👶Лудо друсат ни бременни хормони, май и за нас ще трябват биберони! 2020 - 🌞Тема 11

• 41 732
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Plovdiv, Bulgaria
Ирина, бебето върви с адресите на майката по принцип. Има постоянен адрес (този по лична карта) и настоящ адрес (този на който живееш). Те може да са различни, но трябва да си си заявила настоящия. Смяната на настоящия адрес не е обвързана със смяната на личната карта и е по-лесния вариант.
Няма проблем и детето да е с различни адреси, моето е с моя постоянен, а настоящия ни е на 3та еднакъв. Не мисля, че има проблем че нямате брак. Мъжа ти ще попълни декларация, че припознава детето и това е. Хората масово нямат брак в днешно време. После в акта за раждане си фигурира бащата.

Моето секцио беше песен също. Болки нямаше, бързо се възстанових. Абе нямах никви проблеми. Ама не съм сигурна, че 2я път ще имам такъв късмет 😁

# 91
Лимонче, не е така - има и столчета преминали краш тестове които са на Чико, Пег Перего и Макси Кози, а и да не изпускам страхотните Бритакс, но сякаш най-разпространените са Сайбекс и БиСейф. Следя темата за столчетата от доста време, а и чета разни ревюта и класации, та има още много хубави столчета, но в България не са популярни и даже май не се предлагат. Докато с ММ се надумвахме в Дундьо, консултантът обясняваше на един татко как столчета като тези на Лорели, Кикабу и т.н. били само за да кажеш пред полицаите, че си със столче и ставали само за градско возене, където се предполага, че не вдигаш повече от 50 км/ ч. Сега друг е въпросът, че всеки се простира спрямо възможностите си, а и приоритетите, защото винаги може да се спести от супер скъпите мебели (изненадах се колко много пари струват едно легълце и гардеробче 😳), например нашето легло ще струва 100 лева 😉 Не се притеснявай за това че си се затичала, защото аз го правя почти ежедневно, тъй като не мога да понасям цигарения дим, а често пред мен ходи някой пушещ цигарка, та трябва да го изпреваря някак си 😂😂😂

Амели, и моето коремче постоянно страда от непохватността ми, притеснявам се, но след това си казвам, че няма как да мога да предвидя всяка ситуация и се опитвам да не се ядосвам на себе си. Относно бебетата, те са много добре защитени и след часове прекарани в четене на форуми и статии, научих че за да навредиш на бебето, то първо ще навредиш на себе си много повече (по-тежка катастрофа или силно падане по корем).
В момента не работя и съм се отдала на скучаене вкъщи, така че съм ъвейлъбъл за каквото кажеш 😋

Ох, на настиналите майчета пожелавам бързо да отминава всяка болежка и неразположение, и повече да не ви хваща нищо, освен добро настроение и здраве 🍀🥰🍀  

Така ме успокоявате с коментарите си и виждам, че не съм сама в страховете и изнервеността си, а и че трябва да не изисквам твърде много от ММ, защото явно те ще осъзнаят присъствието на бебчовците едва когато те се родят. Както казвам, аз вече се чувствам майка, а той още си чака да минат няколко месеца и тогава ще стане татко.

Аз се водя на ЖК в акушерски кабинет "Ла Вита Нова" и съм безкрайно благодарна на Олга Дукат и Емилия Казълова, защото освен за физическото здраве на мен и бебка, те се грижат и за психическото ми 😊 На мен ми мерят коремчето всеки път, както и колко ми е порастнала матката, килограмите, кръвното, изследват ми урина и слушаме тоновете.

Гърдите ми не са ме болели освен в началото. Дори не ги намирам за кой знае колко порастнали, а се надявах на този ефект 😝 Сега гледам, че вечер са започнали да се подуват, не ме болят, но стават леко напрегнати. Май имам засъхнали капчици коластра, но не съм сигурна, а и ме е страх да си стисна гърдата за да видя.

# 92
Ирина, отидете с мъжа ти в общината където попада къщата му.
Нека представи документ за собственост (нотариален акт) и да каже че дава разрешение ти да имаш настоящ адрес там.
Когато се роди бебето се прави същото нещо.
Може да го направите за теб и бебето заедно в един ден. Но трябва да присъства собственика на къщата и да предостави нотариален акт, с което удостоверява, че е собственик.
По същия начин той може да позволи да си смениш постоянния адрес.
Бебето може да има само настоящ защото няма лична карта.

Когато бебето се роди, мъжа ти трябва да предостави документ в болницата, нотариално заверен, че признава бебето за свое. Само тогава ще бъде вписан като баща.

Много благодаря,Бейда! Това за документа за признаването,че той е бащата го знаех,останалото ме притесняваше.Той е собственик на къщата,което е добре.
По принцип за мен е по-лесно и безпроблемно да си запиша детето на моя адрес в града,но ММ "Не та НЕ" Simple Smile

# 93
Здравейте! Simple Smile
Благодаря и аз за новата страничка. Hug Сега като сме на 7ма страница, 43 или 44 ни остават до 50та страница? Stuck Out Tongue Winking EyeJoy Извинете, но исках и аз да се "изкажа" по темата. Yum Шегата настрани - 7ми месец започва 3 месеца преди датата на термина. Всеки месец на датата на термина започва новия месец, както вече казаха 2-3 момичета. Надявам се да не тръгне пак сега вълна с подобни коментари. Dizzy FaceGrinning

