Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 330
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, на 01,05 ми мина пункцията и както каза една от акушерките снесох една кора яйца. 19 яйцеклетки, от които 15 се развиват и до днес. Проблема освен подуването на корема е обаче доста ниско кръвно. Цял ден ме мъчи и последното което премерих преди малко е 106/63. Газирано не мога да пия, от следкото ми става зле, а за винце не ми се и помисля. Айрян не мога заради ефекта на киселото мляко върху червата.  Наливам се с вода, което подува още повече корема, но ефект няма. Нещо спасително за ситуацията може ли да предложите?
с какви инжекции достигнахте до тези яйцеклетки??успех🥰

# 646
  • София
Здравейте, на 01,05 ми мина пункцията и както каза една от акушерките снесох една кора яйца. 19 яйцеклетки, от които 15 се развиват и до днес. Проблема освен подуването на корема е обаче доста ниско кръвно. Цял ден ме мъчи и последното което премерих преди малко е 106/63. Газирано не мога да пия, от следкото ми става зле, а за винце не ми се и помисля. Айрян не мога заради ефекта на киселото мляко върху червата.  Наливам се с вода, което подува още повече корема, но ефект няма. Нещо спасително за ситуацията може ли да предложите?
с какви инжекции достигнахте до тези яйцеклетки??успех🥰
Старта беше на  3 и 4 ден 225 гонал ф. След  това 5,6,7,8 ден 150 гонал и 9 и 10 ден отново 225 гонал. Паралелно преднизолон и 3 цетротида на 9, 10 и 11 ден. На 11 ден сложихме и 2 декапептила и на  13 ден пункцийка.

# 647
Момичета , сега си гледам схемата и аз и се замислям до сега винаги съм била на Гонал Ф по 225 , този пък докторката въпреки ,че каза ,че ще правим същата стимулация гледам ,че девойката която ми е написа онзи ден стимулацията е писала по 200 🤷🏼♀(док я нямаше на смяна и се беше чула със сестрата ) . Дали да не звънна утре да питам ,малко ми е неудобно като цяло ама да не стана някой фал 🥴

# 648
И аз бях с Гонал 225, но нещо на третия ден не си сложих както трябва инжекцията, не натиснах спусъчето докрай и се оказа, че все едно съм си пропуснала дозата. Док видя, че малко бавно растат (очевидно от моята невнимателност) и ми го смени на Менопур от 300 - 11 Я станаха.
Доколкото знам Гонала е възможно най-пречистения препарат. Ако греша да ме поправи някой.

Момичета , сега си гледам схемата и аз и се замислям до сега винаги съм била на Гонал Ф по 225 , този пък докторката въпреки ,че каза ,че ще правим същата стимулация гледам ,че девойката която ми е написа онзи ден стимулацията е писала по 200 🤷🏼♀(док я нямаше на смяна и се беше чула със сестрата ) . Дали да не звънна утре да питам ,малко ми е неудобно като цяло ама да не стана някой фал 🥴

# 649
Май ще звънна утре , съмнявам се ,че сестрата е объркала вместо по 225 е написала по 200 . Писалката ми е от 900 до петък което значи ,че за 4 дни да си слагам да именно по 225 , и тя след прегледа винаги ми изписва нова писалка  + още един препарат . Аз днес вече си поставих само 200 дано не е проблем :/

# 650
Ми според мен не е, най-много да ти се удължи с един ден стимулацията ако по-бавно растат. Но звънни де, страх лозе пази Simple Smile

Май ще звънна утре , съмнявам се ,че сестрата е объркала вместо по 225 е написала по 200 . Писалката ми е от 900 до петък което значи ,че за 4 дни да си слагам да именно по 225 , и тя след прегледа винаги ми изписва нова писалка  + още един препарат . Аз днес вече си поставих само 200 дано не е проблем :/

# 651
Chuhaleesi  сигурно и аз много се филмирам 🙈🙈🙈. Не обичам да звъня за най малкото нещо и не го правя де ,но след два неуспешни опита някак си ми се иска да съм сигурна че правим всичко както трябва ❤

# 652
Пипи, не мисля, че това е дреболия. Аз също бих се обадила на твое място.
Момичета имам един глупав въпрос, в главата  съм си нагласила така нещата, че винаги вечер да си слагам инжекцията за стимулация, за да понасям по лесно или преспивам евентуални странични ефекти, но ми се струва, че по често чета момичетата сутрин да го правят. Има ли значение дали ще е сутрин или вечер инжекцията?

# 653
Miss delicate аз винаги започвам с Гонал Ф на обяд си я поставям или сутрин само първите 4 дни , след като мина пътирте хормони и преглед , ми добавят към Гонала и Цитродит , за него знам със сигурност че се поставя след 6 вечер , тогава измествам и Гонала да е в същия час .
Утре ще се обадя до клиниката благодаря ❤🍀🤗

# 654
При мен беше схема, всяка инжекция в точно определен час...Записваха ми на протоколите, които ми даваха на всяко ходене. Как съм разнасяла термоси в работата и съм крила по хладилниците няма да ви казвам....

Пипи, не мисля, че това е дреболия. Аз също бих се обадила на твое място.
Момичета имам един глупав въпрос, в главата  съм си нагласила така нещата, че винаги вечер да си слагам инжекцията за стимулация, за да понасям по лесно или преспивам евентуални странични ефекти, но ми се струва, че по често чета момичетата сутрин да го правят. Има ли значение дали ще е сутрин или вечер инжекцията?

# 655
На мен ми бяха казали да си слагам Гонала сутрин, горе долу по едно и също време. После като ми добавиха Цитротида, даже и в клиника ми го сложиха веднага след Гонала, но от другата страна. После и аз продължих по същия начин.

# 656
Мерси момичета Flowers Hibiscus
Явно си правя сметката без кръчмаря както има една приказка, и всъшност изобщо не съм наясно какво ще бъде.
Тези от здравната каса все още не са ми пратили одобрението, но днес получихме телефонно обаждане, че ще стане, и ще ни поемат 50% от разходите.
Аз се надявам в края на месеца да се чувствам вече по добре и да мога да стартирам. При мен няма значение кой ден ще е понеже взимам противозачатъчни без прекъсване, така ще можем да стартираме когато се почувствам готова.

# 657
Chuhaleesi много интересно ,че са били под час 😳
M angel Цитротида знам , че се слага задължително след 18:00ч защото след този час в организма се отделя LH ,а знам ,че препарата
инхибира отделянето на LH и FSH от хипофизната жлеза.

# 658
pipi8, нямам идея защо така. Само споделих опит, който имам от клиниката където беше моята стимулация.
Така или иначе според мен е най-добре тези неща да се коментират с докторът, който следи процедурата, или с акушерката.

# 659
Така е явно поради друго причини при теб е прилагано така , аз си спомням добре ,защото предния път питах не мога ли сутрин да си го слагам ,защото ходех до болницата а не ми се разхождаше вечер , и тогава ми обясниха защо трабвя да се поставя след 18:00ч .

Общи условия

Активация на акаунт