Подготовка за нормално раждане - информация, въпроси и отговори

• 55 278
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
Според мен цялата работа с избор на екип е опорочена,масово лекарите предлагат секцио,защото е лесно и бързо.А не като нормално раждане ,което може да се проточи с часове и екипа кибичи с теб там.
Повечето бременни покрай мен са с избор и ме гледат с вдигнати вежди.

# 61
  • Бургас
Аз също не възнамерявам да избирам екип за нормално раждане. Който се случи на смяна той. Ако се наложи секцио вече ще си го планирам при моя лекар.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 10:34 от Мария

# 62
Според мен цялата работа с избор на екип е опорочена,масово лекарите предлагат секцио,защото е лесно и бързо.А не като нормално раждане ,което може да се проточи с часове и екипа кибичи с теб там.
Повечето бременни покрай мен са с избор и ме гледат с вдигнати вежди.
Да, разбирам ги напълно бременните, искат да имат някаква сигурност. На мен ми трябваха две раждания за да достигна до този извод. Grinning Особено, когато ти е за първи път, не си много уверен и се чувстваш спокойно, като знаеш, че имаш екип. Но наистина има лекари, които лека полека започват да агитират за секцио. За тях е по-лесно да приключат за 1 час, но рисковете си остават за родилката. За жалост, по-голямата част от моите раждали приятелки и познати, уж са избрали лекар за нормално раждане, но накрая все бебето било голямо, щяло да е трудно и са ги убедили за секцио. Последното такова "голямо" бебе, за което чух, се е родило 3.600кг.

# 63
А последното голямо бебе за което аз чух,е цели 2900!,да му се начудиш на бебето.
Първо раждане ми е,но всичко през което минах психически и физически за да стигна до тук,това да преодолея себе си,ми е дало сили.
Освен това пък,не съм първата и последна бременна,бабите са раждали по нивите.
Ще се постарая като дойде момента,да си спомня всичко което съм чела и чула,да запазя спокойствие и да слушам акушерката.

# 64
  • Пловдив / София
Записвам се веднага! Blush
Предстои ми раждане в чужбина през август и също се надявам да протече по най-естествения начин с изключение на това, че обмислям епидурална упойка.
Благодаря за темата! Flowers Tulip

Дано се случи, както искате.

При мен нямаше време за никаква упойка. Smile Призля ми, като чух.

# 65
Аз също смятам да нямам избор на екип. Както подобно на други ,всички ми се чудят ама как така по-сигурно е с екип. Еми не,не е по-сигурно. Каквото ти е писано това ще стане ,ако ще и най-голямото светило да е там. Като кажа ,че като почне раждането отивам и ,който се падне на смяна всявам ужас във всички. Против съм много за система с окситоцин и припряно раждане. Преглеждам си се при една АГ и само на ФМ ходих при друг в друг град,че в нашия няма такива специалисти. Моята АГ не изражда,така че,отивам и който ми се изпречи насреща при него ще раждам. И за други неща край раждането и бебето ме гледат като луда,тъй че не ме трогват.

# 66
Аз също не възнамерявам да избирам екип за нормално раждане. Който се случи на смяна той. Ако се наложи секцио вече ще си го планирам при моя лекар.
Девата доста ми се вдигнаха в очите след като махнаха абсолютно ненужната практика да взимат бебетата вечер от майките им.
За мен лично това беше голям повод за притеснение и следродилната ми депресия се включи именно заради това. Месеци наред не можех да го приема, че разреших да се случи.
Освен това вече там и нормалното раждане се плаща (когато аз раждах беше безплатно, но се плащаше легло), т.е действително има шанс да те оставят да си родиш нормално.

Заговорихте за акушерките - в моя случай аз ли родих бързо, те ли видяха, че бях теоретично подготвена не знам, но не ми даваха абсолютно никакви напътствия. Но да сме живи и здрави, всичко мина по вода.

