Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 446
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми бяха казали да си слагам Гонала сутрин, горе долу по едно и също време. После като ми добавиха Цитротида, даже и в клиника ми го сложиха веднага след Гонала, но от другата страна. После и аз продължих по същия начин.
И аз по същия начин,в същата клиника.Резултат също положителен.

# 661
Мн странно при мен е точно обратното, сега си отворих да видя протоколите
Гонал м/у 14-18ч
Цетротид-сутрин м/у 8 и 10ч
Според мен зависи кога си стартирал с първата инжекция и следят да се слага горе долу по едно и също време. Аз стартирах с първата инжекция на обяд в 15ч и затова са ми сложили интервал от 2 часа, в които да си я поставя. За Цетротида за първи път чувам, че трябва да е вечер. Първия път сестрата ми го сложи сутринта в клиниката и така си остана сутрин в 8ч.
Chuhaleesi много интересно ,че са били под час 😳
M angel Цитротида знам , че се слага задължително след 18:00ч защото след този час в организма се отделя LH ,а знам ,че препарата
инхибира отделянето на LH и FSH от хипофизната жлеза.

# 662
Момичета, LH не се отделя след 18:00 часа. Пикът на ЛХ е около 15:30 да кажем през деня. Започва да се натрупва в уринтата и затова правим тестове за овулация след няколко часа без вода и ходене до тоалетна (около 18:00, за да се е натрупал).

Реално в колко часа слагате лекарствата за стимулация не е толкова важно. Важно е само да е по едно и също време всеки ден +-30 мин, за да свикнат яйчниците, че са контролирани отвън и да не поемат контрол над хормоните. Същото е по време на подготовка за ЗЕТ. Естрофем на точно 8 часа, без колебания в интервалите, за да "спят" яйчниците и да не образуват доминантен фоликул.

Иначе моите инжекции винаги съм ги слагала към 15:30. Няма значение кой в колко часа, важно е един хормон да се слага всеки ден в един и същ час.

Единствено важна е таймиращата инжекция (последната). От нея зависи в колко часа ще се пукнат фоликулите. За нея има значение в колко часа е, за да не се отиде на пункция и да няма никой във фоликулите. (Казвали са ми за такива случаи в клиниката. Едната жена решила да отиде на кафе и си била инжекцията по-рано....)
Иначе няма голямо значение дали днес е бито 200 гонал, вместо 225 гонал. Няма да провали стимулацията, дори да се пропусне ден по някаква причина. Само би я забавило леко, ако 25 единици биха оказали голямо влияние.

# 663
Сега и аз попрочетох ,че наистина се слага или сутрин или вечер . Аз споделих това която ми бяха казали , сестрата в клиниката .
Тери благодаря за подробноя отговор it make so much sense! ❤❤❤❤❤🤗🤗🤗🤗🤗🤗

# 664
Скъпи момичета, кога според вас е подходящо започването на работа след трансфер? Коя какво е правила след самия трансфер? Движи те ли се, лежите ли, работите ли, с какво се храните и какво пиете?

# 665
Трансфера ми беше в събота,в същия ден и на следващия полежах и в понеделник-на работа.Пазих се да не вдигам тежко,иначе всичко си беше както обикновено -домакинствах си ,ходих по разходки и така.За храната -нищо специално,пиех по едно кафе на ден.Резултата е на година и половина.Пожелавам успех.

# 666
С този COVID 19 дали е безопастно да се ходи на работа след трансфер?

# 667
Моят се падаше в четвъртък и си бях взела половин ден. В петък си бях на работа, но аз работя на бюро. Бебчето се захвана.

# 668
На мене след пункцията ми беше доста некомфортно, но бях на работа, защото имах работа Sad
За трансфера се прибрах и лежах от страх Rolling Eyes от клиниката ми казаха, ако мога да лежа, по добре да си почивам и никакво тежко.Иначе доста момичета се връщат на работа и нямат проблем, и такива които си лежат и имат, няма формула. Но чисто физически си ок да си на работа.
Пак припомням за желаещи за темата Hug

# 669
При мен няма вече два пъти имплантация и ме карат да лежа. Не е фактор изобщо. Аз и двата пъти си взимам 1 седмица болничен и работя от вкъщи по 4 часа на ден 2 седмици. (тоест разпределям болничния по 4 часа на ден). Правя го едиствено, защото от Прогестерона постоянно поддържам около 37.4 градуса температура и ми е много изморено. Но не е фактор. Ако е лека работата, по-добре човек да се върне,за да не мисли само за имплантация.
Но с този коронавирус не бих рискувала. Ако може да се работи от вкъщи, да. Но иначе е доста рисковано.

# 670
При моя първи опит не съм лежала , излизах , даже с кола пътувах няколко пъти извън София ,не съм вдигала тежко само , за работа не съм работила ,но всичко останало си го вършех както всякога и имаше имплантация .  Втори опит голямо лежане беше ,и нищо дори имплантация нямаше . Сега съм решила ,че почвам с лека йога всеки ден и ще си правя разходки с кучето за да не се залежам пък да видим какво ще стане докторката ми го удобно даже каза ,че е доста добре като идея за йогата , но това е в моя случай . ❤

# 671
pipi8, първо да пожелая успех с новата стимулация, и бързам да се включа за йогата, понеже следя няколко фертилити йога курса - при всички съветът е да се почне два дена след ембриотрансфера., а не веднага.

# 672
На успешния трансфер даже и на магарето не лежах.Сложиха ембриона ,провериха катетъра и аз скочих.Щях да се напишкам иначе.
Успех на всички!

# 673
Мен ме държат 2 часа след трансфер да лежа. И ако ти се пикае: подлогата. Ако стискаш много, контракции на матката. Това ми е такъв ужас. Не съм я ползвала все още подлогата. Но при следващ трансфер ще трябва, след като прекарах цистит преди 6 месеца.
Ужасявам се, че съм здрава и права и ще пикая в тази подлога. знам, че нищо не е, но всеки си има неговите проблеми в главата.

# 674
В Щерев правят трансфер на абсолютно празен пикочен мехур. Вижда си се чудесно матката на екрана. Не знам доколко това влиея на успеха, не съм виждала такава статистика.

Общи условия

Активация на акаунт