За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 581
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 12 213
Относно вентилаторите , зависи от това как е посочено в рецептата, но винаги пека с вентилатор, независимо какво е зададено. При мен фурната ми е много хубава, имам много опции, които разбира се не винаги  ползвам, но смятам , че печенето с вентилатор е по-добро, но всеки сам си преценява.

# 616
  • Бургас
  • Мнения: 877
Момичета, дайте идея как да оползотворя лаваш..
Моите много го хапваха, обаче сега правя домашен хляб и втората опаковка лаваш ще остане та мога ли да я оползотворя вместо кори за някаква баница, пита или нещо друго различно от дюнер или подобно?

# 617
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Момичета, дайте идея как да оползотворя лаваш..
Моите много го хапваха, обаче сега правя домашен хляб и втората опаковка лаваш ще остане та мога ли да я оползотворя вместо кори за някаква баница, пита или нещо друго различно от дюнер или подобно?
https://www.youtube.com/watch?v=hErMdnzIl4w
На пица не става ли?

# 618
  • Мнения: 22 867
Момичета, дайте идея как да оползотворя лаваш..
Моите много го хапваха, обаче сега правя домашен хляб и втората опаковка лаваш ще остане та мога ли да я оползотворя вместо кори за някаква баница, пита или нещо друго различно от дюнер или подобно?

Една идея, ако  допада, ето и баница с лаваш.

# 619
  • Мнения: 23 797
Момичета, дайте идея как да оползотворя лаваш..
Моите много го хапваха, обаче сега правя домашен хляб и втората опаковка лаваш ще остане та мога ли да я оползотворя вместо кори за някаква баница, пита или нещо друго различно от дюнер или подобно?

Да, аз съм правила баница с лаваш, с яйца, сирене и кисело мляко. Не беше лошо, макар че по-мека стана, може би от зор да не остане суха и доста ги напоих питките.

# 620
  • Бургас
  • Мнения: 877
Благодаря момичета, пица рядко хапваме, а лаваша е към 20 броя от по-големите, виж баницата ще се изяде.

# 621
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
DolliGi, ако ти дойдат много 20те за баницата... може тип тортила чипс да направиш. Simple Smile

# 622
  • Мнения: 31 747
Запечен лаваш с кашкавал/кашкавал и шунка в тиган (2 броя, кашкавал в средата) съм правила.

# 623
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Запечен лаваш с кашкавал/кашкавал и шунка в тиган (2 броя, кашкавал в средата) съм правила.
О, да - кесадия - с разни плънки, като някакво топящо се сирене е задължително, за да държи всичко. Simple Smile И по-добре с един брой прегънат на две, та поне от една страна да е затворена кесадията.

# 624
  • Мнения: 31 747
Морена, най-често го режа като пица на триъгълници- малката не яде никакви топли кашкавали и като е поизстинал няма проблем и нищо не "тече". Blush Ако ще има повече плънка е добре да има затворена страна.

# 625
  • Мнения: 9 444
като крекери, поръси със сирене и подправки и запечи така. И съвсем малко кашкавал, колкото да спои подправките, не да се разтича. Страхотни хрупки са.
Момичета, можете ли да ми дадете идеи за лек десерт в чаша? Нещо с бисквити, маскарпоне?
ето тези http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html и този е с овесени ядки https://pep-4o.blogspot.com/2020/03/blog-post_27.html

# 626
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Пеп-4о, соленките ти са в десятката! Усещам сиренцето, помощникът ги яде с печена панирана риба  Yum, а на мен така ми се припи бираааа!
Скрит текст:

# 627
  • Мнения: 9 444
ама отвори си една де Simple Smile Заслужила си!  Чудесни са, пък и занимание за мало имаш!

# 628
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
ДоФтура не дава! За утре, ако не ми щукне нещо друго в главата, са на ред студентските ти пурички Yum А и едни локуми купих...

# 629
  • Мнения: 1 464
Момичета, дайте идея как да оползотворя лаваш..
Моите много го хапваха, обаче сега правя домашен хляб и втората опаковка лаваш ще остане та мога ли да я оползотворя вместо кори за някаква баница, пита или нещо друго различно от дюнер или подобно?

Баница с хляб лаваш и яйца
https://recepti.gotvach.bg/r-144517-%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1% … D0%B9%D1%86%D0%B0

Хляб Лаваш със Сирене
https://recepti.gotvach.bg/r-95072-%D0%A5%D0%BB%D1%8F%D0%B1_%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%B5

Общи условия

Активация на акаунт