Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 132
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 1 080
Ето го сторито
Скрит текст:

# 1 081
Видях сторито на Полина. Далеч не забелязах ехидност. Това, което забелязах (за пореден път) e, че потребителки, които тук се изкарват много колещи и бесещи, всъщност общуват с инфлуенсъри съвсем адекватно и мило. Не знам защо е това правене на велики в темата. Захир е подходила учтиво, не натрапва мнението си, Полина е отговорила учтиво.

Мъжът на Полина е далеч от богат, това свободно съчинение нямам идея откъде дойде. Съвсем нормално момче, работливо. Дори само за китайския бих му стиснала ръката.

Самата Полина работи и се издържа сама от 17-18-годишна, когато и се е изнесла от вкъщи окончателно.

И също - що говорила еди-как-си и обяснявала, че ще си вдига дохода. Ми, щото това цели и по този въпрос работи? Това е нейната ситуация. Ако говорим по принцип и обхващаме всички житейски ситуации, защо по-точно да гледам нечии видеа? За общи теории и разтягане на локуми ли? Че разсъждения за живота аз и без видеа мога да си правя. Не я разбирам тази критика. Наистина.

# 1 082
15 000 даже не е толкова много, ако говорим за нова кола, някои дърти таралясници държат такава цена 😀
Богаташ Патрик не знам дали е, но определено не е като да нямат пари.
И мен, като Welt, Полина ме подразни при смяната на жилището. Каза, че старото било "много малко" (~80 квадрата беше) и си държали само сезонните дрехи в него. 👀 Другите са някъде на склад, явно.

Мили те, ако апаратамента не е над 120кв м няма да се местят тцтцтц какви хора има с какви претенции все едно е живяла в палат,ама преди Патрик живееше в една стая под наем 10г.

Не е ли живяла с майка си и втория си баща? Това дава обяснение защо не съм я виждала в квартала.

# 1 083
Да, да, въобще не е ехидно - "самостоятелно реализиране на собствени смели мечти" директно намеква, че Захир няма такива и/или, че отнякъде са й паднали едни пари.

# 1 084
Какво толкова лошо е казала Полина? Всъщност си е самата истина, че за да вземеш жилище директно от строител трябва да имаш една немалка сума за ремонт и обзавеждане. Те явно я нямат.
И да, ако теглиш ипотечен кредит е много възможно да спънеш сериозно развитието си, ако имаш някакви планове за професионално израстване, защото буквално си изгърмял патроните си. Не виждам нищо лошо в това да живееш известно време на квартира, да завъртиш някакви пари, да имаш нещо заделено и сигурност в доходите си, и едва тогава да мислиш за собствено жилище, при това без компромиси в квадратура, квартал и обзавеждане.
Всеки си има своята житейска философия, не е ли така?

# 1 085
Мисля, че Полина преди е казвала, че от много години живее сама и работи на свободна практика, може би от 18-годишна.
А това, че мъжът й е богат, е форумна интерпретация. Разбирам Полина да е казала, че е богат, и тогава хората да се чудят защо няма 15 хиляди в брой да си плати новата кола...

Ивана обаче наистина ме изунява и мен. Разгледах й инстаграм профила - някакви безумни цветови комбинации, кич и пак кич. А тези 100лв за поредната палитра сигурно ги влага с надеждата да е успешна рубриката й за 10-те грим визии, която засега не ми изглежда обещаваща. Като цяло май Ивана прави разни неща, защото просто е модерно, а не влага никакво чувство и старание. А за имитациите на месо съм без коментар - да кажем ядковите млека не са вредни, особено домашно приготвените, но "месо от соя"!? Със соята не бива да се прекалява, доколкото знам.

# 1 086
Съфорумката се оплака, че е споделила сторито и отделно от последвалата лична комуникация.
Патрик търгува с Китай, фирма посредник, не знам с колко персонал разполага и колко печели.
Реклама на фибанк. Отдавна коментирам, че тя не остави постове без реклами вече..

# 1 087

Тя има ли видео от последните месеци, което да НЕ е някаква реклама?

Ама какъв е смисъла да се хаби човек да прави видео, ако не е за реклама, за която му се плаща? Ние инфлуенсваме или какво? Това да не е работа без пари? Ама-ха. Innocent

# 1 088
Ами, Захир не споменава да има няколко хиляди лева инвестиция в собствено начинание (стока, склад, персонал). Може и да има мечти, всеки има, просто финансово да не й лягат толкова скъпи в този период?

Истината е, че обстоятелствата са различни. И в това няма нищо лошо. Затова има различни решения. А за заробването - точните й думи бяха: "Много хора теглят кредити и започват да демонизират банките за това, че са ги поробили едва ли не, а всъщност всеки сам преценява колко може да изтегли, за да се чувства окей."
След това каза, че изплащат колата на вноски, които почти не усещат и искат да продължат да се чувстват непоробени и с кредита за жилище.

На тях не им е комфортно да изтеглят кредит сега, на Захир и приятеля й е било окей. Плащат си я, пътуват, живеят си комфортно. Супер. Къде е проблемът в разликата в мненията и усещанията?
Съгласна съм с pearlguacamole и Клото. Всеки явно чува каквото иска, егото се активира от различни неща.

# 1 089
Тъкмо идвам от видеото на Полина... Ако трябва да бъда честна, аз тази логика не я разбирам много, много.. Със съпруга ми си купихме апартамент и изплащаме ипотечен кредит, за който смея да твърдя е почти три пъти по-нисък от наема на Полина. Да, ние уцелихме точен момент, в който цените бяха ниски и минахме без брокери, но все пак, дори и в този момент не мисля, че ипотечен кредит бих надхвърлил 500лв месечна вноска. Аз също не се чувствам заробена по никакъв начин.
По отношение на заделени пари за обзавеждане. Да, имахме, но не беше никак голяма сума. Ако нямахме щяхме да изтеглим един потребителски сигурно. И пак ипотечен + потребителски нямаше да излезе 1000лв. Нооо въпрос на приоритети. Има начини със сигурност.
И това с мултиплицирането беше поредната простотия. Като човек, който е влагал пари в бизнес и ги е загубил, абсолютно не смятам, че това е адекватен съвет.

# 1 090
Е, как да и вярваш на Полина, че ще запази разговора за себе си, като този го е изтипосала. Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря. От сторито и обаче не се разбира за какви готови пари иде реч и се губи смисълът на написаното. 
За самостоятелното реализиране на собствените смели мечти няма да коментирам. Браво на Полина и годеника и, че имат такива, но не са единствените.
Естествено, че всеки си има житейска философия, Полина споделя нейната публично и ние я коментираме. Захир е споделила нейната на лично... и пак имаме възможност да я коментиране, понеже Полина е решила, че не е толкова лично.
За мен е по-логично да вземеш 15 бона потребителски кредит за обзавеждане към ипотечния, който е колкото наема, отколкото да ги бръмнеш за кола. Но аз съм друг човек и моята финансова култура и житейски опит не ми позволяват да кажа, че на 50-80 кв.м. мога да си събера само сезонните дрехи и заради това ще добавя сума Х към настоящия наем докато разправям кой се оплаквал, че бил поробен. Много финансово културно, няма що.
Тинкърбел, вярно, че това ме беше подразнило. Joy

# 1 091
Много лицемерно....разговорите ще ги пази за себе си, а този го изтипосала...

# 1 092
А за заробването - точните й думи бяха: "Много хора теглят кредити и започват да демонизират банките за това, че са ги поробили едва ли не, а всъщност всеки сам преценява колко може да изтегли, за да се чувства окей."

В това има много истина. Банките поробват с лихви и други хватки, когато клиентът им е позволил да го направят. Като подписва договор човек, трябва да гледа какво подписва. Каква лихва, колко ще е на месец вноската, как е спрямо дохода. И да предвиди периоди с по-нисък доход. Че много хора плащат прекалено високи вноски спрямо дохода е ясно, но това е и по вина на самия човек, не само на банката. Банката иска да печели пари. Някои години наред плащат само лихвите, а основния заем стои същия. Човек трябва да мисли и да смята добре преди да се подпише и да вземе парите.

# 1 093
Захир не каза ли, че това е бил коментар под видеото, не лично съобщение? 🤔

# 1 094
  • София
За Ивана и начина ѝ на хранене, наистина лекарите съветват при автоимунни заболявания човек да не яде определени храни, но смятам, че не е попаднала на най-добрия лекар. Моето мнение е, че трябва да забрави за соята, а тя точно с такива продукти се тъпче. Соята и за здрави хора не е полезна. Някои от нещата, които показва са вкусни и това, че нямат обичайния външен вид не е проблем. И ние имаме проблеми в семейството и ми е писнало да се обяснявам, но и в нейния случай по-добре да яде чисти храни, ядкови млека, а не част от нещата, които показва.

Иначе Ивана ми е симпатична, може и малко да е в застой сега, но не разбирам защо масово се пише в темата как трябвало да започне работа и да показва неща от нея. Абсолютно не смятам, че това е реално, влоговете ще са до грим и дрехи за работа, кадри от работното място не намирам за подходящи. Сега има много време и може да осъществи много мечти и да обърне внимание на здравето си. Намирамнза хубаво, че почна курс по испански. А влоговете и да са ми скучни, най-много да спра да я гледам известно време. Пожелавам ѝ да излезе от тази дупка скоро.

Общи условия

Активация на акаунт