👶Лудо друсат ни бременни хормони, май и за нас ще трябват биберони! 2020 - 🌞Тема 11

• 43 111
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Лемонс - имах един период в който така виждах замъглено на далече, беше много неприятно. Оказа се, че е от Щитовидната. Ако не си я проверявала скоро, може да го направиш. Просто давам идея. При мен се беше възпалила от едно разболяване и след като се оправи веднага си "прогледнах". Не нося очила принципно.

# 256
Lemons, отиди на очен, то така или иначе не е ли задължителен преглед ако ще се ражда естествено...
Благодаря за мненията за кошарката. Може би решението е сгъваемата да е направо голяма и да не взимам next to me. За големите сгъваеми само притеснението ми е колко са им хубави матраците, че новородено да спи там. То хубаво за дървената ще взема хубав матрак, но каква файда ако детето ще спи до 6 месеца при нас на измисления матрак от сгъваемата кошара ... или ако дървената и сгъваемата са с един размер може да си ползвам хубавия матрак на сгъваемата кошара???

# 257
  • София
Пуснали са съобщение, че от 1 април ще излезе количката, която чакам. Така че това ще ми е първата покупка. Малко раничко ми се струва, но ще има със сигурност период на изчакване за доставка. Така че ще рискувам. 😁
Да видим след това кога ще се отприщи вълната на покупките. При мен майка ми е лудият с картечницата, добре че работи по списък. Излиза от него, но само с надвишаване, няма да вземе нещо в розово с пате, ако съм й написала жълто без лиготии.

Който се е засилил да ражда естествено - задължително отидете на очен, да ви прегледат и дъната и ретината. Много е важно!

# 258
  • Plovdiv, Bulgaria
Те преносимите нямат матрак. Поне не и в пълния смисъл на думата матрак. Аз ползвах нашия и за едната кошара, и за другата.
Иначе има сгъваеми, преносими матраци също.

# 259
  • София
За тези със ЖК в Окръжна, отменят се със сигурност до 11.03 включително. За тези като мен на 12.03 или след това, може да се обаждате за проверка в деня на ЖК на тел. 02/975 91 91 - кабинет 7.
Хайде вече след 12.03 да забравим за вируси и болести, само хубаво време и разходки 🌞

# 260
Привет момичета,

Аз нещо се психясах с тия слухове и новини за коронавирус. Днеска ми пращаха едни видеа и записи с инфо в Турция, че вече има случаи там, но се крие все още от хората. Сега и тая грипна ваканция в България до 11-ти и се вземали мерки в определени болници като леглата в различните отделения се закриват и се приготвят за лечение на пациенти с коронавирус. 🙄
Утре имаше едно събитие за Училище за бременни и тъкмо се чудих дали да ходя и в същото време получавам известие от Фейсбук, че се отменя заради грипната.

Ирина козунака ти изглежда страхотен 😍

Някой сподели и за тоя с нутелла .. изтекоха ми лигите. Добре, че вкъщи има от оня пакетирания хасковски козунак с шоколад, че се позалъгах с него. 😃
Аз от както съм дошла в БГ така съм изтървала края с яденето, че ако продължа така +20кг ще са ми гарантирани. То пици ли не ядох, баници, кифли, козунаци, тортички ... да видим до къде ще я докарам. Нещо много ми се засили апетита, а тези неща много ми липсваха докато не бях в БГ, та затова сега нямам спирачки и искам да си угодя 🤭

Деси много сладък бебок бе 😍

Уигзи бързо оздравявяне ти пожелавам. И аз от няколко дена усещам дискомфорт в гърлото и си покашлям, но онзи ден си хапнах сладолед - май сама си го причиних.

Чувала съм, че при проблем с очите се крие някакъв риск при естествено раждане. Аз също имам проблем с очите и следващата седмица като ходя на преглед в АГ ще се консултирам по въпроса. Вероятно ще ме пратят на очен.

За леглото - за тук ще вземем сгъваемо, а за Турция още сме в чуденка, тъй като ще се местим в друг град след година, а аз ще си прохождам ту тук ту там през 3-4 месеца, че не ме свърта много, където живеем в момента там. Тоест реално за там ще се ползва леглото макс. 5-6 месеца. Искаше ми се дървена, но май няма да има смисъл заради предстоящото местене. Чудя се за варианта дали пак преносима да вземем за първо начало и като се преместим след година да купим трансформираща дървена или от този тип къщичка Монтесори:

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 12:42 от Mardinna

# 261
Грух грух! Animal Pig Днес се качих на кантара и официално вече съм 10 кг отгоре в 23 седмица. Не ми е такава драма, стига всичко да е ок.
Всички болни да се оправят бързо, а останалите се пазете много. Писнаха ми тия грипове и вируси!
Аз вчера бях цял ден и вечер с боцкащите болки и си ми е притеснено няма как. Надявам се, че е от разтягане нещо.
Иначе аз ще имам дървено легло от икеа, но като пращаме при бабите или като пътуваме какво става? Чудя се разтегателна ли да взема да си имаме или гнездо или и двете Thinking
Ирина, супер козунак! Аз само 1 път бях правила някакъв опит за козунак, ама не уцелих нещо хич грамажите и то стана козуначище. Но пък беше вкусен. Тази година ни е първа в новия апартамент и мисля пак да се пробвам, пък каквото сабя покаже Grin

# 262
  • Варна
Благодаря момичета! 💜
Може ли тези, които си правят домашни козунаци да качат рецепти. Ние мин година за Великден бяхме вече в Норвегия и се опитах да приготвя там няколко пъти с рецепти от нета, еми не ми се получи. Но и продуктите са от голямо значение, а там не бяха хубави. Голям кеф ми е да си приготвям някакви неща Blush
Кайлин, от мен по-голямо грух! Вчера се качих на кантара, +12кг в 26+1г.с 🐷

# 263
Бия ви всички с моите +13 кг.Animal Pig
Аз да питам как се изплащат 14 дни бащинство, като % ли и какъв?

# 264
Уигзи, оправяй се!
Лимонче, за очите - прегледай се, но мисля, че е нормално. И при мен се беше случило мината бременност, но после нещата се нормализираха.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 14:26 от Аmélie

# 265
  • София
Като майчинството, на 90%, 24 месеца назад.

# 266
Бия ви всички с моите +13 кг.Animal Pig
Аз да питам как се изплащат 14 дни бащинство, като % ли и какъв?

Аничка ти е отговорила правилно аз само ще допълня-90% от среднодневната стойност за период 24 месеца назад.Необходимо е и да има общ трудов стаж мин.12 месеца.Дните са 15 календарни,започва от деня на изписване на бебето.

Оф,аз нещо се чувствам като парцал.Имам такива дни без никаква енергия и едва гледам.Насилих се да изляза да се разтъпча,то едва се влача...
Снощи си нямах работа и погледнах в мартенската тема,там мамите една по една раждат вече,но оплакванията и болежките им са....несравними с нашите тук😂Какво ни чака,момичетаааа!

# 267
Peperudena, и аз съм така. Със зор върша някакви елементарни неща. Започвам да си мисля, че ме е ударила пролетна умора, ама едвааам гледам.

# 268
  • Sofia, Bulgaria
С килата аз ви бия +15кг са вече. Здраве да е.
Лимонче при мен проблема с очите беше същия като при теб. Само че аз съм и активен шофьор и возя дете и направо си е опасно. Ходих на очен преди около месец. Не могат да разширяват зеници при бременност, химикала дето капят в окото преминава през плацентата. Но ме гледаха на няколко машинки. Измериха очните дъна и налягането им, това е важно за нормално раждане, направиха някакви снимки на ретините и при мен се оказа късогледство (т.е не виждам на далече, бъркам ги двете понятия). 0.75 е диоптера вчера си пуснах очилата за изработка, днес ще ходя да ги взема. Лекарката предупреди че това не е окончателно и след като родя и спра с кърменето да ходя пак, та да могат окончателно да определят диоптера.
Момичета внимавайте с месенето. Една позната преди години заради пусти козунаци, прокърви в 7 месец. Аз също меся много вкъщи. Ама едно е някоя питка, друго си е биенето на козунак, сърце не трае и сигурно ще рискувам и сега да омеся. Друго е на Великден да ти замирише къщата Blush

# 269
  • Варна
Nature SunnyNature SunnyNature Sunny
Аз пък имам доста енергия напоследък. Даже се чудя от къде идва при положение, че спя сравнително малко и некачествено.
Сещам се,че бях чела нещо за зрението и раждането, а то явно е това,че задължително те преглеждат при естествено раждане. Ще попитам АГ на 30-ти.
За рецептите за козунаци - според мене има много в интернет, но не толкова рецептата е важна колкото месенето. И аз съм имала няколко несполучливи опита докато разбера,че при козунаците се изисква яко блъскане. Месиш 30 мин, почива 1час и така поне 3-4 пъти. Аз лично си отделям цял ден за правенето на козунаци Grinning Отделно от това температурата на стаята трябва да е висока за да втасва тестото добре. Wink Така стават хубави, пухкави и се делят "на конци". Друг е въпроса,че както Ледена Кралица е казала, май не е много подходящо такова месене с тия шкембаци и може и да се замисля тази година, има време. Wink

Вчера разбрах една хубава новина за съседката ми,че ще си имат и те момиченце, само че през септември. Вчера и излязъл резултата от Пренатеста и много се развълнувах и аз Heart Сякаш преди 100 години разбрах и аз пола и се вълнувах така. Колко бързо лети времето... И колко малко ни остава.
Бебка ще си има приятелка, а мама ще има с кой да бута количката в квартала Wink

Общи условия

Активация на акаунт