Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 25

• 67 751
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Фунийки с домашен ванилов крем ♥

Скрит текст:
За тестото
яйца - 3
кисело мляко - 1 ч.ч.
амонячна сода - 1 бр.
1/2 ч.л. сода за хляб
захар - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
брашно - 750 г

Крем:
1 литър мляко
5 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
5 с.л брашно
3 ванилии
50гр. масло
1/2 есенция ром

Разбивам яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях добавям киселото мляко със содата за хляб и амонячната сода, олиото и разбърквам. Пресявам брашното и ванилия в дълбока купа и към тях добавям яйчената смес. Омесвам меко тесто, което разделям на 4 -5 топки. Тях разточвам на тънка кора и режа на ленти. Увивам ги около намаслена форма за фунийки - домашно направени от капачки за буркани. Пека на 180 градуса в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20 мин. или до порозовяване.
Оставям да изстинат леко и ги вадя от формите. Не трябва да са студени напълно, тъй като се вадят по – трудно и се чупят. Кремът правя като разбия яйцата, брашното и около 200 мл от млякото. Другото мляко слагам на котлона да кипне. Добавям захарта и с непрестанно бъркане сипвам яйчената смес. Бъркам до сгъстяване. Махам от котлона и слагам маслото и ванилията. Пак разбърква до разтопяване на маслото. Пълня фунийките с топлия крем и ги поставям в дълбок съд изправени докато крема се стегне. Може да се поръсят с шоколадови пръчици или кокос по избор

# 391
Карина, уцели ме право в сърцето с дроб сармата

Закуска, приготвена изцяло от детето без грам мое участие - палачинки (вътре са с настърган кашкавал) и бананови палачинки, които не станаха особено сполучливи

Скрит текст:

Боб яхния

Копривена каша

Зелена салата с кисело мляко

Супа от свинско месо и зелева чорба

Качамак

# 392
Пипчи, обожавам агнешко под всякаква форма Yum
И у нас палачинки, за мен с масло, кашкавал и шарена сол, за другите със сладко от ябълки

# 393
Ох... толкова много вкусотии.Вчера бебока стана на 6 месеца и тъй като отслабвам,гледам да не приготвям неща,които да ме изкушат.Та,за месечинката беше скромно:лешникови полумесеци на Бени и солен кекс с всякакви зелении (пак на Бени ползвах рецепта)

# 394
  • София

Люти чушлета със сирене.

Скрит текст:

# 395
Топла, топла, току що изкарана от фурната домашна пица Pizza  дъщеря ми много обича пица, може по всяко време да хапва. Втората тава още се пече

# 396
Ах, че вкусни неща сте приготвили всички! Simple Smile Джаста Праста, радвам се, че закуската-зайче те е усмихнала Heart . renidimova, честита шеста месечинка и благодаря за доверието в рецептите. Heart
У нас следобед се хапваха много вкусни соленки с пълнеж, които приготвих ей така, за разнообразие Grinning
Спокойна вечер, момичета! Wine Glass
https://---shoretner923-2xZgfIn

# 397
А тия соленки Бени ще се пробват обезателно изглеждат уникално!

днешните полезности
хляб от лимец

; )

телешки черен дроб и други екстри + дезинфектант

# 398
Момичета,толкова апетитни неща сте сътворили днес!
georgieva88 с тези фунийки...
Обожавам ги, но не си ги позволявам, ще ги сънувам.
Моите изяви в кухнята днес
Свинско с картофи и моркови

Гъби с чесън и магданоз

От моя мъж извара с чесън и още куп неща

# 399
Хлебче с квас:

Телешко със спанак и бърза туршия от чушки:

Картофи и (несполучлив) паниран лук на фурна:

# 400
  • Бургас
Мариновано 24ч пиле, изпечено с бира

# 401
Аз пък днес за по сигурно вечерях два пъти Grinning и въпреки това се облизвах на всичко, което сте приготвили
Салата и хек, тази вечер

# 402
И аз огладнях като гледам какви вкусотии показвате. Поздравления за всички!
Отдавна не съм публикувала. Ето бърз отчет:
Ципура по гръцки, рецепта на Манчев и пържена пъстърва:

Свинско ребро с картофи и свинско контрафиле с кореноплодни:

Солени кифлички с кренвирш

Супа от зелена салата и картофи

# 403
  • Sofia
Ние имахме боб, от който има и за утре, дюнери с арабски питки, които не снимах и супа "крем брюле" за несладки ягоди.

# 404
  • София
Готвя така, че да има в следващите три дни, не мога по често, страшно съм изморена, но днес се смилих и врътнах, не го врътнах аз, а миксера, аз само го оформих и го хвърлих във фурната. Руска плитка или крънч, както си го харесате, с разкошна шоколадова плънка. Хареса се и питат за още, ама някой друг ден.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/
Забравих да си покажа и целуФките, ми то акъл един не ми стига за всичко. Имах оставени белтъци да преседят за френски макорон, но ги трансформирах набързо в целуФки, не ми се занимаваше с макароните, друг път.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 01:33 от marchеva14

Общи условия

Активация на акаунт