Отговори
# 570
Здравейте Simple Smile
Извинявам се за тъпия въпрос, но как ви изчисляват колко е дълга шийката- с ехограф или гинекологичен преглед.Ако е гинекологичен болезнен ли е? Досега не са ме информирали за дължината и , и нямам спомен да са ми правили такова измерване.В коя седмица ви правиха това измерване?
На мен ми престои ФМ и тази сутрин ми се обадиха за час за преглед на 23.04.Казаха ми, че най-вероятно заради удължаване на извънредното положение пак няма официално да го водят ЖК, но ще ме прегледат и ще ми пуснат отново изследвания.Казаха ми пак да нося стерилна урина и да не съм консумирала нищо освен вода.

# 571
Здравейте Simple Smile
Извинявам се за тъпия въпрос, но как ви изчисляват колко е дълга шийката- с ехограф или гинекологичен преглед.Ако е гинекологичен болезнен ли е? Досега не са ме информирали за дължината и , и нямам спомен да са ми правили такова измерване.В коя седмица ви правиха това измерване?
На мен ми престои ФМ и тази сутрин ми се обадиха за час за преглед на 23.04.Казаха ми, че най-вероятно заради удължаване на извънредното положение пак няма официално да го водят ЖК, но ще ме прегледат и ще ми пуснат отново изследвания.Казаха ми пак да нося стерилна урина и да не съм консумирала нищо освен вода.

Здравей, Диди
Включвам се само да споделя за шийката на матката какво ми каза моя лекар. Моя преглед ще е в началото на май. Тогава ще съм около 22 седмица и лекаря каза, че ще измерва шийката. Попитах го как става измерването и ми каза с вагинален ехограф. Каза, че се прави и с коремен, но е неточно.

# 572
Моята шийка я измериха с ехограф

# 573
На мен ми я мериха в 16 седмица и ми беше 35 мм, не каза да е проблем. 🤔 Сегашната ЖК ще я пропусна, но като цяло ми каза, че на всеки преглед ще я следи. Става с вагинален ехограф, не е приятно, но вероятно така трябва. 😑

# 574
Моята я измериа в 22 г.д и беше 33 мм с коремен ехораф

# 575
На мен ми я мерят от самото начало и на всеки 2 - 3 седмици. Реално така и разбряхме, че е започнала да се скъсява.
Мерят с вагинален ехограф, така както се преглежда и на рутинен преглед, когато жената не е бременна.

# 576
На мен ми мериха шийката през корема някъде към 16 седмица беше, и ми  беше 3,5 см. Доктора каза че е добре.   На феталната също се мери. Ако е скъсена още от началото на бременноста се прави серклаж, но той се прави до към 18 седмица, мисля.  За състоянието на шийката зависи и дали и как си раждал преди, но не винаги.

# 577
Здравейте, на мен шийката ми я мерят всякак - с коремен, вагинален ехограф, а последния път и със спекулум и на ръка оглеждаха и опипваха. Важна е предисторията на бременната. Моята е натоварена с конизация, предишна бременност със серклаж, преждевременно раждане, че и с еднорога матка, така че ми следят дължината на шийката редовно. Иначе не се притеснявайте излишно - лекарите правят измервания на ФМ и на ЖК и има показатели, по които следят нещата Simple Smile

# 578
На мен с коремен в 17 г. с. Преди това може пак да е мерена, но нищо не са ми казвали. И аз това се учудих, защото четох в интернет и пише, че нормалната е 30-40мм..не знам защо така

# 579
Къде усещате детето сега? Аз мислех, че е някъде до пъпа, но днес особено е активно на няколко пръста над пъпа. ( 22+5 г.с)

# 580
На мен ми я мерят от самото начало и на всеки 2 - 3 седмици. Реално така и разбряхме, че е започнала да се скъсява.
Мерят с вагинален ехограф, така както се преглежда и на рутинен преглед, когато жената не е бременна.
Защото ако е бременна не преглеждат с вагинален ехограф Simple Smile).

# 581
Къде усещате детето сега? Аз мислех, че е някъде до пъпа, но днес особено е активно на няколко пръста над пъпа. ( 22+5 г.с)

Аз съм 20 седмица+ и го усещам долу ниско все още - 4-5 пръста под пъпа

# 582
От 21 седмица ,матката  вече е 2 пръста над пъпа. Така, че ритници може да усещаш и по- нагоре. Simple Smile

# 583
Малеее, съвсем съм ги забравила тия неща.. да е активно, че да ми е спокойно, както няма прегледи..

# 584
При мен прегледа беше с ръка и след това с вагинален ехограф. Мисля че, преди това не сме я мерили. Първа бременност ми е. Измери я 33мм. Като гледам момичетата, май всички сме там като размер- 20г.с.

Общи условия

Активация на акаунт