Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 238
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Ама вие какви видеа за кариера очаквате като половината са майчинство, другата половина напускат мечтаната работа да станат инфлуенсъри.
Едно книжно ревю на мъж за книгата на Мишел Обама (която Ивана ползва само за декор за снимки, ама то е биография, не е селф помощ или приложна психология) https://www.youtube.com/watch?v=jXGj086u7O0

# 481
Чудно ми е какво стана с изследванията на финансит-бюти-гуру-експертмаркетинг ГерГучи Диор Ив Сен Лоран. Ако беше дала 200лв 716321 % щеше да снима резултата. Grinning

# 482
Според мен ГерГучиЧу ще направи видео по темата, но ще е спонсорирано и ще започва с думите " Много често ми задавате въпроси как да изкарваме повече пари... "

# 483
По въпроса с Типично. Не мисля, че е било редно Филяка да смени името на канала и да премахне останалите като модератори. Не е никак колегиално и изглежда така сякаш се е опитвал наготово да има 300 хиляди абоната. Другият проблем са авторските права. Доколкото разбрах, един от останалите е бил режисьор и е снимал клиповете, тоест има авторски права над съдържанието. В крайна сметка явно му е кипнало и е подал сигнал. Канала сигурно нямаше да бъде изтрит, ако го нямаше това нарушаване на правата.

# 484
Тя Валери все търси заведения с хубав под, хубави стени, хубави дивани, столове, маси, прибори, абе Инстаграмабъл с една дума. Представам си да работя в такова заведение, и да дойде някоя кифла, и да не спира да се щрака... Сигурно ще си умра от смях.

За Типично: съгласна съм и аз, че не е било редно да сменява Филяка името, трябваше да си остане каналът такъв, какъвто е, но "условията" на режисьорчето показаха, че изобщо не става въпрос за името... Ако толкова ги бъркаше името нямаше да дава условие "името остава същото, но ми даваш парите от монетизация от всички клипове", а щеше да е, "или сменяваш името, или каналът се трие".

# 485
  • Wonderland
Много ми е интересно, на колко от вас, рекламните/спонсорираните продукти от родните инфлуенсъри са влезли наистина в употреба? Може ли една Галя примерно, да ви “светне” за някой продукт, ИЗВЪН грима и дрешките? (Както стана с тоалетното пате) по-скоро се доверявате или в случая Галя, се оказва нелепа в тази ситуация?

Честно казано, да.
Но тези "инфлуенсърки", които ги обсъждаме тук, никога - аз следя микро и нишови девойки, които наистина рекламират неща, които харесват. Научих за много български брандове през тях, както и за истински добри продукти на популярни марки - едно е Валерито да ти говори за фондьотен на Сефора, който са ѝ подарили, друго е 10 момичета с по 5-6 хиляди последователи да покажат и да споделят, че ползват такъв от месеци и много си го харесват. Simple Smile

# 486
Rapunzzell, моля сподели кого следваш - за козметика основно разчитам на чуждестранните блогъри/ влогъри и често пропускам много готини български продукти. На звездите от темата и аз не разчитам много.

И за тези, които не са закусвали, споделям кулинарния гений на Пирина
Скрит текст:
Не знам как ще се справям, ако ги няма нашите инфлуенсърки да ми разработят рецепти за сандвичи и да ги споделят в отделна публикация с "рецепти".

# 487
За Типично: съгласна съм и аз, че не е било редно да сменява Филяка името, трябваше да си остане каналът такъв, какъвто е, но "условията" на режисьорчето показаха, че изобщо не става въпрос за името... Ако толкова ги бъркаше името нямаше да дава условие "името остава същото, но ми даваш парите от монетизация от всички клипове", а щеше да е, "или сменяваш името, или каналът се трие".

Ако старите клипове правят пари, режисьорът като носител на авторски права има право на възнаграждение. Така е по закон. Следователно изискванията на режисьора изобщо не са страни.

Филяка е трябвало да уреди тези неща, преди да проявява своеволия. Ютюб няма да изтрият канал с толкова много абонати, ако нямаше нарушения.

# 488
Пиринче, ако ти 'разработваш рецепти за брускети САМА' , с какво се занимават учените в БАН ми е интересно ?

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 09:36 от Tual 💭

# 489
И аз сутринта си разработих една закуска с кисело мляко, портокал и гранола. И даже не приличаше на върнато от детето. Искате ли рецептаааа? Ще я снимам на хубав под!

# 490
Е, не... защо?!
Скрит текст:
    Иначе другото са ПиаР пратки. С надеждата бебето да не се събуди хрупа и чипс на Гривас, за които доста време се чудела, дали не са Гравис. И пратка с бебешка козметика, като Маги казва, вече няма да експериментира с бебешката козметика...

Маги явно много се харесва бледа, без грам цвят на лицето, озъбена. Няма да е лошо щом постоянно иска да ни се показва да сложи ей така едно леко червило, поне да е идея по-поносима за окото...

# 491
    Само дето режисьорът иска монетизацията и от новите видеа. А и не всички стари са снимани от въпросния Николай, при положение, че от години не работят заедно.
    Аз не съм много наясно с историята, не харесвам Типично, и точно от тази ми позиция намирам за изключително грозно този същия да казва, че "те хората са тъпи, ще им мине", при положение, че точно от тези "тъпаци" идват паричките. Това ми показва, че е кофти човек. Със сигурност и Филяка има вина, проблемът никога не е едностранен, но се събрали 4 човека срещу един, надсмиват се за името, обидени едва ли не, а после - "името може да си остане същото, ако ми даваш парички и ме направиш модератор". Не ме кефи мен подобно поведение.

# 492
    Снимката на Пирина е ужасна, както повечето снимки на кулинарни бг блогъри. Масово приличат на вече веднъж ядено.

Не казвам всички да минат курс по фууд фотография и да купуват скъпа техника, осветление и пр., но все пак могат да подбират малко кадрите.

# 493
    • В големите очи на малчо, а географски - София.
    Само дето режисьорът иска монетизацията и от новите видеа. А и не всички стари са снимани от въпросния Николай, при положение, че от години не работят заедно.
    Аз не съм много наясно с историята, не харесвам Типично, и точно от тази ми позиция намирам за изключително грозно този същия да казва, че "те хората са тъпи, ще им мине", при положение, че точно от тези "тъпаци" идват паричките. Това ми показва, че е кофти човек. Със сигурност и Филяка има вина, проблемът никога не е едностранен, но се събрали 4 човека срещу един, надсмиват се за името, обидени едва ли не, а после - "името може да си остане същото, ако ми даваш парички и ме направиш модератор". Не ме кефи мен подобно поведение.

Филяка е сгрешил, но останалите от групичката са рядко неприятни  същества. За пръв път ги виждам, не съм гледала канала им, но нищо не съм загубила, очевидно!

# 494
    Rapunzzell, моля сподели кого следваш - за козметика основно разчитам на чуждестранните блогъри/ влогъри и често пропускам много готини български продукти. На звездите от темата и аз не разчитам много.
    Да се намеся с препоръки за козметични блогове - от чуждестранните ми е любимка Матея от Mateja's Beauty Blog (http://matejasbeautyblog.blogspot.com/)
    От българските много харесвам Ивчето (http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com) Много е искрена и показва разнообразни продукти, макар да имам критики към нея - пише доста грешно понякога и няма систематизация с етикети в блога, но ѝ прощавам заради съдържанието.

Общи условия

Активация на акаунт