За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 007
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 4 859
Здравейте! Как да направя вкусни и хрупкави пържени картофи на тиган? Нямам фритюрник, не искам да ги пека и върху хартия, а искам златисти, хрупкави пържени картофи. Трябва ли малка да ги бланширам предварително?

Ако ти се занимава -пържене за няколко минути ,охлаждане,пържене до готовност .Аз си признавам ,че само няколко пъти съм ги правила така .
https://mycandykitchen.blogspot.com/2018/07/belgian-fries.html?m=1 

Картофи най-харесвам червени самоковски .Има ги и в Кауфланд,в мрежички .Пише че стават за пържене ,варене и печене.

# 421
  • Мнения: 96
Здравейте,за първи път ще пека риба във фолио на фурна.Искам да попитам има ли миризма на риба след това в кухнята или фурната?Благодаря!

# 422
  • Мнения: 24 427
Усеща се миризма в помещението, което е нормално, но фурната след това не мирише, мразя риба, без абсорбатор не пека все пак, не понасям миризмата.

# 423
  • Мнения: 96
Благодаря за отговора.И аз поради същата причина не пека риба в нас.

Току що я опекох и при мен няма миризма.Абсорбатора не съм го пускала докато пека.Но увих хубаво във фолио.И след като извадих пуснах на най-силната степен абсорбатора докато развивах фолиото.Ами като цяло няма миризма при мен.

# 424
  • Мнения: 2 862
https://know-how-to-cook.com/2016/09/pecheni-tikvichki-chesan-magdanoz-kopar.html Здравейте! Би ли попречило на вкуса на тиквичките, ако сложа дресинга когато са топли все още ?

# 425
  • Мнения: 22 867
https://know-how-to-cook.com/2016/09/pecheni-tikvichki-chesan-magdanoz-kopar.html Здравейте! Би ли попречило на вкуса на тиквичките, ако сложа дресинга когато са топли все още ?

Не мисля, майка хич не ги чака да изстиват, пържи, трупа ги в някакъв съд и, като приключи, прави набързо дресинга и залива. Предполагам и с печените ще е така.

# 426
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
https://know-how-to-cook.com/2016/09/pecheni-tikvichki-chesan-magdanoz-kopar.html Здравейте! Би ли попречило на вкуса на тиквичките, ако сложа дресинга когато са топли все още ?
Тц, напротив. Аз така бих постъпила умишлено - по- добре ще се овкусят с дресинга, от топлината им ще се разгърнат ароматите му.   Пък после ако искаш охлаждай. Simple Smile

# 427
  • Мнения: 2 862
Morena, и за мен това е логичното...

# 428
  • Мнения: 15 083
Аз пък ги заливам със соса с кисело мляко, майонеза, копър и чесън, докато са топли. Пържа, вадя готовите в чиния, по някое време слагам сос, пак ред тиквички, сос и т.н. Няма им нищо.

# 429
  • Мнения: 2 862
Дара, не се бях сетила за този "реден вариант". Ще се получи добре. Благодаря Simple Smile

# 430
  • София
  • Мнения: 12 245
Аз пък ги заливам със соса с кисело мляко, майонеза, копър и чесън, докато са топли. Пържа, вадя готовите в чиния, по някое време слагам сос, пак ред тиквички, сос и т.н. Няма им нищо.
|Точно така ги правя и стават много хубави.

# 431
  • Мнения: X
Момичета, много се извинявам, обаче ще ви върна малко към темата за тирамису - дали ще се получи добре с амарето?
И още един въпрос, че тръгнах да пържа кюфтета, обаче се зачудих, дали ще стане по-вкусно ако вместо в брашно ги овалям в галета?
Благодаря предварително!

# 432
  • под тепетата
  • Мнения: 11 275
Въпрос на вкус е. За мен е много силен бадемовия аромат.

# 433
  • Мнения: 13 133
Случайно някой да има рецептата за пърленки на Валентор. Помня, че имаха кисело мляко, страхотни ставаха и всеки път чуквах в гугъла "Пърленки Валентор" и рецептата излизаше, но сега гугъла мълчи, а пък много ми се иска да ги направя, защото бяха прекрасни. Предварително ви благодаря Simple Smile

# 434
  • Мнения: 2 816
Да не са на Венс?

Общи условия

Активация на акаунт