако кремовете не помагат да отидеш да лекар да не се окаже пък някоя бактерия.

Аз добре, че има много приятелки с бебета, от 6 момичета, 5 родихме в 2019, като аз бях последна, а на някой им е второ. Та като стане нещо започвам да звъня под ред Grinning
Изслушвам всички и което ми се види най- правилно го прилагам. Хаха
Та половината ми казаха, че нещо при започването с картоф не ги е изкефило и че пащърнака им се сторил добър вариант, та за затова започнах с него.
Пък и защото е разхлабващ, нищо че моят се запече от него.

# 612
Здравейте, мами,
Нашето захранване засега върви. От зеленчуците ми останаха само бял морков, който не знам къде ще търся и броколи, което в магазините не изглеждаше свежо, та ще изчакам. Другата седмица започваме с кашите, тогава ще е на 6м.
Вашите бебета правят ли опит да пълзят? Нашият вече се изправя на колене и длани и се клатушка напред-назад. Очаквам скоро да успее. Сега се беше събудил и естествено обърнал по корем и пак се дупеше, та трябваше малко да люлеем кошарата, за да се унесе по гръб. Абе номера всяка нощ.

Нещо за плодовете исках да ви попитам- те както зеленчуците ли се въвеждат?

Хубава седмица на всички!

# 613
Добро утро и от мен. Малката преди малко хапна и се наложи смяна на памперса, което я разсъни и трябваше да я приспивам пак.
По принцип й взех памперси 4 за през нощта, защото като се буди да яде по 2-3 пъти в момента, много се надува памперса и предполагам, че понякога се буди поради тази причина.
Лошото е, че продължава да има много газове, направо не знам какво да правя, пръцка много и шумно, като голям човек, та и това я разбужда 🙄🤨
Относно плодовете, аз досега съм въвела само ябълка, като слагах по няколко лъжички в оризова каша.

# 614
Здравейте имам един странен въпрос. От седмица-две на Боби като му се доспи започва да си върти енергично главата наляво надясно докато заспи. Та чудя се дали е и при другите бебета така? Аз не мислех да е проблем, но баща му сега с тази карантина като го видя и само ме пита що да не би нещо да му има. Дали е знак за някакъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт