Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 384
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 645
  • Мюнхен
Обобщи главния проблем - хаос. От рекламодатели, от хората, работещи по подобни проекти. Не трябва да е така. Покрай сухото гори и мокрото. Предполагам, че и сред нас има хора, които са попадали в ситуация, в която са били с чисти намерения, но по независещи от тях обстоятелства, е излязло друго.
Няма пропаганда, но има несъобразителност по меко казано щекотлива тема. Има излишна препратка към трагични събития. Да, на много хора може да не им е направило впечатление, но не е необходимо.
А че не е знаела, аз също вярвам.

По принцип препратката не е излишна, дори в Германия темата се дискутира свободно. Проблем става вече, ако се разграничиш от консенсуса, че режимът е бил жесток и обвързан със зверства, почнеш да чертаеш свастики, руни и т.н...Ако наречеш обикновен гражданин нацист, може да те съди, но с политиците не стоят така нещата. 2017-та съдът в Хамбург отмени две обвинения срещу някакво телевизионно шоу, нарекло Алис Вайдел от партията Алтернатива за Германия "нацистка кучка", защото било ясно, че това е сатира и влиза в свободата на речта. Grin

За мен просто е глупост, породена от това, че повечето продукции в БГ разчитат на спонсорства и взимат каквото и откъдето им се даде, без особена мисъл за сюжет и свързаност с песента. Затова и някъде в клипа фигурираше лаптоп, докато се разкарваха момчета с военни униформи.

Не смятам, че клипът заслужава каквото и внимание, тъпа продукция. Колкото повече се критикува и обсъжда, толкова по-голяма сцена му се дава.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 23:53 от Jinnafee

# 646
  • Някъде там
Е, то по - добре да не беше казвала нищо. 🙄
Лъже, ама няма да кажа защо мисля така....
Не мога да коментирам каквото реша ли?
В едното видео той е най-добрия и приятел и първо това ги е свързвало преди да са двойка, а в това чак сега осъзнавала че може да бъдат приятели не заради децата.
Интересите им били различни и за това се разделили, сега пък имали еднакви интереси..Дреболии, които като се навържат става една пародия.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 23:53 от daviz

# 647
  • MJF
И все още не мога да си обясня какво прави с този пубер Филяка?
Аз преди години след дълга връзка, без деца, без ангажименти.. премислях, преценявах, умувах относно следващия човек, който ми се появи в живота. А тя с две деца, разведена или все още не е била, хайде ново гадже... И родители й млади, помагат й, изобщо не е толкова сама.
На мен ми трябва повече време да си сменя колата, отколкото на нея мъжа!

# 648
  • Някъде там
Сега като се замисля, не се знае кога казва истината и кога заблуждава. В това може и да казва цялата истина.
Айде може за вас това да не са лъжи, а дребни заблуди. Които заблуди не са нужни никому все пак, нали така? Поне на аудиторията за която са предназначени видеата в които ги има.
За това казах че тя не помни какво е казвала и в клиповете и има несъответствие...

# 649
Подозирах, че е нещо в този дух.
Но, понеже слушах внимателно 😉, в това видео каза, че ВЕЧЕ може да говори за раздялата.
Онова видео беше набързо записано - какво трябваше да каже тогава? 🤔
При положение, че не е била наясно как ще се развият нещата.
Сега вече е по - уверена, че могат да продължат напред като приятели.
Относно интересите - каза, че колкото са различни, толкова имат и много общи неща, които биха спомогнали да останат приятели не само заради децата.
Т. е. ЗА МЕН, няма противоречия, още по - малко лъжи.

# 650
  • Някъде там
За теб няма за мен има.
В старите видеа има още много неща, които са били по друг начин, сега друго казва.
В единия момент са отдавна разведени, в другия са от скоро....
Как пък подозираше че е това, пък ме питаш? Ами не, не е само това, но вече другото ще си запазя за себе си. Чу това което искаше да чуеш.

