Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 034
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Бърборанче каква е причината за тези проблеми? Правила ли си хормонални изследвания, гинеколог? Знам за една приятелка която по същия начин беше ходила да и махат една киста от бузата, че имаше и кисти на яйчниците и че са пряко свързани тези проблеми... предполагам си минала лекари и изследвания, но това което лекаря ти е изписал са само пари на вятъра в такъв тежък случай... и аз ползвам почти всичко от себиум на биодерма, не ми се е оправило кой знае колко лицето, а съм с никакви проблеми пред твоите. Проблема е вътрешен по всяка вероятност и няма как да не може да се открие и лекува.

# 601
  • София
Дисбаланса на полови хормони влияе много пряко на акнето. Тази зима рязко свалих едни килограми, които тялото ми харесва и са буферно-защитни. Цикълът ми спря и се появиха кошмарни кистозни пъпки. Така че при кистозно акне, задължително си пуснете полови хормони за проверка.

# 602
Пийчхъни, не съм си пуснала изследвания. ТовА , което ми каза дерматолога беше , че не третирам правилно кожата си с подходящи продукти.
Не съм изследвала хормоните си, нямам проблеми с цикъла.

# 603
Момичета искам да ви попитам от скинорен мазане само вечер кога дг да очаквам резултати?

И още един въпрос някоя от вас ако е чувала за тази рецепта за маска с хума или с трици ако може да сподели съотношението и ако сте я използвали има ли някакъв ефект.

# 604
Здравейте! Писах и в една друга тема, дано не е досадно да пиша и тук.
Кожата ми е смесена попринцип, излизат ми доста често черни точки и от време на време пъпки, най-вече в зоната на челото. До сега използвах измивния гел на ЛРП Ефаклар, но много ми се изсуши кожата по едно време от него. (използвах само него без други продукти)
Все още имам черни точки и не усещам кожата си гладка. 
Искам да си взема нов почистващ продукт, но не знам кой ще е подходящ.
Може ли да ми препоръчате някакъв?
Аз иначе се чудя между Cerave Hydrating Cleanser и Nuxe Aquabella Grinning

# 605
Аз ползвам на cerave, не е лош. Обаче не сваля грим.

# 606
Здравейте! Писах и в една друга тема, дано не е досадно да пиша и тук.
Кожата ми е смесена попринцип, излизат ми доста често черни точки и от време на време пъпки, най-вече в зоната на челото. До сега използвах измивния гел на ЛРП Ефаклар, но много ми се изсуши кожата по едно време от него. (използвах само него без други продукти)
Все още имам черни точки и не усещам кожата си гладка. 
Искам да си взема нов почистващ продукт, но не знам кой ще е подходящ.
Може ли да ми препоръчате някакъв?
Аз иначе се чудя между Cerave Hydrating Cleanser и Nuxe Aquabella Grinning

Аз писах за Cerave не съм доволна никак

# 607
Ползвам хидратиращия измивен гел Cerave понякога за сутрешно миене или като второ миене след пенлив продукт. Ползвам го и за тялото след душгел. Не маха грим и не мисля че прави нещо кой знае какво освен да хидратира леко лицето...

# 608
  • София
За измиване ако ви кажа какво ползвам, сигурно ще ми се изсмеете.
Козметичката ми го препоръча преди около година и от тогава съм много доволна и ми се отразява много добре. Става дума за едно бебешко гелче на Alverde. Като усещане го оприличавам на измиващия гел на uriage (този със зелената капачка), но доста по- евтин.
Понякога го редувам с гела на Биотрейд, който е с млечна киселина, но понеже е много агресивен (поне за моята кожа), него го използвам веднъж- два пъти в седмицата.

Ще прикача снимка защото май си няма някакво точно наименование гела на Алверде, ако все пак някой иска да го пробва. Не маха грим от първото измиване, трябва два пъти да се нанася за да го махне изцяло, но аз първо премахвам грима с мицеларна вода и после с гела измивам.

# 609
Ден трети с новите продукти за мазна кожа.
Хора, това е ад. Кожата ми сърби, лющи се, зачервява се от сухота , изпитвам страшен дискомфорт.
Дали сега просто се нагаждам към новата рутина или ще стане по - зле от всички продукти за изсушаване , без никаква хидратация.

# 610
Щом си с продукти за мазна кожа, значи най-вероятно са по-агресивни и изсушаващи. Ще кажеш ли пак какви са?
Аз много пъти съм писала в темата, че лично според мен не са много подходящи за целта. Маркетингов трик, но само влошават положението, вместо да подобряват. А, никаква хидратация е ужасна грешка.
Лекар ли ти ги изписа тия неща?

# 611
  • София
Аз откакво спрях да ползвам такива продукти положението се подобри.
Чистя само с мицеларна вода, за дневен крем ползвам clinique moisture surge а преди него лосион acni care, а за нпщна грижа слагам avene triacneal и съм доволна от резултата.

# 612
На Биодерма Себиум гел, тоник и крем плюс антибиотик за мазане.
И да , предписани са ми от лекар дерматолог, но не ми разрешава да мажа лицето с крем различен от този на Биодерма Себиум, а аз усещам нужда от хидратация на лицето си.

# 613
На Биодерма Себиум гел, тоник и крем плюс антибиотик за мазане.
И да , предписани са ми от лекар дерматолог, но не ми разрешава да мажа лицето с крем различен от този на Биодерма Себиум, а аз усещам нужда от хидратация на лицето си.

Аз съм забелязала, че колкото по-малко продукти изпползваш толкова по-добре. Няма нужда от 1000 неща. За гела на Биодерма съм чувала само хубави отзиви, да не би да е от антибиотика, какъв е той?

Не знам защо, но лично при мен когато лицето ми е сухо не ми излизат пъпки, а аз съм със страшно мазна кожа по лицето и гледам да я държа суха постоянно.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 13:35 от siskaaaaaaa

# 614
Аз съм ползвала серията на Биодерма Себиум (мицеларна вода, измиващ гел и два крема). Никога обаче  не ги ползвах едновременно, защото ми идваха силни и доста изсушаващи кожата. Според мен е грешка да не хидратираш. Иначе бях най-доволна от гела. Даже го бях купувала втори път и скоро ми предстои покупка на нов измивен продукт, може отново да си го взема. Мицеларната вода също е хубава, кремовете не са кой знае какво и помня, че дори не ги изхабих и ги хвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт