Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 312
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Хаха, и аз не пожелах да използвам подлогата: D

Към момичето, поискало съвет - направи както ти се чувстваш добре и според естеството на работата ти и разбирането на шефовете ти.

Принципно съм на мнение, че коато правим инвитро, не бива работата да е приоритет. Начини за по-облекчен режим, болничен или работа от вкъщи винаги има. Казва ви го човек - отявлен работохолик, с неизяснен фактор сме и аз отдавам причината за незабременяването ми близо 5 г. именно на стреса и неосигуряването на пълноценни почивки и политика на НЕползване на болничен в моята сфера.

Организмът е изтощен от лекарствата, а в повечето случаи се изписват и имуносупресивни медикаменти. Не е опасен само коронавируса, има и други болести, а дори една настинка с Т. ви рискува успеха. Разходки, раздвижване да, но не е същото нкато да си вързан 8 -10 часа някъдве и да не можеш да разполагаш с времето си, или да се вреш в транспорта.

Лично аз работех по 3-4 часа на ден от вкъщи от последния ден на стимулацията до 8ия ден след трансфер. Беше февруари. На 9тия се пуснах из центъра, в съда и в гр. транспорт да свърша някакви дребни задачи, и лепнах моментално вирус с ужасна кашлица и болки в гърлото. А тестът положителен, но чхг бавно растеше и едва се закрепи. Според док съм била на косъм именно заради краткото боледуване, хем не пих силни лекарства.

Така че майките героини са изключение, статистиката според мен е в полза на пазещите се, но всеки си преценява:)

# 676
Аз мн малко вода бях пила преди трансфера, те ми го написали хората ама аз толкова бях шашната и не спах цяла нощ. Само чух док да казва... Нищо няма в тоя мехур, ма ще пробваме да се справим някак. Имаше имплантация за кратко.
Нз доколко е съществено това да си с пълен мехур, толкова ли по-добра видимост има 🙄
Мен ме държат 2 часа след трансфер да лежа. И ако ти се пикае: подлогата. Ако стискаш много, контракции на матката. Това ми е такъв ужас. Не съм я ползвала все още подлогата. Но при следващ трансфер ще трябва, след като прекарах цистит преди 6 месеца.
Ужасявам се, че съм здрава и права и ще пикая в тази подлога. знам, че нищо не е, но всеки си има неговите проблеми в главата.

# 677
margolotta благодаря ! Да така е , ,аз от няколко седмици правя по няколко дни в седмицата , около транфера  мисля да преустановя за 2-3 дни и после пак . Може ли да споделиш линк към тези курсове ?
Аз също съм правила трансфери на празен мехур в Щерев , никога не са ме карали да стискам . След трансфер лежа 1 час в болницата и се прибирам. После в нас лежа целият ден ,но не за друго, ами защото съм като пияна от инжекцията и много ми се спи от нея .
Аз също съм на мнение ,че ако може да се спести работата ще е по добре . На мен ми влияе доста стресиращо ако трабва да мисля и да се напрягам за работа и понеже имаме собствен бизнес ММ гледа да поеме повечето от моята част до колкото в възможно . Да ви кажа именно след вторият ми траснфер същия ден на трамсфера имах ужасен скандал с един клиент който ни дължеше пари и не искаше да плаща , и сега леко се обвинявам ,че си позволих да се напрегна и стресирам именно в този ден . Просто не трабваше да си включвам служебния ,но уви явно така е трабвало да стане . Сега съм си казала след трансфер никаква работа поне до теста . Взела съм си бойчки за рисуване (рисувам и много ме разтоварва това ) , йога , разходки , музика и медитации , свалила съм си Приятели за да се разсмивам (много полужително ми действат )  и така , наистина понякога трябва да си прередиш приютетите ❤🍀❤🤗

# 678
Здравейте момичета!

Включвам се и аз по темата.  Ако всичко е нормално, в средата на май следва да стартираме 4 опит. С тубарен /премахнати тръби/ и мъжки фактор сме. Питането ми е дали при някои е прилагано ИМСИ + макс за селектиране на по-добри сперматозоиди. Съответно Ви моля и за резултата. Дали да настоявам пред лекуващия лекар за прилагане? Много Ви благодаря и успех на всичики!

# 679
Моят беше в Щерев и ме накараха да се изпишкам преди да отидем в залата. Нещата станаха. После доста се чудих като разбрах че на други места искат да е пълен мехура.

