Модни тенденции в прическите. Тема 13

• 37 440
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Косата ми е доста изтощена в краищата. Направо са изпръхнали и сноят като слама,като опърлени.

# 166
Ела да пием по кафе и да те направя, половин колорист съм вече. Joy Тогава няма да си само с отенък, ще се виждаш отдалече.

Колко му е. То аз и не искам ярко.
Сменям цвят в домашни условия ИЗГОДНО! Срещу бутилка розе Gato Negro. Laughing
Аз съм пълен шестак и като реша, че искам да съм с определен цвят коса, никой не може да ме спре, даже и фризьорки. Така стана и с червеното. От 5 салона ми казаха, че не гарантират резултата, но срещу скромната сума от 200 + лева, ама аз като се запънах, че го искам и срещу 25 лв го направих вкъщи. Не мисля, че би ме затруднило да го направя и на друг човек, даже би трябвало да е по-лесно, когато главата е пред теб, а не на теб. Laughing Така че, Мис, ако те хванат лудите и си от София, аз съм навита.

# 167
Показвам нагледно. Много е зле. Не може да се среши.

# 168
Ако искаш да постигнеш червено, а не само отенък, те съветвам сега да не боядисваш, цветът ти ми се струва тъмничък. Почни с маслени маски, за да го свалиш доколкото е възможно, тъкмо да я подхраниш малко. След това суперизсветляваща боя, но не до русо, колкото да свали още боя до рижаво и без корените, засечи откъде започва боядисаната коса и мажи само там с хубаво блендване с пръсти, за да не стане отсечено. После, в зависимост от резултата, боя с 6% окислител, за да не изтощава допълнително. Или ако има голяма разлика между корени и дължини, може да разделиш боята на две половинки и едната да смесиш с 6%, а другата с 9%. Но всичко зависи от резултата след суперизсветляващата боя. И е хубаво да те маже друг, защото трябва да се действа бързо и да се наблюдава. Аз се мазах сама и видях голям зор, че косата ми хем е гъста, хем беше дълга. Сега с тази тъмна основа хем я гориш, хем не постигаш цвета, който искаш. По-добре веднъж суперизветляваща и после да поддържаш само, отколкото на 2-3 седмици бои. Аз свалях с това
https://static.ladymakeup.pl/img/9/1/91367_800_E0_-_SUPER_BLOND.jpg?1571820922
И да добавя нещо - ако решиш да го направиш, след това я подстрижи.

# 169
Мис, постригване, продукт за краища... някакво олио?
Сезонът, постоянният преход от студено на топло, климатиците, духалките… много допринасят за изсъхването.

# 170
ТАанче,той цвета почти е станал,но пак е тъмна. Не искам ярко,нито тъмно червено. Искам кестеняво-червено.
Благодаря за подробните съвети,но аз сама не мога да се справя. Вариянта е подстрижка,изсветляване и после само поддръжка и да се настроя,че дълга коса няма да имам и ще я поддържам средна дължина. Или махане на червеното.
За боята е късно. Вече съм 90% намазана.
Може би утре ще ида да я подстрижа.
Linofrina всичко ползвам-маски,балсами,серуми,олиа,кокосово масло. Професионални почти и само. Климатик не пускаме в офиса. Така си е.

# 171
Да покажеш после какво е станало.
Иначе ето етапите, през които минах в рамките на два дни.
Скрит текст:

След изсветляващата

И след боята

# 172
Страхотно е. Но изсветляващата е някаква просто светла боя или се води изсветляваща професионална?

# 173
Страхотно е. Но изсветляващата е някаква просто светла боя или се води изсветляваща професионална?
Не е професионална, обикновена на Гарние от Лили, към 3 лв. е. Не е просто боя, има супра в нея.
Иначе можех да взема и професионална супра, но ми се стори рисковано, в тази поне има някакви масла. А и не целях да стана руса, а само да махна тъмното до рижаво.

# 174
Мис, цвета от клипа, който си показала е жесток. Режи връхчетата само, недей да я скъсяваш много, само изтощеното. Косата ти е много хубава, гъста и чуплива. Хубаво червено ще се получи само така, както Танч ти предлага, но косата може да се изтощи доста. А и червените бои се отмиват бързо, трябвада се опресняват често.
И аз като mamma съм бледа с руса коса. Изкарах година и половина така, но сега с цвят се харесвам много повече. Макар, че след две измивания цвета доста избледня, но върху руса основа всичо се измива бързо. Третото предложение - мдната коса ми хареса най- много, но за себе си, не мога да преценя за друг.

# 175
mariat, не виждам очите хубаво(отразява се от очилата), но залагам на зима.
Мис, до колкото разбирам натискаш косата редовно с боя? За това се изтощава, няма как. Как си с топлинните уреди, ползваш ли преса, сешоар?
Аз не мога да се разделя със сешоара, иначе ми е като залепена за главата - тънка, гъста, тежи и е ужас. Пък от скоро и с пресата си станахме близки..

# 176
Ползвам сешоар почти на всяко миене, но гледам да суша малко и останалата оставям да съхне сама. Преси и маши много рядко ползвам, да кажем 2 пъти в месеца. От боята е, то се вижда. Просто мажа всеки месец. И на втората седмица цвета вече бледнее.

# 177
А аз си мислех че съм избрала снимка, на която добре се виждат очите. Зелени са. В едното имам 1/5 кафяво петно.

# 178
  • Street of Dreams
Няма начин разнообразието на българките са се определи от само 4 цветотипа по сезони.

Онова красиво червено, показано от Каролин, го носи сестра ми и ужасно й отива. Естествената й коса е руса, зелени очи и леко матова кожа в топлата гама.

Топлите нюанси на косата отиват на топъл цвят кожа и обратното, според мен. Очите не са толкова от значение.

# 179
Аз за това казах, че не съм колорист, а споделям каква информация намирам в нета - за мен лично - полезна. Повечето ми познати мога да вкарам до някъде в рамката и смятам, че си съответстват с препоръчаните цветове.

Онова красиво червено, показано от Каролин, го носи сестра ми и ужасно й отива. Естествената й коса е руса, зелени очи и леко матова кожа в топлата гама.
По принцип описанието и е точно на пролет и съответно copper § red вървят точно на такъв тип.. виж отново колелото.

Общи условия

Активация на акаунт