Лидл 137 - По женски...

• 131 770
  • 2 174
  •   1
Отговори
# 480
70-градусовият спирт дезинфекцира по-добре, доколкото помня, 90-градусовият прави коагулация и не убива вируси и бактерии. И на шишетата с 90 градуса често пише да се разрежда до 70.

Аз влизам в темата да питам за отзиви за четката-сешоар с много приставки. По-назад имаше доволни - но наистина ли може с нея лесно и бързо да се изправя и подвива косата? И става ли за много тежка, плътна и гъста коса, без да я прави разхвърчана и пресушена?

# 481
  • София
По-добре кажи за маските - да се носят в магазина или не и може ли шал, тъй като е по-плътен. Като се има предвид, че шалът чак вечерта ще се пере... И въобще това с маските не го виждам как ще проработи, освен срещу плюещи.
Не съм Sana,но мога да ти отговоря.Обикновените маски които се продават навсякъде не могат да те предпазят от заразяване(с корона вирус).Понеже вируса е много малък и прониква през маската.Целта на носенето е да не си пипаш носа и устата с евентуално замърсени ръце.За предпазване трябват специални маски с филтър(не тези за мръсен въздух,а други) и да е плътно прилепнала към лицето.

# 482
  • Варна

Явно не контролираш какво казваш,иначе нямаше да питаш как предпазва гела.Питай модератор да те насочи към подходящата тема за защита и превенция от Корон вирус дали действа гела.Очевидно  не знаеш къде да питаш въпреки 20кпубликации.
Аз пък не разбирам що за заядлив тон е това. Аз лично съм чела, че антибактериалните кърпи, сапуни и гелове не действат на вирусите, така че въпросът беше съвсем резонен. Явно в случая става дума за друг тип дезинфекциращ продукт и не е лошо нещата да бъдат назовавани с истинските им имена.

# 483
Има основание да се коментира в темата, понеже не всеки ще иска да чете някаква друга за вируса, не го тресе параноя, а иска да знае как да се държи при пазаруване. Понеже не си е купил ориз и макарони. 😂 И ще излиза за храна. Сутринта минах през Кауфланд. Взели са ужасното решение да вкарат машината за дезинфекция след входа до зеленчуците. Т.е. като минеш през касата, където касиерките пипат всичко на всеки + пари, няма шанс да я ползваш и трябва да си носиш твой продукт. Ако Лидл направят тази глупост, задължително ще им обърна внимание. То и в К трябва да им се каже, макар и да пазарувам там по изключение, ако вирусът плъзне масово, всички ще страдаме. Макар и да е лечим. Опаковки не мисля да дезинфекцирам със сигурност, каквото мога - мия както винаги, то е и видимо замърсено. Спанак и моркови как ще дезинфекцирате? 🙄 Понеже те в сурово състояние определено повишават имунитета. Хайде да не губим разсъдък.

# 484
Още покрай промото на лидлските гелчета коментирахме, че този тип гелове са на СПИРТНА основа. А спиртът мори и вируси и бактерии.
Достатъчно е  също да отвориш инструкцията на такъв гел и там ще прочетеш същото, което се пита и тук.

# 485
Аз съм на мнение, че на това положение сега, няма лошо човек да вземе каквито мерки реши, важното е да се чувства спокоен. Който иска да мие, който иска да минава с антибактериални кърпички, който иска да изхвърля опаковки и тн.
Мен ме дразнят повече мърльовците и гнусарите.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 12:35 от Lemy

# 486
  • София
Сутринта минах през Кауфланд. Взели са ужасното решение да вкарат машината за дезинфекция след входа до зеленчуците. Т.е. като минеш през касата, където касиерките пипат всичко на всеки + пари, няма шанс да я ползваш и трябва да си носиш твой продукт. Ако Лидл направят тази глупост, задължително ще им обърна внимание.
Може би имат някаква тяхна идея да сложат точно там машината.
1.Мястото да е видно от повече хора и съответно по голям брой ще си дезинфекцират ръцете.
2.В магазина да пипаш с чисти(дезинфекцирани)ръце,а не да ги обработиш след като излезеш.
Така разсъждавам аз.

# 487
Същото ще става и ако машината е пак там, само 20 см по-назад преди входната бариера.
Това имаше предвид Соул.

# 488
И отвън машината не оставаше неизползвана. Стига човек да има култура да я ползва. А който няма, и на ушите да му я закачиш, все тая. Сега ползващите я са ограничени. .. Тета ме е разбрала. ✌

# 489
Основното е, човек да не поддава на паника, защото и негативните мисли влияят лошо на имунитета. Елементарната хигиена по принцип е необходима, а сега- по-засилени мерки.
Поначало в магазин гледам да имам под ръка и мокри кърпички, понякога при самото пазаруване се налага- напр. вземаш картофи, едва ли някой го прави с ръкавици, после ръчичките стават за миене, но като няма къде - почиствам с кърпички.
Лидълското гелче каквото и съдържание на алкохол/спирт да има, ползвам в комбинация с кърпички, когато не мога да мия ръце, защото прахоляк (и лук като вземаш стават мръсни ръцете) не маха.

# 490
И аз мисля че е добре да има дезинфектанти или мокра кърпа, която да можеш да си вземеш след като оставиш количката, защото тя се пипа от много хора.

# 491
Абсолютно винаги прибирам плодове и зеленчуци..особено пък картофи!..с ръкавица или найлонов плик. Не мога да си представя да си набия цялата тази кал в маникюра. Защо е нужно?!

# 492
Е то има и мити картофи. Без кал 😄

# 493
И маникюр не е задължителен пък 😁.
Имам предвид в крайна сметка, че понякога някои продукти изцапват ръцете, и дадох първото за което се сетих по магазините, но онзи ден точно в Лидл опаковките на пилетата при нас бяха доста окървавени например.

# 494
  • Варна
Боже, никога не ми е хрумвало да си чистя ръцете след като съм избирала картофи. Ама аз съм селянка и нямам маникюр.

Общи условия

Активация на акаунт