Против акне/пъпки по лицето 10

• 50 992
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Ти си преценяваш - това е твоето здраве. Ние ти казваме, че не е най-удачният вариант. Не можеш да ги пиеш цял живот. После като ги спреш и гледай к'во става... пъпки, килограми, хормонални нарушения.

# 676
Аз също съм против, без да са направени изследвания и да е наложително.
Моя съвет е първо изследвания, виж ЩЖ задължително, както и дефицити на витамини.
П.П От няколко месеца пия колаген /поради други проблеми/, но сякъш има ефект и върху кожата ми 😁

# 677
Това че в Германия ги пият цял живот не означава че са безвредни и може да се пият от всеки. Малко известна е връзката между рак на гърдата и употребата на противозачатъчни, както и тромбофилията, която вече споменах. При мен е наложително да ги пия и вече три месеца отлагам защото не искам...

# 678
Вчера бях на преглед на гърдите и точно това ми каза докторката 😱
Пита ме дали пия или съм пила противозачатъчни и ако започна някой ден,  се пият максимум 5 6 месеца и ми обясни колко се увеличавал риска от рак на гърдата заради приемането им.

# 679
Бенчита това за гърдите го пропуснах и аз.. там също може да се образуват хормонални кисти и е хубаво да се направи един ехографски преглед, без значение дали ще се пият противозачаръчни или не, това си е задължителен профилактичен преглед за една жена.

# 680
  • София
Абсолютно съм съгласна, че приема на противозачатъчни не е шега работа, но все повече лекари го изкарват като нещо безвредно и нормално.
Преди години един дерматолог се опита още от вратата да ме обеди, че това е най-лесното решение на проблема ми... таааа просто си излязох от кабинета и не се върнах при него повече.
Как може да прецениш без изследвания, че някой трябва да ги приема. На каква база ги взимат тея решения ми е чудно.

Аз съм с дефицит на вит. Д и както споменах по-рано, лицето ми много се изчисти откакто започнах да приемам вит. Д и Омега3. И то не само се изчисти от пъпките а като цяло ми се избистри тена... казвам го, защото ако се бях съгласила да се тъпча с противозачатъчните, дето искаше да ми набута въпросния доктор, надали щяха да ми помогнат особено... или както казаха някои момичета по-горе, можеше и да се влошат нещата.
Така се научих, че витамините и дефицитите на такива не са за подценяване и трябва да се обръща внимание и на това.
Бих те посъветвала да си направиш изследвания и за тях.

# 681
  • Пловдив
Момичета, кажете за пъпки по гърба как се процедира? За тийнейджър става дума...водих го мин.година на кожен лекар, изписа някакво мазило дето ни забъркаха в аптеката, но хич не помогна.
Мазах с Даверцин гел, сега взех някакъв друг /забравих името/...но без особен резултат. По лицето му са повече комедони.

# 682
Момичета, кажете за пъпки по гърба как се процедира? За тийнейджър става дума...водих го мин.година на кожен лекар, изписа някакво мазило дето ни забъркаха в аптеката, но хич не помогна.
Мазах с Даверцин гел, сега взех някакъв друг /забравих името/...но без особен резултат. По лицето му са повече комедони.

При моя син изведнъж стана кошмарно положението по целия гръб до кръста - много и ситни пъпки 95% без връх. На лицето почти нищо няма. Дерматоложката изписа  първите две седмици - сутрин - Акне Кеар лосион, вечер Даверцин гел, Азакс три дни последователно по 1 хапче в седмицата, къпане с Акне аут сапун. Положението значително се подобри - 30% изчезнаха. След това изписа за следващите две седмици антибиотика - 2 дни в седмицата по 1 хапче, сутрин и обед  - Акнекеър и вечер - Даверцина. Надявам се да има ефект.

# 683
  • Пловдив
Дано!
Аз ще го заведа да лекар да видим...въпреки, че от Даверцин гела наистина имваше позобрение, но временно...Той много се поти...като се върне от вън с колелото и тениската е вода! Тогава като се съблече като че ли са още повече тия гадини Persevere

# 684
С това изчистихме гърба на сина ми
https://apteka.framar.bg/30046522/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%85%D1%80 … -100-%D0%BC%D0%BB

# 685
  • Пловдив
Барса, мерси!
А колко време го ползвахте и после не се ли върнаха след време?

И още нещо...за комедоните по лицето как процедирате?
Водите ли децата на почистване или...? Понеже, ако само се третират с мазила незнам дали ще се махнат...

# 686
С това изчистихме гърба на сина ми
https://apteka.framar.bg/30046522/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%85%D1%80 … -100-%D0%BC%D0%BB
И аз го препоръчвам за гръб и деколте. На мен от време на време ми се появяват, а има периоди, в които е ужас по някаква причина. Този спрей много помага.
Иначе се впръсква докато не се изчисти гърба. Но както повечето пъти няма да излекува проблема завинаги. Може трайно да подобри положението, но да продължат да излизат някакви случайни. Може от потта да е, от какво ли не... Някои кожи са предразположени. Къде ли не съм си намирала пъпки, да не описвам...

# 687
  • Пловдив
Ясно...благодаря!
Явно на мен се е метнал с тая предразположеност и лоша кожа Confused Дано го израсте!

# 688
Аз също имам по гърба и ръцете и една много добра козметичка ми каза половин пакет морска  едра сол в едно шише вода се разтваря и преди лягане се намазваш и остваш така до сутринта, но не съм пробвала още, някой ако е опитал моля да сподели.

# 689
  • Пловдив
Колко да е голямо това шише? Simple Smile
Идеята е явно солта да ги "изпече"...обаче при сина ми морето и водата не помогнаха. И аз си мислех, ще прегорят, ама стана по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт