Избор на прахосмукачка - 4

• 65 227
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
The_Third: Възможно е да са свършили четките на мотора и това е евтино за ремонт. Ако обаче е изгорял мотора за този модел е 144 лева нов + цената на ремонта и не си струва. А намаляването на мощността при циклонна прахосмукачка означава повече прах във филтъра! Намаляването на силата на засмукване се осъществява чрез отваряне на прозорчето на дръжката.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В оторизирания сервиз на Philips смяната на мотора ще ми излезе 130лв с работата, но дават само 3 месеца гаранция за новия мотор и това ме спря от идеята за ремонт. Не ми казаха нищо за замърсени филтри и др.подобни и реално не знам дали и новият мотор няма да вземе да изгори скоро...Това го пиша като инфо за евентуално други хора в моето положение.
The_Third, благодаря Ви за насоките! Не можах обаче да разбера добре това за намаляването на мощността. Какво имате предвид - да не си взимам циклонна прахосмукачка с предлаганите сега мощности? Или че намаляването на мощността поради амортизация рефлектира върху запрашаването на филтрите?

# 526
Филтрите така или иначе трябва да ги сменяш, защото ако са задръстени едно че няма да смуче като хората и второ мотора не се охлажда добре и може да изгори. Мощността на прахосмукачката не намалява поради амортизация, тя си е еднаква от първия до последния ден.
За регулацията на мощността. Циклонните прахосмукачки филтрират праха чрез центробежни сили както пералнята суши дрехите когато центрофугира. Доколко добре ще филтрира в циклона зависи от скоростта на въртене на въздуха, а скоростта на въртене на въздуха зависи от обема въздух, който преминава през циклона. Ако намалиш мощността имам предвид през регулатора, намалява обема въздух, който минава през прахосмукачката, оттам намалява скоростта на циклона, оттам филтрацията и праха вместо да се отдели в циклона отива във филтъра. Ако обаче отвориш прозорчето на дръжката, обемът въздух преминаващ през прахосмукачката се запазва и оттам филтрацията също. Та имам предвид ако искаш циклонна е най-добре да си кара на максимална мощност пък силата на засмукване да си я регулираш от прозорчето, което прави функцията за регулиране на мощността ненужна.
Как отказа предишната? Спря по време на работа, замириса ли нещо, отведнъж ли спря или започна да прекъсва или пък изобщо не тръгна?

# 527
Пак се включвам с питане Simple Smile Нали се оплаках от Ровентата и вече съм твърдо решена да я разкарвам. Бях се насочила към вариант с контейнер, като вече съм склонна и на висока цена, само и само да спре кошмарът с непрестанно миене на филтри и повече слугуване на уреда, отколкото той върши работа.
Половинката обаче ми предлага Миле с торба - C3 cat&dog варианта. Като чух торба и първата ми мисъл беше отново слугуване, но той твърди, че торбата задържа по-добре финия прах и мръсотията и съответно филтърът по-дълго време издържа без да влияе на всмукателната мощност.
Разрових се в темите и видях, че доста се коментира Dyson кинетик - контейнер, прибрана, поне на вид май повече ме убеди, въпреки цената Simple Smile
Може ли да споделите мнение за тези двете? Все съм си мислела, е торбите са отживелица, но и в това, което ми беше обяснено има известна логика. Отделно, че тези на Миле се сменят, а не тупат.
Просто искам качествено дълбоко почистване и минимално обслужване на проклетата прахосмукачка като съм склонна за това да платя повече, но да ми е мирна главата. Simple Smile

# 528
При кинетик на Дайсън наистина не переш филтри, но и при другите им модели, при които има филтър за пране се пере рядко. При прахосмукачките с торбички ще имаш по-малко обслужване в сравнение с Ровентата, но пак ще губи всмукателна мощност и пак ще трябва периодично да подменяш филтрите. На Миле торбичките наистина са добри, но това е в сравнение с торбичките на другите марки иначе и те се задръстват в един момент. За мен малко се обезсмисля торбичка, която издържа два пъти по-дълго преди да се задръсти, но е на 2-3 пъти по-висока цена.

# 529
Т. е. Дайсън ли е по-добрият избор в дългосрочен план? Ако крайната цел е удобство и лесно чистене, без много хамалогия.

# 530
Индивидуално решение е, но да, така мисля. Все пак зависи на каква цена можеш да го вземеш Дайсъна, че те преминават към безжични и не знам дали се намират от нормалните на пазара и на каква цена са.

# 531
Благодаря! Simple Smile

# 532
Аз съм в търсене на добра прахосмукачка за килими и уточнявам, че имам куче. Имах Дайсън безжична, даже още си я имам, чисти перфектно, но площта за чистене ми е много и мощността свършва без да съм почистила всичко. Накрая съвсем нещо се развали, сменях батерията, но пак не работи. Куриоз, единствената прахосмукачка, която ми се развали за след експлоатация от около 3 години е точно Дайсън с цени...знаете ги какви са. Та сега съм в търсене на класическа без торба и с кабел. Имам и робот, не върши работа при мен, искам си старото и добре изпитано. Харесах това - https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … roAnimal/p/812900
Някой с идея за нещо по-добро в този ценови клас? Държа да има турбочетка - имам много килими.

# 533
Имала съм Бош, сега съм с Мийле, за домашни любимци за мен много по-добра е втората.

# 534
Може ли модела на Миле да ми напишете, защото имам наблюдения от модел с торбичка, може би от евтините серии, но освен да чисти плочки, друго не можеше, освен това леко намирисваше прахът в торбичката, което категорично искам да избегна.

# 535
militanna, по_назад в темата има няколко много информативни мнения на the Third за някои модели на Миле.

# 536
Аз попрерових наличните модели на Миле, че и на Дайсън на нашия пазар. Няма нещо като за мен. Милето без торба е без турбочетка и не става. Дайсъна и той е един модел с кабел и той не става. Трябва ми препоръка за прахосмукачка с кабел и турбочетка задължително. Затова съм харесала Боша.

# 537
Мисля, че този Бош е доста добре. Аз съм с Ровента. Имам доста килими, но нямам животни и не смея да ти я препоръчам, тъй като не знам как ще се държи в случай на косми от животни. Иначе съм много доволна. От три години я имам.

Допълвам: тази мощност от 800 Вт на Бош-а е номиналната входна, но не е всмукателната.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 19:57 от petiaivanov

# 538
Тези мощности отбелязвани на прахосмукачките нещо се промениха в последните години и не ми е критерий точно това за избор. Интересното тук е, че съм разочарована от Дайсън безжична в смисъл че ме предаде и трябва да я поправям и са разправии. А сега ползвам един Зелмер сигурно осма-девета година и е пушка, но не чисти така добре килими от косми. Явно стремежът за разработване на нови модели е към безжични, аз обаче не смея да посегна вече към такива.

# 539

Общи условия

Активация на акаунт