Подготовка за нормално раждане - информация, въпроси и отговори

• 55 302
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Мария, и аз на това се надявам, че при съмнение Надежда си казаха, че препращат. Sad
Иначе от техния уебинар и аз разбрах, че не е задължително да е цезарово, стига майката да не е изтощена. Даже бяха казали, че вече има 10 жени родили нормално и няма предаване на заразата.

# 91
  • Бургас
Не знам Мад. Очаква се да родим точно в разгара на епидемията - края на април, началото на май, ако са им верни прогнозите. Предполагам, че тогава ще е тежко положението в болниците и никой няма да ни пита какво искаме. Особено пък, ако имат потвърден случай на заразена родилка. Ще гледат по най-бързия начин да извадят бебето и да я сложат под карантина. Едва ли ще чакат с часове за нормално раждане. И все се надявам до края на другия месец да се нормализират нещата. Или поне да не са по-зле от сега.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 16:25 от Мария

# 92
Да, явно болниците се пазят и не им се поема отговорност. Но ако тръгнат всички болници да връщат родилки, няма  да се стигне до никъде. Мария, ти къде ще раждаш? Явно трябва бременните да имат резервен план.

Аз скоро чух някъде по тв, че трябвало бебетата на майки с коронавирус да бъдат отделяни от майката, а СЗО прави препоръки точно в обратната насока - бебето да е с майката и да бъде кърмено, като майката трябва да спазва някои изисквания, като носене на маска, често миене на ръце и др. Но сте прави, че лекарите биха направили това, което сметнат за добре и може и да не спазят тези препоръки.

Дано бързо да отмине епидемията. Засега в България е много добре положението и дано така да се задържи и занапред.

# 93
  • Бургас
Аз съм от Бургас и съм избрала УМБАЛ "Дева Мария". Другия ми вариант са Бургасмед и държавната болница, в която никак не ми се иска.
В нашия град болниците са три, нямаме кой знае какъв избор.
Наистина за сега положението в БГ е добре и се надявам да става още по-добре. Не ми се мисли да трябва да обикаляме с изтекли води и контракции от болница на болница. И докато ни измерят температурите може да родим на паркинга. Joy
Ама каквото е такова. Нищо не можем да направим и гледам много да не го мисля..

# 94
Момичета имам едно въпросче ,
Интересувам се от у-ще за родители ,но онлайн .Има ли такова?
Живея в чужбина и всякакви съвети ще са ми от полза ,защото не се справям с езика все още.
Интересно ми е дали доброволните консултанти по кърмене биха давали и съвети по телефон или видео връзка?

# 95
Има качени лекции онлайн.
Аз на една лекция много си харесах една доброволна консултонтка по кърмене и тя каза ,че и по телефона може да помага.
Виж в сайта на Подкрепа за кърмене.

# 96
Аз съм дала линк към няколко лекции за раждане на първа страница, които на мен ми бяха много полезни. Гледала съм и други лекции, но тези специално, си заслужават най-много. Лекцията на Елена Василева, особено, съм я гледала около 15 пъти. Grinning За онлайн училище не мога да кажа, трябва да се потърси.

Относно доброволните консултанти по кърмене, да, те дават съвети и по телефон. Аз съм се свързвала няколко пъти.

Мария, ти се шегуваш за раждане по пътя, но на теб нали ще ти е трето и вероятно нещата ще се развият много бързо, така че трябва да имаш готовност. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 97
Благодаря ви !
А от тези у-ща за родители ,много повече ли се научава като се посещават от интернет информацията която можем да намерим?

# 98
  • Бургас
Happy mommy, така си е. 😀Те първите две бяха бързи, третото направо не знам.
Ние с мъжа ми се шегуваме тези дни, че може и вкъщи да си родя. Ще изгледаме няколко клипа да се подготвим и ще действаме. 😁

# 99
Благодаря ви !
А от тези у-ща за родители ,много повече ли се научава като се посещават от интернет информацията която можем да намерим?
Ами,всеки педиатър,акушерка,консултант казва своето виждане,аз си избирам това което чувствам правилно за мен.
Има мнения да къпем детето веднъж седмично до шестия месец,ами не съм съгласна,като пример го давам само.
Има и много поддръжници на секциото ,абе избираш си твоето просто.Аз и тук в едната тема за Подготовка за малкия човек,чета,чета но си правя изводи близки до моето усещане за редно и не.
Така че,чети,гледай онлайн клипчета и си подбирай.

# 100
  • София
Най~добрата подготовка е спокойствието и нагласата на бъдещата майка.
Да се довери на себе си и усещанията си.

# 101
Има доста училища и лекции онлайн, във фейсбук трябва да се следи, има някои организации, които редовно организират.
Ето днес имаше 2 часа онлайн за кърменето, но платено - 20 лева по банков път не знам дали би ви било опция от чужбина. https://www.facebook.com/events/2816954701736446/
Това е хубав блог за кърменето, има и книга от същата авторка. https://xedra.wordpress.com/articles/bf/
Момичета имам едно въпросче ,
Интересувам се от у-ще за родители ,но онлайн .Има ли такова?
Живея в чужбина и всякакви съвети ще са ми от полза ,защото не се справям с езика все още.
Интересно ми е дали доброволните консултанти по кърмене биха давали и съвети по телефон или видео връзка?

# 102
Да, блогът на Хедра е едно от най-добрите четива за кърменето. Като цяло, за кърменето е най-добре да се информирате от консултанти по кърмене най-вече, защото за жалост, повечето български педиатри и лекари не дават адекватни съвети по темата.

Относно посещението на лекции на живо, дали си заслужават зависи от това кой и каква информация дава. Но качените лекции в интернет пак са от такива училища. Може да се намерят видеа от лекции на всякакви теми.

Относно темите за отглеждане на бебе, според мен, е достатъчно бъдещите родители да се информират за някои съвсем основни неща. Бебетата са различни, майките също, така че няма единен начин за отглеждане на бебе. В хода на отглеждането изникват много и различни въпроси, за които можем много добре да се информираме от интернет. Единствено е важно да си подбираме добре източниците, защото това е нещо, което затруднява много потребители на интернет.

Аз лично съм посещавала платено училище за родители, когато бях бремена за първи път, и никак не останах доволна. Някои неща се оказаха погрешни (относно кърменето, например). Но поне се разнообразих. Grinning

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:33 от Happy_mommy

# 103
Момичета, попаднах на интересна статия относно оперативното раждане. Статистиката за България е тревожна, защото сме на челно място по процент секцио раждане в Европа. СЗО счита, че много по-малък процент раждания имат медицински показания за секцио, т.е. у нас най-малко половината оперативни раждания годишно са ненужни. Затова е добре всяка бременна да е добре информирана по темата преди да взема решение относно раждането.

https://nauka.offnews.bg/news/Meditcina_21/SZO-Da-se-namaliat-ra … ktcio_115958.html

# 104
Докато изборът принадлежи на родилката, а не на израждащият лекар ще е такава статистиката.

Общи условия

Активация на акаунт