# 651
Няма пропаганда, но има несъобразителеност по меко казано щекотлива тема.
Съгласна съм със Sunflower Simple Smile.
Аз не съм прочела мнение, което да твърди, че клипът на Лидия пропагандира нацизма. Масово казахме, че нацистката уноформа, танцуването по къси гащи и драматичната любовна история нямаха място на едно място. Това е пошло, Йоанна, не късите панталонки сами по себе си.
Това, че някой не си е свършил работата, не оправдава глупостта. Лидия, Галин и сценаристите на този клип могат да се радват, че е публикуван на на териоторията ни, която макар и пълна със злоба и завист Wink, не търси отговорност за подобно безобразие. На други територии, които не са толкова пълни със злоба и завист, последствията щяха да са доста по-сериозни.
Йоанна, много хора в темата са казвали, че си им симпатична, че правиш добро впечатление, че си единствената, която си изглежда на място в розовия свят. Много потребителки са писали, че е за пример, че си млада жена, която следва мечтите си, има професия и дори е успяла да си отвори зала. Сама са правиш лоша услуга с тропането с краче в момента и обясненията как не си зависила от мъж и колко пъти родителите ти са плащали телефона.
Да ти хрумва даже за миг, че критиките имат някакво основание и че не всичко е хейт?

Ами ето, че е имало нужда... във форум с толкова много хора, всеки разбира и се хваща за каквото го жегне... затова, както казах и на sunflower уточненията за това, че съм си изкарвала парите сама, бяха превантивни... явно трябваше и няколко пъти да кажа, че не се обръщам към всички във форума. Няколко пъти съм се включвала да благодаря на хора, които са изказвали положителни отзиви и винаги съм била признателна за това. Мисля дори, че и на теб съм ти отговаряла, ако не се лъжа. Не тропам с крак, опитвам се да защитя позиция, точно както и вие... без да ви нападам, но като не съм съгласна с част от мненията как да си изкажа моето, без да звучи като нападка, щом е в разрез с някои от тукашните? Затова казах, че не приемате обратна връзка, някои от вас, защото не смея нищо да кажа, за да не се приеме като ръкомахане с пръст. Никога не съм казала, че сте злобни и завиждате, никога, в нито един мой коментар. Нито съм намеквала за това....
Концепцията на видеото беше как всички се забавляват на парти, а Лидия си страда по мъжа, който го няма. Това, което имахме като информация бяха снимки за ориентир, лъскаво, пайети и диско стил 80-90-те. Това, че има разминаване в концепцията и вижданията на режисьора,  в следствие и на монтажа, не означава, че ние не сме си изпълнили задачата и че на снимки е било точно така. Ние, като “артисти” (за конкретния случай, не се мисля за актриса, за да не създам грешно впечатление) сме си изпълнили задачата и не мисля, че идеята на сюжета е лош, просто изпълнението докарва резултат, който обърква. И аз съм снимала сцени, които стават супер и после или монтажа е лош, с големи паузи между репликите ни или кадъра не е хванат добре и изглежда скалъпено... реално винаги е много по-различно от крайния продукт, когато са замесени много хора... нишката може да се обърка много по пътя и ние няма как да го знаем предварително. Това за моята вина и визия.

Надявам се по въпроса с тропането на крак и отчитането на позитивните коментари, да сте ме разбрали...  Замисляла съм се и съм го казвала над много неща. В случая се включих, за да се защитя конкретно по няколко въпроса, един от които беше, че съм спряла “удобно” да влизам, когато не сте ми одобрили влогмаса, инстаграма и не знам какво още беше.... затова беше обосновката. Не държа всички да ме харесват, но много държа да бъда разбрана правилно за думите си. Казвала съм ви, че някои сте ми коректив, но на такива изказвания като Йони-Пони и прочие.... това си е чиста подигравка с личността, която не мога точно да разбера защо я има ако е градивна...

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 00:14 от Yoanna Petrova

# 652
Не. Не чух. Очаквах аргументи, но така е-всеки да вярва в каквото иска.

# 653
  • Monaco
Когато видях заглавието на новото видео на Антоанет се изненадах. Развод, нова връзка.. Казах си, че най - накрая ще разкаже, защо се стигна до раздялата и как се влюби в новия мъж, но всъщност тя просто каза, че има развод и нова връзка, тоест повтори заглавието и един куп празни приказки за пълнеж. Реалният смисъл на това заглавие, мили дами е било всички ние да отворим видеото обнадеждени, че ще чуем истината, а целта е била повече хора да го гледат, за да се запишат за новият и канал. Зебележете как ни покани всички да се абонираме и направи връзката между психолога, при когото е ходила и с това че тя кани психолог,който дава съвети и колко е важно да се ходи на такъв. Всичко е било добре обмислено.

