Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 165
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 1 230
Аз не хвърлям камъни по Гергана. Естествено, че важи за всички. Тук е тема за блогъри и влогъри, затова зададох въпрос.
Голяма част от проблемите ни идват от липсата на социална отговорност. В това число и здравословните. Защото е същото и по време на грипна ваканция, коментирахме го по-назад. И какво значи колко от нас биха си останали вкъщи? Тоест е ок да знаем, че сме болни и да обикаляме свободно и спокойно навсякъде ли?

И се допълвам, че от алчността на хората, се влошава ситуацията. Защото всички мащабни събития трябваше да се отложат за някакъв период ПРЕДИ да пламне всичко. В Италия кога ескалира проблема - покрай модната седмица и фестивала във Венеция - логично, когато хора от цял свят се събраха на едно място, а след това и не спазиха нужните мерки за ограничаване разпространението на заразата. И няма нужда пак някой да обясни как нямало проблем. Не е нужно да се стига до тук. Вирусът е силно заразен и никой няма имунитет срещу него, защото е нов. В случая не е от значение дали си много здрав, млад, здравословно хранещ се и спортуващ. Важно е при възстановяването, разбира се, но не и при заразяването и разпространяването.

# 1 231
  • Някъде там
Пепонката е за ИГ профила. Joy
Недей, че сега ще се появят защитничките да кажат, че не сме качили Надя пък Пепа редовно се качва с дреболии.
От последната статия на Надя разбрах защо е толкова озлобена. Не и е лесно да, но пък не целия свят е виновен за нейните проблеми.

# 1 232
Гергина, после мини и през един психиатър. Такива хора като теб са най-опасни

# 1 233
Недей, че сега ще се появят защитничките да кажат, че не сме качили Надя пък Пепа редовно се качва с дреболии.
От последната статия на Надя разбрах защо е толкова озлобена. Не и е лесно да, но пък не целия свят е виновен за нейните проблеми.
Да. Аз още чакам да разбера защо не се качи Надя.
Макар на второ четене да е по - добре така. Заради Пепе, не заради Надя.

# 1 234
  • Варна/Амстердам
Потресена съм от сторитата на Гергана. Тази хипохондричка звъни за всичко на 112, няма ли си личен лекар? За затвор е, честно!

# 1 235
voxxymoxxy, чети. Наистина вече не е забавно и интересно умишлено да се правим на кьорави. Гергана е написала в прав текст "по препоръка на личния лекар, ако температурата ми се вдигне, да се обадя на 112". Тоест с личен лекар е говорено.

Аз не хвърлям камъни по Гергана. Естествено, че важи за всички. Тук е тема за блогъри и влогъри, затова зададох въпрос.
Голяма част от проблемите ни идват от липсата на социална отговорност. В това число и здравословните. Защото е същото и по време на грипна ваканция, коментирахме го по-назад. И какво значи колко от нас биха си останали вкъщи? Тоест е ок да знаем, че сме болни и да обикаляме свободно и спокойно навсякъде ли?

В случая не е от значение дали си много здрав, млад, здравословно хранещ се и спортуващ. Важно е при възстановяването, разбира се, но не и при заразяването и разпространяването.

Не, не е ок. Факт е обаче, че много хора ще го правят, знаейки, че не е ок, защото "нямат друг избор". А реално просто не ги кефи да си дават от платения или неплатения отпуск и не виждат проблема в това държавата или работодателят ще понасят финансови щети, защото те са решили да си вее дупето по чужбините и са се изложили на риск? Масовият манталитет е "фирмата ще плати". А ако не може... те да не са будали да си жертват почивката. А-ма-ха.

Та да, въпросът ми беше колко от критикуващите биха спрели да ходят на работа за своя сметка, ако се бяха върнали от Италия току-що? Друг е въпросът, че пътуването можеше да се отложи, да.

Последните ти две изречения не са верни - каза се много пъти от най-различни източници.

Иначе съм много съгласна за липсата на социална отговорност. Голям проблем е и се изразява в много различни аспекти.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 11:49 от bambinnah

# 1 236
bambinnah, тотално глупавият ми въпрос, който гордо си публикувах е заради тоталните глупости, които Гергана горда споделя и публикува всеки ден. Ти по принцип никого не защитаваш, винаги..  Simple Smile

# 1 237
Като за начало не бих тръгнала.

# 1 238
voxxymoxxy, чети. Наистина вече не е забавно и интересно умишлено да се правим на кьорави. Гергана е написала в прав текст "по препоръка на личния лекар, ако температурата ми се вдигне, да се обадя на 112". Тоест с личен лекар е говорено.

Може ли да споделиш какво е написала за блокираните?

# 1 239
Аз бих тръгнала , най-вероятно. Много е лесно на чужд гръб да се плюе и обсъжда ,но да щеше да е по-добре да си беше останала малко вкъщи , но че е за "затвор " е толкова пресилено и абсурдно ,че нямам думи.

# 1 240
Кое не е вярно? Между заразяване, разпространяване, проявяване и преодоляване на каквото и да е, има голяма разлика. Добро общо здравословно състояние, може да допринесе да не проявиш заболяването или да го преодолееш по-бързо и леко. Но не означава, че не си носител и съответно не пречи да заразиш много хора, тъй като този вирус е по-заразен от останалите и това е един от основните му проблеми.

Да, Гергана е звъннала на личния си лекар и е била посъветвана да звъни директно на 112 при повишение на температурата. Основна причина - посещението на Италия. Нормално. Такава е процедурата при всички. В случая си е ппостъпила много правилно. Коментарите идват от това, че не ограничи изизанията и контактите си. Не само тя, естествено, просто останалите не са за темата.

# 1 241
А много е лесно да коментирате кой какво би и не би направил. Преди две седмици трябваше да съм на почивка и след голямо чудене в крайна сметка си останах тук. Почивките няма да избягат, айде аз съм от простолюдието, нямаше да съм за седмицата на модата, ама нали.

# 1 242
Да. Аз още чакам да разбера защо не се качи Надя.
Макар на второ четене да е по - добре така. Заради Пепе, не заради Надя.

300 пъти се каза, не се качи, защото никой не е пожелал паролата от Йогурина. Като искате да я качите - поискайте паролата за профила и я качете.
Аман.

Иначе Гергана и НиЛо ако не са пациентите Х за България пък на.

# 1 243
А като цяло не смятам, че Гането е единичен случай, масово хората ходят болни и подсмърчащи и изобщо не визирам само тази зима.
Нямаше нужда изобщо да лъже, че отива до София за изследвания. Голяма излагация

# 1 244
VanillaPumpkin точно върху това искам да акцентирам и аз и затова и я попитах за въпросния тест, хаха. Имаше ли нужда да качи как отива да се изследва, как е с маска, и какво ли още не? Ми не. Доста далеч съм от мисълта, че е само тя безотговорна. Но тя се показва, коментира и иска мнения по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт