👶Лудо друсат ни бременни хормони, май и за нас ще трябват биберони! 2020 - 🌞Тема 11

• 41 885
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Оммм, аз имам голям проблем с яденето на месо и яйца. Само да си помисля за тях и ми става лошо.
Чак се чудя бебокът как си набавя нужното.
Но от друга страна съм на терапия с Клексан и може би той помага малко или много.
Както казах по-рано, днес си поръчах три вкуса на протеина на Прегнако и го почвам в събота. На изследването ми излезна резултат за общ белтък 63 (58-80) и АГ каза да взимам по две мерителни лъжички на ден. Ще видим как ще са след това нещата. Simple Smile

# 106
  • Варна
О за катастрофа, мисля че ви бях споменавала, че имам претърпяна доста сериозна като тийнейджърка, после доведе до психологични проблеми, хранителни разстройства... беше голяма сага. Аз съм също много наплашена и параноична на тази тема, именно затова и не съм шофьор.
Пази Боже от такива неща!
Аз съм +10 кг 😩
Тази вечер си омесих питка... и ядох много! Еми Хелс китчъна развали режима...
Попринцип вечер не ям толкова, сега ми е тежко 😞

# 107
И аз замесих тесто за пица и си направихме две "скромни" тавички. Вечеряхме в 8 часа и то доста обилно, но току-що се присетих, че още не съм си пила витамините и нали знаете, трябваше да "подложа" нещичко за да се усвоят, та смотах още едно парче пица 😂😂😂 В моя защита, направих тестото с пълнозърнесто брашно и пицата беше с тофу и Виолайф (веган кашкавал), та не беше от най-калоричните 😝

Галеона, мисля си, че белтъкът ти не е никак нисък и с тази доза протеин ще го вдигнеш много бързичко 😉

# 108
Аз тази вечер ядох здравословно - домат, извара и авокадо.
И тъкмо приключих с яденето, се сетих, че детето и бащата правих торта вчера. И ми отиде здравословността по ягодите 😀
Омче, щом си свободен човек, ще измислим нещо.

# 109
  • Варна
Единственото здравословно в моята питка беше изварата с която замених сиренето 😂
Ядох питка и салата. Брои ли се за хелти?

# 110
Аз пък ядох три филии със сладко от боровинки и сирене +чаша чай Simple Smile
Не знам защо,но много ми се услажда на вечеря да ям храна предназначена за закуска Simple Smile

Току що си поръчах от Пакостник -три бр. ръкавички,три лигавника,нокторезачка,гребен и четка ,препарат за бебешки съдове и малка силиконова лъжичка Wink
Списъка лека полека намалява Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 23:07 от Irina Jolie 616216

# 111
Имам едно питане към вече раждалите мами ,но неомъжени и с различни адреси на личните карти с мъжете си.
Когато се роди детето може ли да се запише на адреса,на който живеете,но той да е различен от този ,който е вписан в личната ви карта?
С ММ имаме вече имаме разни препирни по този въпрос.
С него нямаме брак ,а от почти две години вече живея при него в близко село до моя град .Той настоява детето да се запише на адреса,на който живеем и където ще живее и бебето разбира се.
Не сме наясно дали трябва да си сменям личната карта или само се подавал в общината някакъв документ ,че живея на друг адрес.

На последния преглед АГ,ни попита имаме ли брак и като и казахме НЕ ,започнаха едни лекции как сме щели да имаме големи ядове още щом се роди детето и разни подобни.Попитах позната,която също няма брак и тя ме увери,че не е така,просто за някои неща се вадят документи,че и бащата е съгласен за едни какво си.

С ММ не сме от тези хора,които ще се оженят,просто заради документите преди да се роди детето и затова ме интересуват тези въпроси.Пък и няма да сме нито първите ,нито последните,които са семейство без брак.

Пламъче,не знам сега колко е твоята талия зно тези 58 см преди бременността ти са направо .... Абе фиданка.Аз още не съм си мерила обиколката ,но така по педи като я меря ,са си 8  по около 20 и даже отгоре см,та.... цифрата е убийствена Grinning

Ирина, ние с мъжа ми имаме брак преди дс се роди сина ни. От раждането му живеем в къща на село, която е собственост на баща му. Моята адресна регистрация по лична карта си е на адреса на родителите ми, като с ММ сме отраснали на една улица, тоест моят адрес е Улица N 17, а неговият Улица N 25. Детето е записано на адреса на баща си. Според мен всякакви комбинации с адресите са възможни, на мен ми е просто по-лесно дс получавам пощата си при майка ми Simple Smile

Относно секциото - аз много трудно се възстанових. Много ми се иска да родя сега нормално, но АГ е скептичен по този въпрос, в предвид че синът ми се роди със секцио 4.600кг и родова дейност въобще не започна 7 дни след термин. 😁

# 112
Аз преди малко омахах една купа със зелена салата. 😄
Уж бях приключила с яденето преди 2-3 часа, ама то сърце юнашко не трае до закуската утре.
А как ми се хапват череши и нектаринииии... нямам думи просто.

# 113
Днес май всички сме хапвали. Цял ден е едно мрачно и не знам какво ми се яде, та на вечеря ометох 5 филии гол хляб, без нищо 🐷 +9кг съм.

Относно секциото, лесно се възстанових, но си е операция и боли. Не е лесно да се навеждаш, да взимаш бебето, да го връщаш в кошарата. Но при всеки човек си е различно.
Сега се надявам живот и здраве да пробвам нормално.

# 114
Аз също съм +9кг от началото.
Но най-много качвах в началото, сега сякаш по-баво ги трупам. Или поне според кантара.
Надявам се сега, със затоплянето на времето, да се раздвижа малко повече, че имам нужда.

# 115
Аничк@, може ли да обясниш защо не може да бъде сложена епидурална упойка на нормално раждане след първо секцио? Някакси не ми звучи хич логично, но ми е интересно.

Galeona, това за гърдите обсъждахме наскоро. Няколко от нас бяха забелязали, че не са така напращели и чувствителни (около 20-22ра седмица това). Известно време преди раждането май пак стават по-пълни. Още не съм имала сега секрет от гърдите, а през първата бременност беше след 30та седмица май. А иначе докато кърмех не можех без подплънки/превръзки за сутиена, защото страшно много се мокрих - бебето като суче от едната гърда и тръгва да тече и от другата. Joy Или пък докато си спи бебето и изведнъж щипва в зърната и кърмата тръгва. Grinning

Аз забелязах, че сякаш коремът ми е слязъл малко надолу - това виждам в последните 3 дни като имам тези опъвания в корема. Но сигурно само така ми се струва. Бебето слиза чак към началото на 9-я месец надолу.

Първият път родих нормално. Доста бързо се възстанових. Около час и половина-два като трябваше да се преместя в стаята, ме питаха дали да ме "закарат" или искам да се пробвам да вървя. Лекичко се замъкнах сама към стаята и после ставанията от леглото пак бяха ок.
Имах само малко разкъсване и понеже ме беше много страх от шевовете (май не се слага упойка?! - моля да кажат тези, които са минали през това) и също ме беше шубе от раждането на плацентата, веднага след като излезе бебето, натиснах сама на копченцето за нова доза от епидуралната упойка - час преди бебето да излезе ми я бяха спрели, защото контракциите започнаха да намаляват и дори ми вляха система за усилване на контракциите. В крайна сметка бебето излезе без упойка, но имах 2 часа преди това с епидурална упойка и те бяха божествени, защото си починах.

Аз днес купих първите 2 бодита за бебенцето. Иначе имам вече доста неща от приятелки и скоро ще видя и сортирам, за да преценя какво ни трябва още.

Лека нощ и сладки сънища! Heart Eyes

# 116
Относно раждането аз се надявам и сега да е  нормално защото контракциите  болят,  раждането става бързо и.след това не.чувстваш болка и си ставаш на 2та минута все 1 нищо не било. С първото имах външни и вътрешни шевове  но не се усещат  като се правят. Това че си раждал а не си бил  секцио не те прави  като бездънна  яма отдолу. Всичко си идва  на мястото  , ако има причина на човек да му изневерят  няма да е това причината. Трябваше на 5ти да съм на преглед  но малкия е болен а и с тази грипна еп.явно ще почакам до др седмица.

# 117
  • Sofia, Bulgaria
Лелеее от снощи не съм влизала и какво 2 стр. от старата тема + 8 от новата. Ами няма изчитане, стигнах до 5 стр. и вече искам да кажа сума работи, ама ако чета до 8 и тръгна да пиша всичко ще съм забравила Joy
Първо Омче аз живея в Лозен, та ще станем съселянки Joy. Педиатърката ми е в поликлиниката в Дружба. Страхотен специалист е, вече говорих с нея и каза че ще поеме и малкия живот и здраве. Таня Котевска се казва, ако искаш си направи проучване за нея. Възрастни не взима обаче, само децата. Когато е почивен ден или през нощта ходиме в Младост в поликлиниката има спешен център за района. Тук в поликлиниката в селото има педиатърка, ама бих те посъветвала да не се занимаваш. Ако имаш някакви въпроси ми пиши на лично, да не занимаваме всички тук.
За полските колички Адбор. Имах такава С-лайн модела беше, удобна и маневрена количка, сняг, чакъл, черни пътища- минавах навсякъде, буквално танк. Ама и тежи колкото танк Joy . Бутах я зимата, малката беше новороденa, лятото 20 кила количка и дете 7-8кг. в жегите...никога повече няма да си го причиня. Така де продадох я набързо и купих лятна. Та си преценете сами.
Дрийм благодаря за темата, както винаги е супер.
Ох туй за сега, ако се сетя още нещо ще допълня.
Едит: относно отношенията с мъжа. Да не ви плаша, но трудностите и кавгите тепърва предстоят. 99% от близките ни се разделиха през първата година след раждането. Ужасно критичен период е и трябва да се научите да сте супер непокисти.
Относно измерването. От самото начало АГ ми мери обиколката на корема и някакъв "фундус????" с метъра от пъпа опипва нещо вертикално Rolling Eyes (резил втора бременност ми е и да не съм я питала до сега Joy ).
С яденето ще бера ядове аз. Днес само тесто ужас- кроасан, кифла, 2 филий хляб с миш маш и за капак се наплюсках в Макдоналдс. Свинска история, утре кисело мляко и супа цял ден.
И да ви кажа, след нормално раждане без нито един шев, никакви упойки и прочие, не съм станала нито като яма, нито като кофа. Даже ММ казва че съм по стегната от преди (научил си е милия урока "как се оцелява с кобра под един покрив Joy ). Но! тия щуротии със разширяването отдолу и подмятанки, са ми първо изключително грозни, второ неуместни и трето неверни.
И последно туй в корема ми е малко зверче, през нощта в 4 така ми натисна пикочния мехур, че се събудих и си викам край ще се напишкам и на бегом в WC. После явно беше време за купооон, скучно му е на човека. Кой нормален спи в 4:00 като може да прави всички видове салто и край с моя сън. Цял ден бях като пребита, успях само за 30мин. да дремна следобяд и сега дискотеката в корема ми започва отново Scream .

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 00:30 от Ledena`Kralica

# 118
Frest, повечето лекари са против епидурална упойка при vbac, защото може да замаскира симптомите при руптура на матката, което е основния риск при този тип раждане.

Много е важно веднага да се разбере, за да може да се реагира моментално, тъй като последиците могат да се окажат фатални за минути.

# 119
На мен гърдите са ми болна тема. 😔 Не мога да си обясня как някои жени доброволно си слагат огромни гърди. Качила съм 3 размера на сутиена до момента. Честно казано не знам какво ще правя като почна да кърмя 🤭 Може да съм +15кг вече, но ми се струва и че голяма част от тях идват от гърдите 😄 ... или поне така се оправдавам.
И аз се надявам много за нормално раждане, въпреки че в първите месеци на бременността се бях зарекла, че ще е секцио 😄 Доста ме беше страх, но почнах да гледам клипчета за нормалното раждане и малко се поуспокоих. Доста ми помогна и темата "Смешно" ли е раждането? тук във форума. Препоръчвам я, но се пригответе за много смях, даже се притесних да не получа някоя контракция. 😊

Общи условия

Активация на акаунт