Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 164
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
На мен ми дойде МЦ преди седмица. Доста слабо, аз очаквах да е много зле, особено че и лохии имах 2 месеца.

Иначе тази вечер малката беше много кисела, заспа и след 40 мин се събуди и крещеше от болка 😔 явно зъбките, дано са малко тези моменти.

Днес установих, че категорично не харесва пюрето от ябълка 😄 принудих се да й правя втора каша, без нищо, иначе не искаше да я яде 😄

# 646
На мен ми дойде МЦ преди седмица. Доста слабо, аз очаквах да е много зле, особено че и лохии имах 2 месеца.

Иначе тази вечер малката беше много кисела, заспа и след 40 мин се събуди и крещеше от болка 😔 явно зъбките, дано са малко тези моменти.

Днес установих, че категорично не харесва пюрето от ябълка 😄 принудих се да й правя втора каша, без нищо, иначе не искаше да я яде 😄

Ехеее 2 месеца лохии... моите бяха 2 седмици. Може за това сега така да не спира

# 647
Albz следи ги нещата, може покрай раждането и промяната на хормонте, тези хапчета да не са ОК вече.
Най- вероятно е хормонално нещо, дано спре скоро и тялото свикне.

Аз още нямам МЦ, мислех, че като разредя кърменето ще ми дойде, ама още го няма никакъв.

Вие имахте ли симптоми като за Мц преди да дойде първият?

# 648
Аз нямах симптоми. Беше безболезнен и доста обилен. А по принцип ми е обратното (леко болезнен и доста оскъден). Вече 3 пъти ми идва точно през 35 дни, както беше преди да забременея.

# 649
Albz следи ги нещата, може покрай раждането и промяната на хормонте, тези хапчета да не са ОК вече.
Най- вероятно е хормонално нещо, дано спре скоро и тялото свикне.

Аз още нямам МЦ, мислех, че като разредя кърменето ще ми дойде, ама още го няма никакъв.

Вие имахте ли симптоми като за Мц преди да дойде първият?

Следя си всичко и при първа възможност ще ида да ме види моя доктор, но сега с тези вируси не ми се иска да се бутам там, че при него винаги се чака по много и сред много жени. Ще изчакам. А за симптомите Имах близо месец преди да ми дойде. Беше нещо ужасно при мен , но при всеки е различно разбира се. Ето виж едната има лохии 2 месеца , аз две седмици Хаха . Тази бременност ни е пренастроила всичките май 😀

# 650
Аз нямах никакви симптоми .. просто ми дойде .. обаче първия ден имаше някаква много адска болка за кратко и след това беше ок ,но доста обилно .. а след това вече си ми е нормално ,дори май по-малко като количество от преди , по-малко болезнен ,дори по-скоро не е болка ,а лек дискомфорт първия ден . Иначе си ми е както преди -25 ден ми идва ,около 3-4 дена  Simple Smile

# 651
Ох да, с тези лохии щях да откача. Накрая се точеха едва едва, което беше още по-влудяващо.
Иначе сега симптоми имах както по пр. - болки в яйчниците и в кръста два дена преди да ми дойде.

# 652
И за мен лохиите бяха доста дразнещи и толкова много време.

А сега наистина не е за никакви прегледи, човек да го е страх да отиде.
А какво ще правим с консултациите на бебетата? Втори месец ли ще пропуснем? На мен ми се иска лекар  да го види, за мое успокоени по скоро.

Днес дадох оризова каша за следобедна закуска, но само 4 к.л.
Много му хареса, а тя самата е ужасна и няма вкус на нищо.

# 653
И аз нз какво ще се случва с консултациите,нито килограми вече знам колко сме,две ваксини ни висят ,кръв урина ще се правят ли ...кашата я преместих за закуска на нейно място давам плодово пюре но никак не му е фен едвам го яде ..със смяната на часа му се премести и дрямката и така автоматично сме извън общоприетите рамки за заспиване които коментирахме преди дни след 18ч да няма дрямка....

# 654
И за мен лохиите бяха доста дразнещи и толкова много време.

А сега наистина не е за никакви прегледи, човек да го е страх да отиде.
А какво ще правим с консултациите на бебетата? Втори месец ли ще пропуснем? На мен ми се иска лекар  да го види, за мое успокоени по скоро.

Днес дадох оризова каша за следобедна закуска, но само 4 к.л.
Много му хареса, а тя самата е ужасна и няма вкус на нищо.

С какво я правиш кашата? С вода , с АМ или с кърма? С вода е гадна много , но с АМ става сладка , даже го докарва на грис малко Хахах. Аз така в началото я давах чиста , но вече я смесвам с пюренце - тиква , с. Слива , а днес вече и ябълка. Всичката си я хапва. Ще купувам и каша от елда , че докторката ме скастри , че давам само оризова. Каза ми и да започвам с месото и жълтъка , а навсякъде чета , че жълтъка се дава по- късно и вече изобщо не знам да давам ли или не...

# 655
С ам я направих, на него мн му хареса, за мен беше гадна.
Нямам търпение и аз да въведа плодови.

# 656
Мами,
Аз съм много притеснена с това смучене на палеца. През деня му го дърпам, слагам биберон, сякаш има ефект. Но нощем... Не мога постоянно да ставам и да слагам бибата SadSad Само като си представя, какви поражения може да докара и ми става много гадно. Не знам какво да правя и как я докарахме до тук....

# 657
  • Пловдив
Имам 2 хрумвания:
Swaddle blanket, където и ръчичките са вътре или пижамка (overall with mittens), която завършва с ръкавички като при новородените...да лапа тях по-добре.

# 658
От три дни давам оризова каша на Holle , много вкусна става . Въпросът ми е мога ли да я изместя следобед ? Не ми се иска .. исках да я давам за закуска , а следобед млечно-плодов кисел ,като му дойде времето ... само че той се събужда в 7-7:30 и ако дам само мляко си заспива пак , а за да дам каша трябва да сме на столчето и той се събужда съответно ... а следващото му хранене е към 11:30-12 ( тогава давам зеленчуково пюре ) ние ядем през 4-5 часа ..

# 659
От три дни давам оризова каша на Holle , много вкусна става . Въпросът ми е мога ли да я изместя следобед ? Не ми се иска .. исках да я давам за закуска , а следобед млечно-плодов кисел ,като му дойде времето ... само че той се събужда в 7-7:30 и ако дам само мляко си заспива пак , а за да дам каша трябва да сме на столчето и той се събужда съответно ... а следващото му хранене е към 11:30-12 ( тогава давам зеленчуково пюре ) ние ядем през 4-5 часа ..
Не е проблем да си я изместиш. Аз кашата я давам или към за 2 ро хранене или следобед. При нас обаче яденето си остава на 3 часа, 6 хранения на ден.

Общи условия

Активация на акаунт