# 67
Здравейте!
Първа бременност ми е с термин 13.04, следя ви от скоро с удоволствие. При мен нещата стоят така: аз много искам да родя нормално,няма нищо по-естествено и благоприятно за една жена и за бебето й според мен, но моя АГ има някакви предпоставки и за секцио. При мен нещата са такива, че от средата на бременността се установиха,намалени околоплпдни води, от тогава не са мръднали (нито са повече,нито по-малко) и бебка върви дребна. На 26.02 беше 1.950 кг (33 г.с), сега на 10.03 сме пак дано е станала поне 2.300-400.
Въпроса ми е има ли тук мами,които са избегнали секциото и са били с намалени води, като мен още в средата на бременността?
Просто мисля, че моя АГ иска да се подсигури с планова операция,но не е изключил и нормално раждане още. Следим тонове всяка седмица и прегледите вече ще са седмични също.
Благодаря предварително за отговорите!

# 68
Един трик за предварителен преглед и психическа подготовка: да отидеш на запис на тонове в РО. В някои отделения ще те пуснат в предродилна и се запознаваш с атмосферата. Привечер е добър час, по-вероятно е залата да е празна. Хубаво е ако има повече болници в града, да се обиколят някои на ден на отворени врати. Вижда се екип, отношение, ако щеш някаква идея за организацията и дисциплината.

# 69
  • Denmark
Записвам се веднага! Blush
Предстои ми раждане в чужбина през август и също се надявам да протече по най-естествения начин с изключение на това, че обмислям епидурална упойка.
Благодаря за темата! Flowers Tulip

Дано се случи, както искате.

При мен нямаше време за никаква упойка. Smile Призля ми, като чух.

И аз имам това опасение, защото пращат родилките вкъщи да си чакат ако нямат 4-5 см разкритие. И като отидеш така и докато те настанят "а, ами то няма време за упойка" 😅. Настройвам се и на този вариант.

# 70
Аз бях с избор на екип, окситоцин и епизиотомия.
Падна ми се уникална акушерка. Тя движеше почти всичко. Доволна съм, че лекаря ме заши както трябва.
Окситоцина не ми беше в банка, а директно венозно. Болките бяха много силни.
Лекаря не беше спал 3 нощи. Не мога да се оплача от раждането, но все пак ако раждам 2ри път бих избрала секцио.

# 71
По повод ден на отворените врати,който ще ходи да се записва от рано.В нашата АГ болница нямаше места за един месец и половина напред,другата седмица ще ходя  най-сетне.

# 72
Здравейте,

Полезна информация. Ако важи за София, за коя болница става въпрос?
По повод ден на отворените врати,който ще ходи да се записва от рано.В нашата АГ болница нямаше места за един месец и половина напред,другата седмица ще ходя  най-сетне.

# 73
За Варна е,но предполагам е така навсякъде.Има определен брой бременни в деня на отворени врати.При нас е всяка сряда,записах се в началото на февруари за средата на март,така че проучи нещата.

# 74
Здравейте!
Първа бременност ми е с термин 13.04, следя ви от скоро с удоволствие. При мен нещата стоят така: аз много искам да родя нормално,няма нищо по-естествено и благоприятно за една жена и за бебето й според мен, но моя АГ има някакви предпоставки и за секцио. При мен нещата са такива, че от средата на бременността се установиха,намалени околоплпдни води, от тогава не са мръднали (нито са повече,нито по-малко) и бебка върви дребна. На 26.02 беше 1.950 кг (33 г.с), сега на 10.03 сме пак дано е станала поне 2.300-400.
Въпроса ми е има ли тук мами,които са избегнали секциото и са били с намалени води, като мен още в средата на бременността?
Просто мисля, че моя АГ иска да се подсигури с планова операция,но не е изключил и нормално раждане още. Следим тонове всяка седмица и прегледите вече ще са седмични също.
Благодаря предварително за отговорите!

А каква е предпоставката за секцио? За какво иска да се подсигурява лекарят? Обикновено, ако лекарят заговори за секцио ей така без истински довод, то той е от тези, които го предпочитат за свое улеснение.

Относно намалелите води, това е нормално да се случи към края на бременността. При теб явно е станало по-рано. Ако са в норма, не виждам какъв е проблема. Просто трябва да се следят.

Общи условия

Активация на акаунт