Подготовка за нормално раждане - информация, въпроси и отговори

• 55 285
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
Happy_mommy водите ми не са в норма, в долна граница са от около 21 г.с
Мисля,че АГ предполага,че ще намалеят прекалено много до термин и за това предлага и вариант секцио. Не сме изключили и нормално раждане още,както вече казах.

# 76
Happy_mommy водите ми не са в норма, в долна граница са от около 21 г.с
Мисля,че АГ предполага,че ще намалеят прекалено много до термин и за това предлага и вариант секцио. Не сме изключили и нормално раждане още,както вече казах.

Да, разбрах, но "на долна граница", означава че все пак са в нормата, просто са на минимума на нормата. Това имам предвид.

Може да обсъдиш лекаря, ако се наложи по-ранно раждане, дали не можете да предизвикате нормално раждане. Секциото по начало е необходимо, когато има опасност от нормалното раждане за майката или бебето или ако ситуацията е спешна. Може да потърсиш и второ мнение за да се установи какви са рисковете и да си подготвена в кои случаи може да се изчака или предизвика раждане, и в кои случаи ще се наложи секцио. Поне аз така бих направила за да съм напълно наясно. Успех и дано да се случи както ти искаш. Simple Smile

# 77
Записвам се, макар, че ми е малко рано. Термина ми е края на октомври.

# 78
Не пречи да се информираш от рано, така или иначе трябва психическа настройка.

Кога всъщност се разбира може ли да се роди нормално? Кога е подходящо да се говори със следещия лекар?

# 79
Ами ,ако има някаква индикации за секцио ,АГ-то ще ви сподели.Ако не се подразбира нормално раждане.Поне при мен така беше.Иначе по въпроса поговорихме чак към 8 месец ,когато започнах да ходя на тонове всяка седмица.

# 80
  • Terra incognita
Към осмия месец ми насрочиха секцио, защото вече нямаше изглед бебето да се обърне, но с ясната уговорка, че ако това стане ,секцио няма да има. Пред операционната също ме провериха дали бебето още е седалищно. Иначе преди това изгледите си бяха за нормално.

# 81
За първи път АГ ми спомена за секцио около 16 г.с., като ми обясняваше рисковете на плацента превия. Слава богу моята се вдигна. Сега очаквам в 34 г.с. да обсъдим начина на раждане отново, особено ако бебето не се е обърнало. Иначе най-късно 36 г.с., когато ще махаме песар серклажа.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 16:55 от mad_hatter

# 82
  • Пловдив
На мен не са ми описвали опция секцио.
Спомням си, че при 4 Д феталната морфорлогия /26 седмица ли е било?!?/ ми казаха, че бебето ми се е обърнало. После се чудех дали може да се завърти в по-късните седмици в неподходяща позиция, но това не се е случило.

# 83
  • Terra incognita
На мен ми казаха, че в някои болници правели външно верзио. Аз, обаче, им казах, че щом във въпросната болница не се извършва, значи е по- добре да не го правя. С половин уста ми отвърнаха, че съм си отговорила на въпроса.

# 84
  • Бургас
Моя лекар ми каза, че може говорим за раждането едва в 34-35 г.с. Преди това е много рано според него.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 18:55 от Мария

# 85
Записвам се, макар, че ми е малко рано. Термина ми е края на октомври.

Колкото по-отрано започнеш да се информираш и подготвяш, толкова по-добре. За второто ми раждане започнах да се подготвям още след първия преглед за установяване на бременност. Grinning Просто си бях наумила, че искам идеално раждане с малко болка, така че веднага започнах да се интересувам как може да се случи.

Не пречи да се информираш от рано, така или иначе трябва психическа настройка.

Кога всъщност се разбира може ли да се роди нормално? Кога е подходящо да се говори със следещия лекар?

Много зависи и от лекарят. По начало нормалното раждане си е нормалния изход от бременността и ако лекарят също смята така, той не би отворил дума за секцио, ако не види нещо притеснително. Аз поне и двата пъти бях при такива лекари, та никога не е ставало дума за секцио. Аз от началото на бременностите се настройвах за нормално раждане, защото изпитвам страх от операции и съзнанието ми приемаше това, като единствен вариант. Наложи се, обаче, да посетя офталмолог, защото съм късогледа и ми трябваше становище от него.

# 86
Здравейте, дами. Наскоро се преместих в Бургас. Нямам познати, които да могат да ми помогнат. Бременна съм в 21 г. с. и ми се искаше да ми препоръчате някой добър гинеколог/гинеколожка. Благодаря предварително Simple Smile

# 87
Здравейте, дами. Наскоро се преместих в Бургас. Нямам познати, които да могат да ми помогнат. Бременна съм в 21 г. с. и ми се искаше да ми препоръчате някой добър гинеколог/гинеколожка. Благодаря предварително Simple Smile
Здравей, бих ти препоръчала Кироваков, Габросвска,Татарова или Мануелян. Вече зависи какво търсиш.Дали по ЗК или на частно, да изражда или не, мъж или жена?

# 88
Момичета, по повод сегашната ситуация, е добре да сте информирани, че СЗО е дала информация и препоръки на страницата си относно бременните. По отношение на раждането, съобщават, че при съмнение или доказан коронавирус при майката, не е необходимо раждането да бъде секцио.

Цитат
Do pregnant women with suspected or confirmed COVID-19 need to give birth by caesarean section?

No. WHO advice is that caesarean sections should only be performed when medically justified.

The mode of birth should be individualized and based on a woman’s preferences alongside obstetric indications.

# 89
  • Бургас
Те хубаво дават препоръки, но до колко нашите лекари ще ги спазват е друг въпрос..
Аз вече се надявам да не ме върнат от болницата, която съм избрала. Частна е и са сложили приемен филтър извън самата сграда. Мерят температура, преглеждат и задават въпроси за контактите на всеки преди да решат дали да го допуснат вътре. Което от една страна е добре че има контрол, ама от друга...
Ако ме върнат не ми се мисли в последния момент да търся къде да родя.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт