За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз се засягам когато думите ми се подлагат на съмнение.Пет човека отговориха че им е супер странно и било абсурд да мухляса масло.Еми ето го мухлясва и даже мирише на мухъл.
Човек не може да знае всичко и като няма отговор по-добре да замълчи,така мисля аз.
В никакъв случай не сме те обвинили , че лъжеш, няма такова нещо. Всички те попитахме, каква марка ти е маслото, защото на никой друг не се е случвало мухлясване, и това също, ако ни кажеш ние ще избягваме тази марка масло, това е, какво толкова те засегнахме..така и не разбрахме коя марка е, защо не го снима..Не мога да си кривя думите, но никога през годините не ми се е случвало масло да хване мухъл, ако е качествено..., ако го оставя една седмица на стайна температура, на въздух, вероятно ще граняса, но да хване мухъл...не! Но може и да може...

# 661
  • Sofia
Аз се засягам когато думите ми се подлагат на съмнение.Пет човека отговориха че им е супер странно и било абсурд да мухляса масло.Еми ето го мухлясва и даже мирише на мухъл.
Човек не може да знае всичко и като няма отговор по-добре да замълчи,така мисля аз.
Странен ми се видя фактът за мухлясало масло... и за секунда не  ми е минало през акъла, че лъжеш.

# 662
Kamelia и аз споделих за мухлясал зехтин. На никой не се е случвало също. Явно нещо не е станало както трябва. Каза ми се. Не се сърдя, макар и моето да не се е случило на никой.

# 663
Съхранявам маслото в сапуниерка със заключващо капаче, пасва перфектно. Понякога се получава конденз, но и при мен никога не се е появявал мухъл. Това, което ви хрумва е, че може в хладилника да има някакви мицели, отзад в тръбите, където се събира влагата. Аз моя го чистя с лек разтвор на белина, отзад в отвора съм намирала черни отлагания - предполагам гъби някакви.
А други продукти мухлясват ли?

# 664
  • София
Kamelia и аз споделих за мухлясал зехтин. На никой не се е случвало също. Явно нещо не е станало както трябва. Каза ми се. Не се сърдя, макар и моето да не се е случило на никой.
Точно за да докажа, че при мен не се е случвало , при приготвянето на босилек, веднага го снимам, то така се прави, снимаш и доказваш, че при теб е нещо по различно и може би правилно. Нямам и намерение някой да обиждам и да смятам, че лъже, това е смешно
Пускам, даже мога определено да кажа, че зехтина е с много приятен босилеков вкус, чудесно ароматизиран, той не се изхвърля, а служи като дресинг в разните му рецепти
Скрит текст:

# 665
  • На ръба..
Понеже старателно мия всички покупки, измих и 3 пакетчета бакпулвер, а се оказа че опаковката им е била хартиена, изсуших ги вече, но самата смес дали все още може да се използва и дали ще бухне хляба, че да не хвърля после и 1/2кг брашно.

# 666
  • София
Понеже старателно мия всички покупки, измих и 3 пакетчета бакпулвер, а се оказа че опаковката им е била хартиена, изсуших ги вече, но самата смес дали все още може да се използва и дали ще бухне хляба, че да не хвърля после и 1/2кг брашно.

Не мисля, че им има нещо, но ако толкова се притесняваш, ги отвори и ги сипи в едно малко бурканче.

# 667
  • тук и там
Масло и на мен не ми се е случвало да мухляса,а го държа даже само в пакет,въпреки че имам съд за съхранение на масло,но бързам,забравям и т.н.Според мен  нещо със съхранението не е наред, не е от маслото.Пробвай както е в пакета,просто го завий добре пак в пакета,провери съда за съхрание-по-скоро там ще е проблема.

# 668
Понакога(не и скоро) взимам домашно масло от жена на пазара. Продава го в кутийки за еднократа употреба. Никога не се е получвала влага, нито е мухлясвало. Аз бих купила 2 еднакви масла и бих ги ползвала едновременно(един път от едното, следващия път-от другото). Но едното ще оставя в кутийката, а другото в опаковката си. После ще си направя изводи.

# 669
На мен ми е мухлясвало масло, което аз си правя от каймак, според мен от факта че в разните пукнатини остава вода. Но промишлените масла би трябвало да са  добре обезводнени и да не мухлясват

# 670
Здравейте.Може ли да замразят вече изпържени мекици?Ако да-после как да ги размразя, че да станат хубави?

# 671
  • Пловдив
Здравейте.Може ли да замразят вече изпържени мекици?Ако да-после как да ги размразя, че да станат хубави?
такова чудо не съм чула Simple Smile
Замрази тестото.

# 672

Замразявала съм някъде 4-5 бройки, не ми се изхвърляха, сложих ги в пликче и даже не във фризера, а в камерата на хладилника ги бутнах, като почти бях сигурна, че ще ги изхвърля, ама по-късно. Забравих ги и при едно търсене на подправка, джоджен ми трябваше, ги видях. Измъкнах ги, оставих на плота, не знам след колко време, бяха се отпуснали, врътнах една в микровълновата, ами нормална мекица. И, понеже бяха само няколко бройки, се оказа, че на народът му се ядат мекици, та даже им се усладиха.Пробвай, пък след време, като ги размразиш, ако не ти харесат........Само ги сложи в здрав плик и завий добре, да не поемат някаква миризма. Един път съм го правила и то защото гледам да не изхвърлям храна. Иначе да пържа и замразявам не ми е идвало на ум, по-добре прясно изпържени.

# 673
След размразяване бих сложила мекиците във фрайъра за малко. Гофрети притоплям в гофретника или във фрайъра, та мисля, че и с мекиците ще стане във фрайър/фурна за кратко.

# 674
Благодаря ви.Пробвах нова рецепта, излязоха доста мекиците, а никой не иска да ги яде.За това ще ги сложа сега, пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт