Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 149
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Значи може един ден да я дам сутринта , ако се е събудил към 8-8:30 .. а друг ден следобед ,ако сутринта се е събудил по-рано ?

# 661
Значи може един ден да я дам сутринта , ако се е събудил към 8-8:30 .. а друг ден следобед ,ако сутринта се е събудил по-рано ?
Аз се водя по детето, докато още е сънен няма да му бутам лъжицата в устата.. Затова се измества понякога. Като порастнат още малко така или иначе ще им се промени режима, то сега всеки ден е различен.

# 662
  • Белгия
С тая биберона и аз се измъчвам. От доста време той не е очарован от нея, плюе я, не я иска, даже като заспива. Решението ми е да го повивам. Поне сега върши работа. Една приятелка на свекърва ми, детето й не се отучи да си смучи палеца (сега емай на 10г?). Палецът му е деформиран и твърд Dizzy Face

Ние вече вчера се почнахме с авокадото. Абсолютно повече му допадна от картофа. Сега се чудя след няколко дни кой зеленчук да въведа, че да е успешна комбинация с авокадо?

Ние постоянно искаме да сме изправени. Когато правим упражненията за сядане с набиране на ръцете ми, той вече доста пъти започва да си изтяга краката за да е в стоящо положение. Случва се, докато седи в нечий скут на земята, така че крачетата да докосват пода, да се навежда напред и да изправя краката си.

# 663
Аз тази сутрин й дадох банан. Хапвах си го за закуска и тя ме гледаше и й дадох, близа го, остърга си няколко парченца с двата си зъба и беше много доволна 😁

Иначе снощи спазих препоръкитебот уебинара. Сложих я да спи още в 20:30. Буди се 3 пъти, в 23 яде и после спа до 5, като тогава не знам как се беше извъртяла, но краката й висяха от горния десен ъгъл на леглото, а тя беше по корем и пищеше 😁🤣 Та подозирам, че може и заради това да се е събудила.

# 664
И аз след уебинара гледам да не спи след 18, но определено са още малки за този режим.
Вчера се събуди в 17 и нямаше как да го задържа до 20.30, заспа в 19 до 19.30 и после си легна в 21.
Едната му ноздра нещо беше запушена и цяла нощ се буди през един час.
Вече просто започнах да си повтарям, че ще е така и трябва да издържа една година още. Simple Smile

# 665
Здравейте, смяната на времето не се отрази на малката както очаквах, но карантината много. Железният ѝ режим в продължение на 2,5 месеца се разби. Няма как да пропусне дрямка след 18:00 спи ѝ се точно тогава или 18:30, дремва 30 минути. Явно и заради стоенето вътре и като пораства ще има или нов режим или разбъркан някакъв.
За петната по ръцете ни посъветна личната един крем на авент и педиатърката и личната казаха, че не ме съветват да я мажем с кремове с кортикостероиди, да пробваме първо всичко друго пък дано скоро се успокоят нещата и идем на дерматолог.
И малката като и дадем ръце се изправя и сяда и понякога продължава да се набира да се изправи, седи в барбарона или на дивана по 15 минути и много се радва.

# 666
И аз се опитвам да не го слагам след 18ч, но с промяната на времето няма как. Ние сме още на старото време 😂

И аз след уебинара гледам да не спи след 18, но определено са още малки за този режим.
Вчера се събуди в 17 и нямаше как да го задържа до 20.30, заспа в 19 до 19.30 и после си легна в 21.
Едната му ноздра нещо беше запушена и цяла нощ се буди през един час.
Вече просто започнах да си повтарям, че ще е така и трябва да издържа една година още. Simple Smile

# 667
Аз да кажа за кремовете с кортикостероиди, наистина, избягвяйте ги максимално.
Аз имам псориазис, като дете, около 10 годишна съм била, мама ме маза с лекарство с кортикостероиди, знам че много се бях влошила, не помня как съм изглеждала, но помня тя колко притеснена беше. От тогава не съм се доближавала до такива лекарства, защото ефектът им е временен.

# 668
  • Пловдив
И ние спим след 18ч ...някаква дрямка, а понякога и час, особено ако е на ръце или цица.
Съответно после към 23ч обичайно ляга и към 5 се пробужда, може и будна да е 1 час, но после заспива като хапне докъм 9. Това ни е най-новото от 2-3 дни насам. Искам в 21 да ляга и в 6 да става без будене. Ама...неще. Явно им е рано. Особено за тези бебета на цица...те я искат по-често от АМ. С АМ моята първа дъщеря издържаше 3-4 часа от малко бебе. През деня спеше като пън. Чудя се да слагам ли АМ в пюретата още...засега ги правя с вода. Или в кашата да слагам ли ?!

# 669
Четох, че до годинка е хубаво всички хранения освен обедното пюре да са млечни. Т.е ако не слагаш АМ в кашата, то е хубаво да вземеш млечна такава. Но всеки си знае. Има различни теории

# 670
Относно спането, допреди да я захраня, от 50тия ден някъде до 5тия месец спеше от 23 до 8-9 сутринта, само на кърма. Тъй че по-скоро явно е до дете. Сега се буди по 1-2 пъти, имаше няколко нощи по 4-5, но предполагам, че е период и се надявам да отмине.

# 671
Четох, че до годинка е хубаво всички хранения освен обедното пюре да са млечни. Т.е ако не слагаш АМ в кашата, то е хубаво да вземеш млечна такава. Но всеки си знае. Има различни теории
Аз засега кашата я давам с вода, но давам малка доза и я кърмя след това. Мисля от др седмица изцяло да заместя СЗ, така че тогава ще почна да я правя с АМ.

# 672
Здравейтв мислите ли да слагате маниците в бънджи.И от кога и дали ще ги слагате в проходилка.

# 673
Благодаря ви за мненията за АД и кортикостероидните кремове, момичета! 🙂

# 674
Днес дадох първите лъжици картоф. Много му хареса. Само Кати ме видя че съм с лъжицата посегна да я вземе да си я сложи в устата. Дали щото прахчетата за зъби ги давам с лъжица и вече я е опознал. Изяде 4-5 лъжички можеше още, но нали трябва по-малко. Даже мислех да му дам 1-2 ама му хареса.
Бънджи имам едно за вратата и се чудя кога мога да го слагам там ? В проходилка не мисля да го слагам

Общи условия

Активация на акаунт