За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 577
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря много за съветите, Morena.
Утре ще видя какви ще ги забъркам. 🌺😄

# 76
  • При децата ми
Децата искат спагети със сметана и пилешко филе? Аз ги правя често, но все имам чувството, че може и по-добре!

Моля, да кажете как ги правите вие?Simple Smile

# 77
  • Sofia
Аз не съм правила с пилешко и сметана, но бих добавила и топено сирене. И бих поръсила с любимата ни пангретата. Simple Smile

# 78
  • При децата ми
Аз не съм правила с пилешко и сметана, но бих добавила и топено сирене. И бих поръсила с любимата ни пангретата. Simple Smile

Благодаря за отговора! А, би ли казала как ги правиш със топено сирене?

# 79
  • Sofia
Бих разтопила топеното сирене в сметаната. Както казах не съм правила паста с пилешко и сметана.
Но ако трябва да направя такова ястие...  
Аз поднасям смесени пастата (ал денте) и... "соса" - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0
Та бих сварила пастата според указаното време, но 1мин. по-малко, защото се досготвя после докато я объкам с останлото.  Пилешкото бих запържила на хапки в силно загрята мазнина, за да остане сочно, когато е готово бих добавила сметана и топено сирене, докато се разтопи то. Добавям готовата паста с малко от водата ѝ и разбъркавам. Сервирам и поръсвам с пармезан и пангретата.

# 80
Децата искат спагети със сметана и пилешко филе? Аз ги правя често, но все имам чувството, че може и по-добре!

Моля, да кажете как ги правите вие?Simple Smile
със сметана, пиле и манатарки https://pep-4o.blogspot.com/2018/08/blog-post_20.html естествено може и без гъбите, но са ароматни и въпреки, че не обичам гъби Simple Smile аромата им ми харесва. Количеството сметана е по вкус, но принципно при италианците пастата не се дави в сос Simple Smile
талиатели с пиле и сметана - https://pep-4o.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html моите са домашни, но сега има и пресни по магазините, пък и не е трудно да си направиш. Разликата във куса си струва Simple Smile
с пиле и сос Алфредо https://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_7.html който е на сметанова основа.

# 81
Аз да споделя как направих моята паста, за коята питах вчера. Мъжът ми много я хареса, даже си сипа допълнително, въпреки че не е любител на този тип храна.
Сложих: пълнозърнеста паста тип пеперудки, броколи, гъба Кладница, бекон и сметана.
Беконът добави основния ароматн и вкус, а Кладницата и броколите бяха попили много добре от солта и подправките и не стояха блудкаво. Като цяло пастата стана доста вкусна. Simple Smile

# 82
Привет! Моля за сполучлива рецепта за варени гевречета. Основното ми чудене е да има или да няма яйце, защото срещам и двата варианта, а също така дали ще станат с пълнозърнесто брашно, защото нямам бяло? Thinking

# 83
  • Sofia
Привет! Моля за сполучлива рецепта за варени гевречета. Основното ми чудене е да има или да няма яйце, защото срещам и двата варианта, а също така дали ще станат с пълнозърнесто брашно, защото нямам бяло? Thinking
Понеже ти ще ги ядеш, ти го реши това.  
За статистиката, аз правя без яйце - просто хлебно тесто (брашно, мая,  сол и малко захар, вода)  Тестото втасва, оформям гевречета, оставям ги за 20ина  минути, а кипвам вода в това време, добавям мед и сода и потапам гевречетата, едно по едно, после пека на пекарска хартия до готовност.
Само с пълнозърнесто брашно се съмнявам да са много сполучливи.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 13:01 от Morena

# 84
Много благодаря! Ще ги правя за мъжа ми, че е много послушен тези дни. Аз съм на диета, вечно гладна и дебела Wink
Ще пробвам някаква смес от брашна и, ако е сполучливо, ще споделя Simple Smile

# 85
Морена, никога не съм правила парени гевреци, и нямам идея как се правят.... Би ли обяснила каква е идеята на содата и меда във водата?

# 86
  • Sofia
Мария, и на мен ролята на содата не ми е особено ясна (подозирам обаче, че е друга не като набухвател), така съм чувала открай време,  че се правят. А  медът ги прави лъскави. Simple Smile

# 87
  • София
ето още едни, дали не е същата рецепта не прочетох, но важното е че наистина са много хубави
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_607.html

# 88
Момичета , моля за идеи къде да вложа пълнозърнесто брашно от спелта ? Най-вече питането ми е за съотношение/количество към друг вид брашно.Благодаря !

# 89
  • София
Момичета , моля за идеи къде да вложа пълнозърнесто брашно от спелта ? Най-вече питането ми е за съотношение/количество към друг вид брашно.Благодаря !

Бриоши с брашно от спелта и фъстъчено масло - закваската можеш да я замениш с разтворена в същото количество вода или мляко 5 г мая. Тогава, съответно и процесът на втасване ще е много по-бърз.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 16:42 от Vanja77

Общи условия

Активация на акаунт