Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 327
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 495
На мен лично ще ми бъде интересно да има една нормална, която да покаже как кандидатства за работа, да показва ежедневна рутина за офис, примерно, лек грим, офис облекло, прическа. Да покаже кариерно развитие, интерес към обучения, ревюта на книги, интересни пътувания на хубави места, което за мен значи сред природата, а не в някой инстаграмъбъл хотел, в който отсядат без пари. Ей такива неща..
Скрит текст:
Такива Ганки няма как с нещо да са ми интересни. Хитри лисички като Полинка също. Галя и подобните на нея мутрески също, защото не се асоциирам с тях по никакъв начин.

Каналът на Лори е с подобна идея. Само за кариерата си не е говорила, но ѝ дадох идея да го направи, защото ще бъде интересно да сподели.

Следя Иван Звездев , защото има добри и прости рецепти, лесни за приготвяне. Малко ми е муден, но... преживява се. Правило ми е впечатление, че е малко злобничък в коментарите, ако само посмееш да споделиш, че не ти се  е получила рецептата или някакъв друг негативен коментар Satisfied

Валери този път бие Ивана с грозния си маникюр.

# 496
За Типично: съгласна съм и аз, че не е било редно да сменява Филяка името, трябваше да си остане каналът такъв, какъвто е, но "условията" на режисьорчето показаха, че изобщо не става въпрос за името... Ако толкова ги бъркаше името нямаше да дава условие "името остава същото, но ми даваш парите от монетизация от всички клипове", а щеше да е, "или сменяваш името, или каналът се трие".

Ако старите клипове правят пари, режисьорът като носител на авторски права има право на възнаграждение. Така е по закон. Следователно изискванията на режисьора изобщо не са страни.

Филяка е трябвало да уреди тези неща, преди да проявява своеволия. Ютюб няма да изтрият канал с толкова много абонати, ако нямаше нарушения.
Мисля че си тук, само да казваш на въпреки, всичко за Филип/Филяка. Изобщо не знам дали си гледал/а клиповете дори. Не съм фен нито на “Типично”, нито на Филяка, но той според мен е прав. Да малко ми се стори, че преигра, но Пепе е помогнала там. За мен не е много правилно, че е сменил името на канала, но пък щом останалите са напуснали и си имат вече свои канали, защо не. Щом те са си тръгнали и едва ли не са му казали да прави каквото иска, сега търсят права две години след случката и поставят безумни условия , плюс обиди към зрителите. Много умно.

# 497
"Блогър обяви дете от Пазарджик за починало, за да търси популярност в социалните мрежи. Блогърът е ползвал снимка, направена от бащата на детето, който е един от популярните фотографи в града. От днес прокуратурата започва разследване по случая."  Източник: https://---shoretner923-38oYEGb

Нямам думи..

# 498
На мен лично ще ми бъде интересно да има една нормална, която да покаже как кандидатства за работа, да показва ежедневна рутина за офис, примерно, лек грим, офис облекло, прическа. Да покаже кариерно развитие, интерес към обучения, ревюта на книги, интересни пътувания на хубави места, което за мен значи сред природата, а не в някой инстаграмъбъл хотел, в който отсядат без пари. Ей такива неща..

Такива Ганки няма как с нещо да са ми интересни. Хитри лисички като Полинка също. Галя и подобните на нея мутрески също, защото не се асоциирам с тях по никакъв начин.

Ами повечето жени ,които работят нямат време да снимат и обработват.Но нашите са компетенти по всички въпроси , така че може да се учим от тях Grinning

# 499
"Когато си професионален YouTube-ер няма момента с "не съм на кеф", "нямам време", "спи ми се". На следващия ден вие очаквате видео, значи трябва да снимаме и да монтираме видео. Точка по въпроса. Това е."
Това са думи на Ивайло от 'Айде БГ, а аз поздравявам с тях нашите beauty влогърки, които си нямат друга професия. 🙂

# 500
"Блогър обяви дете от Пазарджик за починало, за да търси популярност в социалните мрежи. Блогърът е ползвал снимка, направена от бащата на детето, който е един от популярните фотографи в града. От днес прокуратурата започва разследване по случая."  Източник: https://---shoretner923-38oYEGb

Нямам думи..

Този със сигурност е с психически отклонения, което общо взето е в подкрепа на моята теза, че за да бъдеш блогър в Бг, трябва да имаш поне една диагноза, пък била тя и митомания. Да ме извиняват единиците нормални блогъри, но те наистина са голяма рядкост.
Но точно този не е наред, сутринта хвърлих бърз поглед на десетките му профили, личи, че е зле.

# 501
По повод драмата с Типично - може и да съм в грешка, но не е ли тук мястото на Талент медия да уреди проблема с канала, да си знаят кой колко трябва да получи и въобще да им уреди документално отношенията, за да няма такива циркове? Иначе каква е функцията на подобна фирма - само да те свързва с рекламодатели ли? Все по-любопитно ми става българските инфлуенсъри как се отчитат, какви документи издават за получените приходи и т.н.

