Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 64
Здравейте!
 Обмислям това лято да работя по морето като рецепционист. Само с английски ще си намеря ли работа?  Почти никакви обяви няма за случая:(  Имам опит в туризма, но не и на тази длъжност. Ще се получат ли нещата?
Към кой курорт, хотел ще ме насочите?

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:30 от Neznam86

# 1
  • Мнения: 11
Здравейте,

Само с английски език трудно бихте си намерили работа, трябва да владеете в допълнение към него и руски или немски език. Основният контингент по морето са рускоговорящи туристи, за коитосе изисквс да знаете руски, и румънци които общуват преди всичко на английски език. Има разбира се курорти и отделни хотелски комплекси които привличат немски туристи, но те не са чак толкова много, поне аз стигам до този извод на база на обявите за работа които преглеждам.

Трябва да имате в предвид, че заплащането се определя от това колко езика знаете. Поне аз стигнах до това заключеное след като преди 2 години проведох разговор с представител на един хотелски комплекс в Обзор, който беше дошъл на борса организирана от бюрото по труда в моя град. Заплащането зависи също и от това колко смени сте склонни да поемете. Най-често на рецепциите се работи по схемата 2 дневни смени, 2 нощни смени, 2 почивни дни. Колкото повече дни работите толкова повече ще ви платят, като винаги има опастност да срещнете некоректно отношение от "работодателите". Също така моят съвет е добре да проучите всяка фирма чиято обява видите в интернет, макар че тези работодатели в сектора които полагат някакви грижи за конфорта на персонала си, и битовите условия в които ще прекара турситическия сезон са доста малко, повечето въобще не се интересуват от това дали хората ще трябва да мизерстват в разни "квартири". Така, че отваряйте очите си на 4, и повишете езиковите си умения по поне още един език, руски или немски. За конкретен курорт или хотел мнение не мога да дам, тъй като моят опит като рецепционист е минимален, ако някой друг може нека се отзове в темата.
Успех в намирането на работа.

Общи условия

Активация на акаунт