Аз ей сега ще се върна да чета 5те непрочетени страници, но исках да ви питам нещо... Днес за 3ти ден имам странно дърпане. Започна в понеделник и тогава сякаш ме боляха костите отдолу... сякаш тръгва да се отваря тазът. Вчера и днес се усеща по-скоро като мускулна треска в долната част на корема, леко болезнено или по-скоро просто неприятно. Днес пък определено усещам, че маточните сухожилия се разпъват... Представям си го нормално и логично да се случват такива неща, но исках все пак да питам, дали някоя от вас също е изпитвала подобни неща в последните седмици.
Утре дулата пак ще идва вкъщи и ще я питам. А ако доста се влоши, отивам разбира се при гинеколожката или на спешно.
Кошчето за кола го ползвахме до към годинка и месец даже, защото си имахме фино бебенце и главичката още се побираше вътре (не гледаше вече отгоре). Иначе по принцип не е проблем да се използва до 10-11 месеца (задължително бебето лежи в посока обратна на движението).

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 22:02 от Frest

# 94
Момичета, минах ЖК и съм изненадана колко много е порастнала дундата за месец. Беше към 450 гр на 3ти февруари, а сега е 935гр. Стори ми се много, по приложение ги дават 760 гр, но доктора каза че е ок за седмицата - 25+2 съм по ехографа. Кажете за сравнение при вас как са в тази седмица или дали са си удвоили теглото за последния месец. Хубавото е, че съм качила няма и 1 кг, и то повечето е от бебето Grinning
Питах да пия ли витамини някакви, освен б12, но каза че не е привърженик на добавките, да пия само ако искам, но и аз не държа на хапове.

# 95
Благодаря ти, Brayda, за изчерпателния отговор. Всичко друго изглежда в норма. Сега си спомних, че попитах док на ФМ за околоплодните води и каза че са дори на долна граница. Утре ще стане ясно на прегледа ще правя ли изследването или не. Мисля, че съм вдигнала глюкозата и заради притеснение. Знам че и от това се вдига доста. Просто трябва да спра да го мисля ..
Колкото повече наближава момента, толкова повече се “втрисам” от притеснения, за които преди дори не бих помислила. Но като гледам и при вас е така, та не се чувствам сама и се успокоявам 😄

# 96
Деси, аз съм 25+1 и днес при Иванов господинът го измерихме 840гр.
На 4ти февруари беше 440гр.
На нас са ни почити еднакви седмиците и часовете при него. 😄
Каза, че добре се движим. Аз вече свикнах да не му задавам въпроси за кое, как и защо. И по моето приложение дава 760гр, но то е относително това.

# 97
  • Варна
Омче, пошегувах се понеже в групата има доста момичета, които са си купили колички 3в1, които не са измежду изброените и минали краш тестове и реално всеки си преценява и си прави сметката какво да си купи от кое да спести и т.н. Стори ми се, че “пресолихме манджата”, затова го споменах Wink
Иначе съм абсолютно съгласна с това, което казвате за самите кошчета, аз също до скоро четях в тази тема във форума и гледах доста неща по темата. 😉
За гърдите и аз имам засъхнал секрет по зърната постоянно. Зърната ми са се променили много. Станали са, как да кажа, някак по-порести и ми се струват и те по-големи. Гърдите ми се наляха и оформиха много приятно и са едни твърдички и хубави. Радвам им се, дано останат така 😉
Аз днес си купих сироп от червена боровинка, защото личната лекарка ми каза, че влияела добре про лечението на бактерии и урогенетални инфекции Wink Сега към приема на  всички витамини и добавки добавям и 75мл сироп 😂
Ехаа Деси, голяма бебка! Браво!

# 98
Галеона, кога ти беше часа? Да не сме се засекли?

# 99
Desi, в 15:15 бях, но влезнах малко след 16:30. 😄
Знаеш как е!

# 100
Моето бебе миналия четвъртък ,когато бях в 25+0 беше 800 г,а на 06.02 (22 +0) беше 485 г

# 101
Да, ама аз нали съм си параноична и да си кажа колко важно е столчето 😂😂😂 Слава Богу, не съм катастрофирала аз самата, но когато бях на 18 години и точно отивахме с баща ми да ми вземем вече готовата книжка от КАТ, ни удариха със 100 км./ч., докато ние бяхме спрели за напълно регламентиран ляв завой... Няма да влизам в подробности, но имаше линейка и т.н., и ми остана голям страх от тогава. Ами какво да кажа, колкото и внимателен шофьор да си, никога не знаеш този отсреща какво владее и на колко ракии е. Сестра ми си бяха купили 3в1 на Лорели и си отгледа детето с такава кошница, като тя беше доволна, а аз не знаех нищо по въпроса, защото не бях чела. Винаги е по-добре да има каквото и да било столче/кошничка отколкото без 😉

Галеона и Деси, браво на вашите големи бебчета! Много добре си папкат от мама и ето колко са пораснали! 🥰

# 102
Оммм и мама добре си хапва. +13 кг съм Animal Pig

# 103
Аз пък си поръчах кантар тази вечер, не знам какво ме прихваща 😀

# 104
Хахахахаха... Май повечето си похапваме доволно, защото и аз вече гоня +9 кг. 🐷 Грух-грух 😂😂😂 Важното е децата ни да са здрави, а после всички задружно ще топим килограмите в парковете, а и лятото е толкова хубаво... Диня, череши и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт