Любители на Котки - Тема 143

• 26 451
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
# 451
# 452
  • София
Току-що Барни направи glorious appearance в международен бизнес разговор. Обрах лаврите. Изобщо не се усетих как се завъртя около зрителната зона на камерата на лаптопа...

# 453
  • Варна
Ний работим след обяд у дома, особено някои Simple Smile

Сега сме на дивана, коткина дупарка до мамина кълка Simple Smile Вие как сте?

# 454
Аз тази седмица си ходя на работа, а Маги сякаш ме чака да се прибера и да подивее. Не се е спряла от одеве, като ракета е. И открадна една луканка от масата. Най-много обича детския кът и да разхвърля играчките на детето Laughing

# 455
  • Варна
Лапките, ах лапките ...

# 456
Пратя, ох, Пиратя, как ме разсмя този пухкавелник. Heart Joy
И всички наши пухкави душички. Heart
Понеже сега трябва да си стоим у дома и стоим и често чистя тоалетната на Мая, след всяко посещение, а като съм на работа, нещата стават преди да отида и след като се прибера, реших, че Мая не пишка достатъчно. Полудях. Оказа се, че си пишка, но паниката и седенето у дома, те правят Куку руку.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 13:06 от Джаста Праста

# 457
  • София
Момичета, тотално се обърках. Говорих с 2 ветеринарни клиники. Едните викат да кастрирам Фифи преди разгонване, другите - след. Тя всеки момент ще се разгони, вече е на 10 месеца. И в тази обстановка искам колкото се може по-бързо да свърша тази работа. А междувременно тя почти не иска  да яде, голям каприз. Сега намерих 1 пауч, който хареса, но пак със зор. Иначе е в перфектно здраве. Мърка, играе, хапе, спи по 12 часа, гони си играчките и т.н.

# 458
Аз знам от няколко ветеринарни лекари, че женските трябва да се кастрират преди първото разгонване. Маги е на почти 8м. и имаме час за кастрация другата седмица.

# 459
# 460
  • София
Преди. Настоявайте, не чакайте на тях да им се прииска да кастрират.

# 461
  • Бургас
Момичета, тотално се обърках. Говорих с 2 ветеринарни клиники. Едните викат да кастрирам Фифи преди разгонване, другите - след. Тя всеки момент ще се разгони, вече е на 10 месеца.
Нашата докторка каза, че около 6 м. е най-подходящо, преди разгонване. Нора обаче се разгони много рано, на 4м. и нещо, и я кастрирахме веднага след първото разгонване. Ето така изглежда и се чуства месец след операцията Satisfied

# 462
Лола също я кастрирахме през Януари, беше навършила 6 месеца. Мина без никакви проблеми, като цяло препоръката тук в Германия е женските котки да се кастрират преди първо разгонване. Наложило се е като общоприето правило, но си има ветеринари с различно мнение.

# 463
  • София
За здравето на женските котки най-благоприятното време за кастрация е ПРЕДИ първо разгонване! Рискът от поява на карцином на мл. жлеза при котки, кастрирани преди първо разгонване, е 0,5 %. След настъпване на първо разгонване пораства на цели 21 %, и расте с всяко слезващо разгонване! След 5-6-то разгонване се изравнява с риска при некастрирани котки, тогава кастрацията се прави само с цел предотвратяване на нежелано потомство. Какви са тия ветеринари да не знаят такива базисни неща? Аз лично не бих си поверила котето на тях! Моята котка е кастрирана на 4 мес., и в момента, на 10 год. е здрава като кремъче, пу-пу.

# 464
  • София
Момичета, уговорено е. Утре отиваме да кастрираме Фифи. Направо ми стана лошо. Не знам защо така го преживявам. Дано всичко мине добре. Ще й сложат някаква дрешка, за да не се ближе

Общи условия

Активация на акаунт