# 502
  • Light of Zartha
И аз да се включа в драмата на типично Grinning лично според мен не им се е занимавало - филяка ако толкова искаше свой канал, щеше да си направи и тепърва да събира абонати. В същото време другите досега спали и изведнъж претендират за старите видеа и така леко и удобно и за пари. Къде спахте толкова време? И двете страни видяха удобен момент да си вдигнат рейтинга с малко скандалче и си залагам мусаката,че Пепе има пръст в това, дори и минимално но е дала акъл на Филип.

# 503
Мисля че си тук, само да казваш на въпреки, всичко за Филип/Филяка. Изобщо не знам дали си гледал/а клиповете дори. Не съм фен нито на “Типично”, нито на Филяка, но той според мен е прав. Да малко ми се стори, че преигра, но Пепе е помогнала там. За мен не е много правилно, че е сменил името на канала, но пък щом останалите са напуснали и си имат вече свои канали, защо не. Щом те са си тръгнали и едва ли не са му казали да прави каквото иска, сега търсят права две години след случката и поставят безумни условия , плюс обиди към зрителите. Много умно.

Гледала съм клиповете и единственото, което коментирам е как стоят нещата от гледна точка на закона. Не ги познавам, не ги гледам, но на мястото на въпросния Николай, аз бих направила същото. Нещата са много елементарни. В България ако си режисьор/сценарист/продуцент на даден продукт, носиш авторски права, независимо дали си работил по този проект преди една година или преди десет години.

Цялото нещо е трябвало да бъде уредено с договори, а не устно или по Месинджър, Вайбър и т.н.

# 504
Аз разбрах, че Валери пита дали маникюрът й не ни напомня на хубав под в столично заведение.

Не знам кой какво се е разбирал, не вярвам на никого, но ако Филяка е казал, че остава в канала и ще го доразвива със сходно съдържание, не е ок да го преименува на себе си, без да им каже, да си качва каквото иска и да излиза пред новите абонати, че той е правил всичко.

П.С. Пише се НЕ ЗНАМ.

# 505
Филяка е много нагъл цял живот си е бил такъв. Те от толкова много компании го оотритваха щото все много му знаеше устата. Пък не става за нищо и ся тука се жалва с тъпия канал. Защото просто е вече развит и има последователи а сега ако си прави нов всичко наново.
По-добре да спред а наглее всички го знаем какъв е. Те за това са се харесали с Пепа един дол дренки са. Все са големи жертви и все онеправдани.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:08 от Не се сърди, човече

# 506
До колкото разбирам, на всички им е било все тая за канала на Типично, да. Те си го и казват - той е искал да го развива, те са се съгласили и не са търсили нищо обратно няколко години.
Драмата идва заради преименуването и аз абсолютно разбирам защо са се ядосали. На мен също не би ми било приятно ако съм участвала в създаването на нещо наречено "Типично" и изведнъж някой го прекръсти "Филяка". Това е тотално преправяне на наратива. Хора, които не са гледали Типично и тепърва попадат на канал "Филяка" ще останат с впечатлението, че тези видеа са проект изцяло на Филяка. Също така, създавя се една илюзиорна представа, че образът "Филяка" е мега супер популярен и има 300 хил. събдкрайбъри, а другите отделили се са някакви лузърчета, ако ще и единя да е натрупал 150 хил. Като гледам какво високо его имат останалите, мога да си представя как са изригнали.
Филяка абсолютно целенасочено си е присвоил канала (защото аз така наричам смяната на името и изтриването на модераторите, ако ще и 5 сълзливи истории да разкаже), като е бил съвсем наясно какви позитиви му носи това и какви негативи има за останалите. Ако не го правеше с цел собствена егоистична облага, той щеше да остави този канал и да започне нов. "Ама то на тях не им пукаше, защо ме нападат сега?" е тъпо извинение и премества фокуса от истинския проблем.

# 507
Гледах шеф Зорница и се чудя само на мен ли ми заприлича на бански тази престилка?🙄🙃🤭 Знам, че е заради микрофона, но все пак много бие на очи😁
Скрит текст:

# 508
Ама той Филяка винаги е жертва и си мисли,че с тая роля ще спечели, първо. Второ той доста време беше комплексиран заради това как изглеждаше и т.н  и ся тука го ударила сляпата неделя хвана си някакви селянка с две деца куха като градинска лейка и той прост като гадулка и давай да ревем.  И да си присвояваме канали. Другите може да имат его ама са маняци ако им обясниш ще те разберат. Така,че тука крадеца вика дръжте крадеца или по-скоро гузен негоне бяга

# 509
И Еличка веднага сподели в стори на Фичето драматичното видео...😁
Сигурна съм, че не е изгледала и едно видео на Типично, с изключение на това с разменените роли с Пепка от лятото...

Общи условия

Активация на акаунт