# 680
Имам три трансфера при трима различни лекаря, всеки си работи както му е удобно. Номер едно беше с пълен мехур и коремен ехограф, ставане веднага - успешен; номер две с празен, без ехограф, без лежане -  отрицателен; номер три с празен мехур, без ехограф, първо с проба с катетъра доста болезнена, с лежане 20 минути на стола - отново отрицателен.

# 681
Успех Радост! Да се похвалиш после с хубави новини!
aleksis, да си върви все добре цели 9 месеца!
Успех Пипи и всички други които започват процедури и ЗЕТ! Дано темата се напълни с бебета!
Ще направим още една пункция, поне да са двечки☺️
Притеснява ме това, че днес ми прокърви, но не е цикъл. Има още време докато ми дойде и ще трябва да звъня на доки. Нормално ли е да кърви няколко дни след пункция? Какво е това? 🤔

# 682
aleksis, зависи колко е. Може да има малко кръв от иглата. При мен имаше няколко бледи капки. Ако е нещо по-обилно, най-добре се консултирай с твоя лекар.

# 683
Момичета предстои ми ендометриална биопсия за имунологично изследване.
Някой, който я е правил може ли да ми каже колко боли? Колко време продължава. Ще ми я прави др Димов в гр. Шумен.
От вчера, втори ден от Мц съм на естрофем 2х1т. Ще го пия до 12ден на МЦ. И тогава ще се видим с Док.
Ще имам ли някакви неразположения от него? Всякаква информация ще ми бъде нужна.

# 684
yoanna789, аз съм правила ендометриална биопсия, но не съм я правила при д-р Димов.
Не боли, все едно ти вземат влагалищен секрет, за много кратко време, в рамките на 1мин се прави от АГ. Нямаш никакви неразположения и болки от процедурата.

# 685
При всеки е различно и при някои може да е болезнено. Някои доктори съветват преди процедурата да вземеш Нурофен, а други пък я правят с много лека упойка.

# 686
Здравейте, с тези резултати от ЦС, дали биха ме одобрили от фонда? Някой запознат с тубарен фактор?

# 687
Да ще ви одобрят! И аз съм с една непропусклива и една под високо налягане.

# 688
Днес малко се изнервих и напрегнах момичета Sad Дойде ми най-сетне дори малко подрани и днес отидох на преглед. След един ЗЕТ вече неуспешен с имплантация, днес едва ми повдигнаха на въпрос тва пусто ТСХ, което ми е 3. Аз многократно ги питах дали това не е проблема, отговора беше абе всичко ти е ок, другите хормони и те са ок, ще коригираме като настъпи бременност....не било пречка за забременяване толкова малко отклонение от заветното 2.5. То нормата е до 4 ама нали за забременяване се гонело 2. Никой нищо не ми е казал като са ми правили пункцията, а то се оказва, че това високо,според някои ТСХ влиело на качеството на ембрионите, аз имам 7 замразени с качество АА и АВ (уж добро) и сега започва човъркането, дали не са повредени по някакъв начин. Чета за някакви отлагани процедури с тази стойност ТСХ 3 с по месеци докато не слезело под 2. Супер съм объркана, утре сутрин ще отида да си пусна това ТСХ и Фт3 и Фт4 и при Начев. Въпроса ми е ако е толкова фатално и почна Лтироксин до трансфер (има едни 20 дена) дали би имало смисъл изобщо?! Извинявам се за дългия пост, но се изнервих, защо трябва сами да ровим и обръщаме форуми и сайтове, а лекарите не предприемат действия и всеки казва неговите си виждания Sad

# 689
Чухалеси, аз по принцип съм си с хипо и за да ми е около 1-1,5 ТСХ, пия 50 мкг. Обаче от няколко месеца пия почти всеки месец естрофем и сама си вдигнах дозата на 75 мкг заради това. Бях чела, че от естрофем се вдига. Много неприятно се изненадах, като видях, че се е покачил (въпреки високата доза) на 3,5. Та със следящият ме ендокринолог решихме да вдигна дозата на 100 мкг и точно след двайсетина дни да пусна контрола. Тези 20 дни изтичат в понеделник, а аз отново съм на естрофем. Ще имам някаква яснота. Мисълта ми беше, че явно минимума за контрола е 20 дни.

Общи условия

Активация на акаунт