# 654
Йоанна, благодаря ти, че днес за втори път отделяш време да ми отговориш, макар и да сме на различни мнения.
Надявам се да не съм те засегнала твърде много с изказванията си.

# 655
Изгледах оттук-оттам чалга клипа - без звук. Не слушам чалга, никога не съм слушала. Заигравката с нацизма не я разбирам. Ни в клин, ни в ръкав са  включили там един офицер от SS. Абсолютно безсмислено ми се вижда. С него и без него клипът е все така лишен от смисъл, съдържание и художествена стойност. То това е по-голямото престъпление в случая. Един филм като Джоджо Рабит, който също се заиграва по доста пиперлив начин с темата, е на светлинни години над това което видях. А дали е редно една ученичка да се снима в подобна долнопробна пошлотия или не, ми тя си има родители, те да си я мислят.

# 656
Изгледах видеото на Пепе, този път от много време, се държа наистина релевантно, усетих я истинска. В голяма степен е пострадало егото й, забелязах колко й е трудно да приеме загубата на статута. Не казва страдах, че няма да бъдем с този човек заедно или нещо такова, а че дефакто той е поел своя път, бил е готов, а тя го е виждала накъде отива развоя, но не е искала да го приеме. Казва, имаме две деца, но и документ, тоест разчитала е на защита от това. Едно е на думи, виждате ли как в Дания е много лесен развода, може и онлайн,  съвсем друго е да е на неин гръб цялото. Не я съдя, страда още, за характер като  нейния това си е голям удар, но е потърсила помощ,  послушала ни е, шегичка.

# 657
За мен Пепе не беше искрена. Цялото видео беше толкова премисляно и режисирано, че не успя да ме разчувства, а аз си поплаквам на тъжни неща.
Направи ми впечатление как говори с респект за Ф2, а Ф3 е просто Филяка... не усетих щастие от новата връзка.
Според мен тя страда за развода, защото не е станало на нейната, а не заради чувства към Ф2... Сълзите бяха, защото е с етикет разведена, а не заради товара на разведения родител, който тя няма как да усети благодарение на родителите си. Друго си беше да има мъж датчанин. Беше им по-интересно семейството. А сега е като всички останали с мъж от Бургас.
Ф3 мисля, че е добър човек, лесно манипулируем.
Аз също мисля, че видеото беше с една единствена цел - да натрупа абонати за новия канал. Дреме й, че е споделила за нейната лична драма и вече няма какво да крие от последователите си... Пък взела, че си докарала нови абонати за канала й с тази драма...

# 658
Тъпо е това, което прави Ивана. Като цяло ми идва да е много неинформирана, а се пъне с някакви крайни мнения. Имаше веднъж стори, че дезодорантите разрушавали озоновия слой и затова не ползвала пръскащи се. Мацко, отдавна не е така, озоновата дупка се затвори преди 10 години, ама Ивана я пази като ползва само стикове...

А купищата китайски дрехи дали замърсяват по-малко? Grinning

# 659
Пепе си е виновна и не трябваше с Ф2 да живеят в България, защото по принцип жените трябва да стоят където са им мъжете. Ф2 просто не беше готов да живее в България и да работи. Не беше сигурен в себе си! Нещата се развиха  много бързо, родиха се две деца, преместиха се в България, Ф2 без работа и накрая развод. Той не е чувствал като мъж на мястото, направо се предаде и въобще не трябваше да се местят в България толкова бързо. Зает мъж с работа си не се появява с чашка в инстаграм сторита. Много му стана тъпо как Пепе се развива, а той нищо. Трябваше да си седят в Дания, да изчакат децата да пораснат, Ф2 да се стабилизира финансово и психически , и чак тогава да се местят в България  Затова той си хвана друга жена и да се чувства спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт